kopar 03.02.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 witam;mam pytanie -- czy silikon jest lepszy od uszczelek w oknach drewniano-aluminiowych ??mam dwie oferty jedną na uszczelkach drugą na silikonie wewn/zewn i nie wiem co wybrać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.02.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ale to mają być okna od stolarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopar 03.02.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) jeden "stolarz" zatrudnia kilkaset osób /od uszczelek/ drugi "stolarz" /od silikonu/ zatrudnia ok. 50 osób uszczelki na zewnątrz są zgrzewane w narożnikach od środka nie są dlatego od wewnątrz w przypadku pojawienia się wykroplin na szybach mogą one docelowo trafiać pod uszczelkę - teoretycznie nie wiem jakie sa plusy/minusy silikonu/uszczelek dlatego moje pytanie Edytowane 3 Lutego 2014 przez kopar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.02.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam Silikon - jak na moje jest bardziej wymagający od "aplikatora", uszczelka z kolei chyba będzie bardziej trwała w czasie choć dobrej jakości silikon daje radę, a co do szczelności to chyba jednak bym na silikon postawił ale ... hmmm no w sumie to nie wiem co bym sam wybrał jak dla mnie to dość mało istotny element całości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopar 03.02.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 dzięki; no własnie nie wiem co z tym zrobić - cena ta sama; w zasadzie tylko taka różnica .... a jest jeszcze jedna Roto NT i Siegenia Titan z ruchomym grzybkiem - ale to też chyba kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.02.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 przypadku pojawienia się wykroplin na szybach no no w XIX wieku ciężko jest o lepszą technologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.02.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jeśli to tylko taka różnica, to rzuć monetą. Jest jeszcze w Polsce stolarz okienny zatrudniający kilkaset osób? Słabo to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopar 04.02.2014 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 aż sprawdziłem - 110 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.02.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 110? To już realnie:) Sokółka? O kilkaset to jeszcze mógłbym posądzać Włoszczową, Pozbud i ew. Pol-skone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts