kocbeat 03.03.2018 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Muroterm ale w sumie od lokalnego producenta w Teolinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 04.03.2018 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Czyli https://pozbruk.pl/produkt/zestaw-stropowy-sbs/ I jak zadowolony jesteś? Jakieś fotki?Spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 05.03.2018 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Tak to ten producent aczkolwiek belki z tego co wiem ściągaja z innego zakładu. Jakość całego stropu bardzo dobra. Pustaki mocne żaden nie pękł sam z siebie nawet jak chodziłem po nich ( te z terivy jakoś bardziej kruche, nawet Łukasz budowlaniec ostrzegał przed nimi). Fajnie że na każdej palecie jest chyba po 8 szt zadeklowanych nie betonem a keramzytem. Belki przy 6 m wystarczyło podstęplować na środku. Nie trzeba ich podnosić bo są fabrycznie w lekkich łuku co akurat zapewnia strzałkę odwrotną, jedynie niektóre były lekko wygięte na bok. Poniżej kilka fotek. Nad garażem mam już zalany strop a nad reszta domu szykuje właśnie, jak przyjdzie wiosna pójdzie beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 05.03.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Jak grubą wylewkę kazali Ci wylewać?Jak wysokie masz pustaki? 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 05.03.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Grubość nadbetonu 4cm klasy B25. Dodatkowo siatka po całości.Pustaki są 160, nad garażem też dałem 160 bo tak mi było wygodniej mimo że rozpiętość jest 6m ale przy założeniu że nie będzie tam ścian jakiś śmieszny facio zwany przez nich projektantem się zgodził. Tylko jak dla mnie projektant konstrukcji powinien mieć uprawnienia a w tej firmie chyba nikt nie ma!Zapomniałem jeszcze napisać jedyną wadę tego stropu. Przedstawiciel który był u mnie na działce obiecał że jeżeli zrobię przedpłatę na następny dzień to będę miał strop za 2 tygodnie. Oczywiście przedpłata w wysokości 100% wykonana a strop na działce za 4 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 05.03.2018 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Mi chcą wsadzić 20 cm + 4 nadbetonu. Więc nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 05.03.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Jaka rozpiętość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 21.04.2018 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Maksymalnie 6 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 22.04.2018 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Też pisałem o wycenę. A właściwie o odświeżenie oferty bo już z 2latat temu tam pytałem rozpoznawczo... Wtedy dali mi 120 pustaki + 50 nadbetonu. Teraz 160pustaki + 40nadbetonu wszystko przy nieużytkowej parterówce... w dodatku teraz mam więcej dolewek z betonu. Ciekawe skąd ta różnica bo projekt robił ten sam gościu. Chyba podeślę stary projekt i zapytam Kamil tak z ciekawości to masz z Granordu opłatę za transport ?? Wtedy był gratis teraz 700zł. Robiłeś wyceny stropu w tych pozostałych firmach dla porównania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 22.04.2018 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Tak robiłem w innych firmach.Co do transportu to chyba już wliczyli w ostateczną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 22.04.2018 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 I jak w końcu wyszło porównanie $$ do innych.... Jaką masz u siebie pow stropu,? u mnie wyszło 174m2 - cena za 1m2 59zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 22.04.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Rector: Granord: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 22.04.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Ceny praktycznie identyczne za materiał... Podjąłeś już decyzję który producent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts