NieJan 28.04.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Czy możecie mi wytłumaczyć, po co w domach szkieletowych bawicie się w jakieś styropiany, zamiast dać karton-gips, grubiej wełny, na to cementowy fermacell i tynk silikonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 28.04.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ale karton gips jest od środka ! ba, GK pustka 1,5 cm i paroizolacja i potem wełna ... Między styropianem a poszyciem nie ma być żadnych ryfli, mat drenażowych ! bo zamiast pomóc jeszcze bardziej szkodzą.Co już ty wytłumaczyłem. A tynk jaki by nie był i wełna to kara ... ! wełna winna być tylko przykryta wiatroizolacją ... pustka 3-4cm i elewacja ! i nie ma co tu prowadzić dyskusji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 28.04.2014 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Czy możecie mi wytłumaczyć, po co w domach szkieletowych bawicie się w jakieś styropiany, zamiast dać karton-gips, grubiej wełny, na to cementowy fermacell i tynk silikonowy? 1. Bo tak jest zgodnie z projektem budowlanym 2. Aby "dać grubiej wełny" trzeba zastosować szerszy szkielet a to bardzo znacznie podnosi koszt budowy. BTW. Ostatno dopatrzyłem się że w moim domu zastosowano jednak listwy startowe bez OTWORKÓW nawiewnych tak więc pod styropian jednak "lewe" powietrze się nie dostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 29.04.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 No i bardzo dobrze... przy nastu cm EPS jest pod nim na tyle ciepło że przy średniej temp np stycznia nie będzie się tam nic działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts