MagdaRybnik 03.02.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam, mam juz mentlik w glowie... jestem na etapie ocieplenia nowego domu( solbet 24cm) zdecydwalam sie na styropian szary(grafit) gr 10cm lambda 0,33 ale ostatnio bedac w sklepie sprzedawca zasugerowal ze grafitowy styropian bedac przyklejony na budynku ale nie zaciagniety, moze sie uszkodzic pod wplywem promieni slonecznych, chodzi o lato, gdyz dopiero za rok chce zaciagac, i klasc tynki... zasugerowal zeby wziac styropian zwykly biały z lekkimi kuleczkami szarymi o grubosci 12cm cenowo wychodzi to samo... ale juz lambda to 0,40 ... co doradzacie? help me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 03.02.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 tak jak pisze Arutro. każdy styropian po takim czasie będzie trzeba przetrzeć i zniwelować utlenioną warstwę. siatka i klej muszą raczej być bezpośrednio po ociepleniu. dlaczego tak kiepsko ocieplony dom? weź 20 cm, to w tej chwili najbardziej rozsądny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaRybnik 04.02.2014 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 hmm w projekcie mam 15cm, szara 10cm jest niby odpowiednikiem 15cm bialej... kurcze rozmawialam z 3 firmami i stwierdzili ze bedzie OK ... juz sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.02.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jeśli szary ma lambde 0.031 a biały 0.04, to odpowiednikiem 15cm białego będzie 12 szarego.Jak masz w projekcie 15, to daj 15 - szarego. Kto będzie płacił Twoje rachunki za CO . Ty, czy te "firmy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts