erce 04.02.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witam! Wiem, ze dla fachowców jest to pytanie proste i może nudne, ale dla mnie zapalonego majsterkowicza bez wiedzy fachowej to problem. A więc do rzeczy. Chcę zamontować grzejnik (oznaczony na załączonym rys. jako nr 2 o wymiarach 600 x 600 bo taki mam w zapasie) w WC o pow, 2 m2, które przylega przez ścianę do pokoju, w którym jest grzejnik. c.o. Jest to układ grzewczy w nowym domku, w którym każdy grzejnik jest zasilany osobno (z rozdzielacza) przez rury plastykowe fi 16 umieszczone w ścianach. Grzejnik istniejący oznaczyłem nr 1. Narysowałem liniami możliwość połączenia, ale który z nich może być najlepszy, a może wybrać jeszcze inne ? Naczytałem się w internecie podobnych postów, ale tak mi się wymieszało w głowie, że teraz dopiero "wiem, że nic nie wiem"! Proszę o pomoc bo tak bardzo chce mi się majsterkować, ale obawiam się "przemajsterkowania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 06.02.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ja bym podpinał równolegle - grzejniki są wtedy "niezależne" od siebie, ew. różnice w grzaniu ustawisz nastawami wstępnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.02.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 nie wiem o co chodzi na rysunku ale na zasilaniu i powrocie wstawiasz trójnik i tyle, tak jak trojnik przy prądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts