Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z projektem kuchni - pomoc pilnie potrzebna :)

akasha

Recommended Posts

To mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość :) Mam problem z zabudową kuchenną w bloku, która musi być zaprojektowana w kształcie litery L (dłuższa część 255 cm, krótsza 218 - zaczyna się oknem). Co gorsze, bardzo chciałabym umieścić piekarnik w słupku, ale obawiam się wtedy o ilość blatu roboczego. Poniżej zamieszczam dwa zdjęcia ze swoimi pomysłami i proszę o opinie, bo to spędza mi sen z powiek - poza tym, elektryk musi wiedzieć, gdzie zrobić gniazdka (przy projekcie z płytą obok piekarnika, między tymi urządzeniami jest jeszcze miejsce na oddzielające je cargo). W obu przypadkach zlew będzie prawdopodobnie narożny, ale z odpowiednio dociętą szafką, nie taką jaka jest na zdjęciach. Dodam jeszcze, że kuchnia jest otwarta na jadalnię.

ku.jpgkuchnia 2.jpg

A skoro kuchnia jest otwarta to nie myślałaś o jakimś blacie od części jadalnej? Może to by było jakieś rozwiązanie

Bo faktycznie mała ilość blatu roboczego może być potem problemem ( ja mam 4 m blatu podzielone na dwa ale czasem i tak mi go mało)

Pomyśl może o jakimś projektancie, oni mają "inne" lepsze spojrzenie na to wszystko i przy takim problemie naprawdę warto czasem skorzystać.

Mnie ostatnio firma na odległość zaprojektowała pokój dla dzieci bo nie umiałam sobie poradzić właśnie z ustawieniem wszystkiego i powiem Ci że to co mi zaproponowali tego bym w życiu nie wymyśliła sama mimo że kombinowałam z miesiąc. Spróbuj może tak

Szybciutko projekt dostaniesz w DHD http://www.dreamhousedesign.pl/portfolio.html - to ci od mojego pokoiku dziecięcego i to za grosze bo biorą tylko 79zł.za m2. Oni stawiają na funkcjonalność i specjalizują się w nietypowych małych pomieszczeniach to może coś by z Tą Twoją kuchnią wymyślili nietypowego