schabowy 03.02.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Cześć, Ekipa położyła mi za mało fugi, w niektórych miejscach na dodatek są "dołki" (pewnie gąbka zebrała za dużo). Chciałbym dołożyć jej więcej, bo w tej chwili wszystko zahacza o krawędzie płytek, które są dosyć ostre i momentalnie się brudzą. Pomijam fakt, że chodzenie po nich jest trochę nieprzyjemne. Fuga (Sopro DF10) ma 3 miesiące i podobno dokładanie jej w tym momencie mija się z celem, bo i tak nie będzie się trzymała starej warstwy. Pogodziłem się z koniecznością użycia skrobaka i tu moje pytanie: czy muszę wyskrobać ją całą, czy wystarczy zrobić płytki rowek na powierzchni? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 03.02.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Szczerze ? Osobiście dołożyłbym do pełnego fugi bez skrobania, fugi zużyjesz stosunkowo mało, a jak odpadnie to i tak czekać Cie będzie skrobanie na głębokość płytki. Przy odrobinie szczęścia odejdzie Ci masa roboty, a czasami teoretyzowanie że "na pewno odpadnie" się może nie sprawdzić i kilka godzin paskudnej roboty do przodu jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts