Czamp 04.02.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Witam wszystkich Na mojej działce rolnej (nawet o tym nie wiedziałem), wybudowałem niewielki domek z pustaków, z poddaszem użytkowym o wymiarach 7x5 metrów. Jest to samowola wybudowana w roku 1990. Czy warto odrolnić działkę i zalegalizować, jakie będą koszty związane z legalizacją i odrolnieniem działki rolnej i czy w ogóle warto? Bo budynek ma niecałe 28 m2 i całe poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skkipper 12.02.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Moim zdaniem warto działkę odrolnić i zalegalizować budowę. Obecnie nie trzeba mieć pozwolenia na budowę na domek do max. 25 m2. Twój niestety przekracza powierzchnię. Opłata za zalegalizowanie budynku może wynieść połowę wartości obiektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 12.02.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 A ja proponuję teraz dopełnić formalności, tj. złożyć zgłoszenie w Starostwie na domek do 35 m2 (jako zabudowę zagrodową na działce rolnej) i jeśli nie będzie sprzeciwu to OK, tyle, że to zgodnie z prawem powinno być przed budową, ale może nikt się nie przyczepi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts