Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop Granord? Ktoś miał już styczność?

Recommended Posts

Tak to ten producent aczkolwiek belki z tego co wiem ściągaja z innego zakładu.

Jakość całego stropu bardzo dobra. Pustaki mocne żaden nie pękł sam z siebie nawet jak chodziłem po nich ( te z terivy jakoś bardziej kruche, nawet Łukasz budowlaniec ostrzegał przed nimi). Fajnie że na każdej palecie jest chyba po 8 szt zadeklowanych nie betonem a keramzytem.

Belki przy 6 m wystarczyło podstęplować na środku. Nie trzeba ich podnosić bo są fabrycznie w lekkich łuku co akurat zapewnia strzałkę odwrotną, jedynie niektóre były lekko wygięte na bok.

Poniżej kilka fotek. Nad garażem mam już zalany strop a nad reszta domu szykuje właśnie, jak przyjdzie wiosna pójdzie beton.

c8644f64166d82d6med.jpg

0a18aaadf54e4f95med.jpg

274d835a4e0f36cbmed.jpg

Grubość nadbetonu 4cm klasy B25. Dodatkowo siatka po całości.

Pustaki są 160, nad garażem też dałem 160 bo tak mi było wygodniej mimo że rozpiętość jest 6m ale przy założeniu że nie będzie tam ścian jakiś śmieszny facio zwany przez nich projektantem się zgodził. Tylko jak dla mnie projektant konstrukcji powinien mieć uprawnienia a w tej firmie chyba nikt nie ma!

Zapomniałem jeszcze napisać jedyną wadę tego stropu. Przedstawiciel który był u mnie na działce obiecał że jeżeli zrobię przedpłatę na następny dzień to będę miał strop za 2 tygodnie. Oczywiście przedpłata w wysokości 100% wykonana a strop na działce za 4 tygodnie...

• 1 month później...

Też pisałem o wycenę. A właściwie o odświeżenie oferty bo już z 2latat temu tam pytałem rozpoznawczo... Wtedy dali mi 120 pustaki + 50 nadbetonu. Teraz 160pustaki + 40nadbetonu wszystko przy nieużytkowej parterówce... w dodatku teraz mam więcej dolewek z betonu. Ciekawe skąd ta różnica bo projekt robił ten sam gościu. Chyba podeślę stary projekt i zapytam :)

Kamil tak z ciekawości to masz z Granordu opłatę za transport ?? Wtedy był gratis teraz 700zł. Robiłeś wyceny stropu w tych pozostałych firmach dla porównania ??