Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka nad jeziorem

-pepsiman-

Recommended Posts

witam

chce kupić działkę nad jeziorem od gminy. mówią że na działce mogę budować domek. pytanie: czy te zapewnienia są coś warte, jakie dokumenty powinni mi przedstawić abym był pewien że to jest prawda.

druga sprawa: działka jest nieuzbrojona. do najbliższych zabudowań jakies 300m. czy przed zakupem działki można w jakiś sposób dowiedzieć się czy podłączą mi prąd, wodę, za jaką cenę i na jakich warunkach.

pozdrowienia :D

witam

chce kupić działkę nad jeziorem od gminy. mówią że na działce mogę budować domek. pytanie: czy te zapewnienia są coś warte, jakie dokumenty powinni mi przedstawić abym był pewien że to jest prawda.

druga sprawa: działka jest nieuzbrojona. do najbliższych zabudowań jakies 300m. czy przed zakupem działki można w jakiś sposób dowiedzieć się czy podłączą mi prąd, wodę, za jaką cenę i na jakich warunkach.

pozdrowienia :D

witaj pepsiman,

1. poproś o plan zagospodarowania przestrzennego, jeśli gmina takowy aktualny posiada. Jeśli nie, to możesz wystąpić z wnioskiem o wydanie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu na konkretną działkę, nawet jeśli nie jesteś jej właścicielem.

2. proponuję dowiedzieć się w rejonie energetycznym i wodociągach. Można wystąpić o wydanie warunków technicznych przyłącza do sieci.

Zapraszam do grupy szczecińskiej, w KLUBIE BUDUJĄCYM :)

A gdzie chcesz kupić działkę?

jeziorko w miejscowości której za chińskiego boga nazwy nie pamiętam;P ale okolica miła las, jezioro, zdala od zabudowań - najważniejsze, bo byłem u znajomych w takim strasznym "kołchozie". wyglądało to jak przewrócony blok. rolnik podzielił swoją ziemie na małe działki i każdy zbudował to co mu sie podobało. mało tego, byłem tam kilka razy w weekend i wszyscy mieli imieniny;p;p;p sto lat dobiegało z różnych stron.