Eruanneth 03.02.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Potrzebuję wstawić okno w blaszaku. Wszystko niemal jest jasne, prócz tego jak zabezpieczyć aplikację od góry. Przecież blacha jest falowana, a w czasie wiatru z deszczem spływa po niej woda. Rowkami wpłynie w obudowę okna. Jak to zabezpieczyć.Planuję kupić okno z odzysku, jakiś plastik. Myślałam o silikonie, ale silikon nie trzyma się ocynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.02.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A po co Ci to okno???Blaszak był zawsze blaszakiem.Ale jeśli już.jak zaplanujesz okno z odzysku to wytnij dziurę ,wstaw okno z odzysku i wypiankuj .....dokładnie.Efekt wymierny ponieważ nadmiar pianki wytniesz.Nie kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eruanneth 03.02.2014 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A po co Ci to okno??? Ano blaszak jest domkiem na działce, póki nie stać mnie na dom. Mam tam narzędzia, ale stół, krzesła, kuchenkę na butlę i kilka regałów. Chciałabym móc przechowywać tam rośliny nie zimujące w gruncie, ale potrzebują światła do przetrwania. Blaszak stoi na wylewce. zaizoluję go styropianem i OSB wewnątrz, wstawię małą kozę i okno i będę mogła nawet czasem zostać na działce (30 km od domu). Ot, tania wersja domku. Działka jest duża i w części nie pod budowę, uprawiam ogródek. Pianka super, ale i tak trzeba coś na piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.02.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pianka super, ale i tak trzeba coś na piankę. Pianka eroduje od UV więc trzeba ją zacienić. Najprościej to maznąć jakąś farbą - do puki nie odlezie będzie działać (z 5 lat taka prowizorka raczej napewno pociągnie). Metoda bardziej zaawansowana to zamontować nad takim oknem jakiś okapnik wygięty z blachy. Inwestycja ze 30 PLN, tylko problem aby wpasować się w "fale" blachy, choć ja dokładnym spasowaniem raczej bym się nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 03.02.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 hmm... głosno mysle... okapnik tak..... o przekroju L .. zamontowany nad oknem przy czym pionowa scianka L jest wew. garazu.. chyba problem z falami znika >>... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eruanneth 06.02.2014 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 To świetna myśl. Nie ma wywinięcia do góry, nie ma problemu z zalegającą wodą. Przechodząc obok małej hali, zauważyłam, że są tam okna zamontowane tuż pod dachem. To też metoda. Wyglądać się przez takie nie da, ale światło wpada wystarczająco, a o to chodzi. Może właśnie tak. Przemyślę sobie obie metody. Bardzo mi wasze spostrzeżenia pomogły. Dziękuję.:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.02.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A nie myślałeś o wstawieniu pleksy? przykręcić ja a w koło opiankować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A może mały parapecik nad oknem? np. taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eruanneth 10.02.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Też warte rozważenia. Jak mały daszek. Szczególnie, że okno otwiera się do środka, więc lekki spadek by nie kolidował a pomagał odprowadzić wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts