akasha 05.02.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 To mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość Mam problem z zabudową kuchenną w bloku, która musi być zaprojektowana w kształcie litery L (dłuższa część 255 cm, krótsza 218 - zaczyna się oknem). Co gorsze, bardzo chciałabym umieścić piekarnik w słupku, ale obawiam się wtedy o ilość blatu roboczego. Poniżej zamieszczam dwa zdjęcia ze swoimi pomysłami i proszę o opinie, bo to spędza mi sen z powiek - poza tym, elektryk musi wiedzieć, gdzie zrobić gniazdka (przy projekcie z płytą obok piekarnika, między tymi urządzeniami jest jeszcze miejsce na oddzielające je cargo). W obu przypadkach zlew będzie prawdopodobnie narożny, ale z odpowiednio dociętą szafką, nie taką jaka jest na zdjęciach. Dodam jeszcze, że kuchnia jest otwarta na jadalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 05.02.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Płyta musi być przynajmniej 20cm od słupka.Kuchnia malutka i bez słupka jest zdecydowanie za mało blatu roboczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 07.02.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 A skoro kuchnia jest otwarta to nie myślałaś o jakimś blacie od części jadalnej? Może to by było jakieś rozwiązanie Bo faktycznie mała ilość blatu roboczego może być potem problemem ( ja mam 4 m blatu podzielone na dwa ale czasem i tak mi go mało) Pomyśl może o jakimś projektancie, oni mają "inne" lepsze spojrzenie na to wszystko i przy takim problemie naprawdę warto czasem skorzystać.Mnie ostatnio firma na odległość zaprojektowała pokój dla dzieci bo nie umiałam sobie poradzić właśnie z ustawieniem wszystkiego i powiem Ci że to co mi zaproponowali tego bym w życiu nie wymyśliła sama mimo że kombinowałam z miesiąc. Spróbuj może tak Szybciutko projekt dostaniesz w DHD http://www.dreamhousedesign.pl/portfolio.html - to ci od mojego pokoiku dziecięcego i to za grosze bo biorą tylko 79zł.za m2. Oni stawiają na funkcjonalność i specjalizują się w nietypowych małych pomieszczeniach to może coś by z Tą Twoją kuchnią wymyślili nietypowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts