Karenz 05.02.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Witam Mam dom 290 m2 w którym mieszka samotna kobieta . Mam 2 rodzaje ogrzewania gazowy z butli od gaspolu , piec gazowy podgrzewa też wodę instalacja rur miedzianych prowadzi ciepła wodę do kaloryferów , wszystko sterowane jest programatorem która włącza i wyłącza piec poniżej jakiejś temperatury niestety te rozwiązanie jest cholernie drogie (ostatnie tankowanie cenne 3,2 zł/l ) Ten system ma już 15 lat i wszystko świetnie działa i nie dokładam do niego . Dodatkowo mam piec na drewno do którego cały czas trzeba dokładać pieniądze i ciągle jacyś partacze go "naprawiają " teraz znowu szykuje się kolejna inwestycja za kilka tyś Do tego roznosi bród po całym domu i trzeba targać drewno które zajmuje miejsce w zimę jest problem itp itd Powiedziałem stop! . Szukam jak najmniej obsługowego systemu ogrzewania oraz najtańszego w utrzymaniu mój budżet to 40 tyś zł .Liczę na wasze propozycje interesowałem się pompami ciepła oraz kolektorami słonecznymi ale to ostatnie to straszna kicha Edytowane 5 Lutego 2014 przez Karenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.02.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 na 290m2 samotna kobieta? Fajnie masz. Zakladam ze w poblizu nie ma gazu ziemnego? na 290m2 to masz co grzac wiec przydaloby sie tu fakt dobre rozwiazanie. Cenowo niezle wychodza piece samoobslugowe na ekogroszki etc ale to nie jest super czyste wiec nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 05.02.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam Mam dom 290 m2 w którym mieszka samotna kobieta . Mam 2 rodzaje ogrzewania gazowy z butli od gaspolu , piec gazowy podgrzewa też wodę instalacja rur miedzianych prowadzi ciepła wodę do kaloryferów , wszystko sterowane jest programatorem która włącza i wyłącza piec poniżej jakiejś temperatury niestety te rozwiązanie jest cholernie drogie (ostatnie tankowanie cenne 3,2 zł/l ) Ten system ma już 15 lat i wszystko świetnie działa i nie dokładam do niego . Wypowiedz umowę Gaspolowi, wymień zbiornik na własny /6 -7 000 zł/ i propan będziesz miała za 1,7 - 1,8 zł/litr, czyli koszty spadną o 40 - 45%. W instalacji nic nie będziesz musiała zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 05.02.2014 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) A może ktoś podać konkretnego dostawce który dostarczy propan za taką cenne ?Byli u mnie ludzie a AmeriGas i przy wkładzie 10 tyś dostał był gaz 10-20 gr tańszy i to tylko na początek a to chyba jakaś pomyłka Co do tych 290 m2 to tak się życie ułożyło i w sumie użytkowany jest tylko parter czyli 150 m2 i tylko on jest grzany . Rozważałem takie rozwiązanie z własnym zbiornikiem ale nigdzie nie znalazłem konkretnej oferty że ktoś sprzedaje po tyle wszędzie tylko teoria na forum .Dom znajduje się pod Pułtuskiem 50 km od Warszawy .Gdybym się zdecydował to na pewno na duży zbiornik bo musi starczyć na cały sezon Edytowane 5 Lutego 2014 przez Karenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 05.02.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts