marcin2372 05.02.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Czy ktoś się spotkał z odklejeniem lub przerwaniem taśmy kalenicowej(Micro-roll) po 2 latach na dachu. Po jesiennych wichurach dało się słyszeć że coś szeleści pod gąsiorami.Dzisiaj po wizycie na strychu wyraznie slychać szelest i furkotanie w dwóch punktach kalenicy kiedy wiatr wieje - tak jakby ktoś zgniatał folie. Co robić ? Na dachu leży dachówka - demontować gąsiory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 05.02.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Czy ktoś się spotkał z odklejeniem lub przerwaniem taśmy kalenicowej(Micro-roll) po 2 latach na dachu. Po jesiennych wichurach dało się słyszeć że coś szeleści pod gąsiorami.Dzisiaj po wizycie na strychu wyraznie slychać szelest i furkotanie w dwóch punktach kalenicy kiedy wiatr wieje - tak jakby ktoś zgniatał folie. Co robić ? Na dachu leży dachówka - demontować gąsiory ? Miałem tą taśmę w rekach , sama taśma alu niestety masywna to raczej nie jest, pasek kleju butylowego cienki i nie za gruby czyli klei raczej słabo. Od razu zacząłem szukać czegoś masywniejszego , znajomy dekarz doradził mi taśmę Mage , sam ją kleiłem na dachu, masywna , dobry pasek butylu , perforacja podłużnymi rowkami zapobiegająca nawiewaniu śniegu , dobrej jakości produkt polecam. Musisz zdemontować gąsiory i dać nową taśmę. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2014 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 To się czasami zdarza. Wystarczy wprowadzić trochę kleju butylowego i docisnąć. Taką naprawę najlepiej zrobić po zimie gdy temperatura powyżej 5*C. Poza furkotaniem nic złego się nie dzieje. Należy sprawdzić czy to aby nie furkocze resztka paska przeźroczystej folii izolującej klej butylowy. Czasami taki przez nieuwagę pozostawiony pasek gdzieś się przyczepi i później głośno szeleści. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 06.02.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A jakiej firmy jest ta taśma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 06.02.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 znajomy dekarz doradził mi taśmę Mage , sam ją kleiłem na dachu, masywna , dobry pasek butylu , perforacja podłużnymi rowkami zapobiegająca nawiewaniu śniegu , dobrej jakości produkt polecam. Kupowałeś może tą taśmę z neta czy w sklepie ? Jeżeli z neta to czy możesz dać namiary gdzie ? Czy ta taśma ma perforację w formie tarki czy zwykłe otworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 06.02.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Kupowałeś może tą taśmę z neta czy w sklepie ? Jeżeli z neta to czy możesz dać namiary gdzie ? Czy ta taśma ma perforację w formie tarki czy zwykłe otworki. Niestety kupiłem przez dekarza który mi o Mage powiedział ,pokazał i dał kawałek, on miał rabat bo kupuje sporo i za przysługe i parę konsultacji i pożyczenie narzędzi dostał Vat z tego zakupy. Tak więc to było korzystne dla nas obu ,gdzie kupuje diabeł raczy wiedzieć. Jest jakaś hurtownia ( chyba w poznaniu) co ściąga to z niemiec, tanie to niestety nie jest ( chyba za 20 mb zapłaciłem 500zł) ale warto bo ma dobrą jakość. Perforacja to prostokątne podłużne wytłoczone otwory/rowki , takie 3-4 mm długie i 0,5mm szerokie. druga pozycja z katalogu http://www.mage-roof.com/_pl/fileadmin/Downloads/Produkte/Polnische_Downloads/01_FirstGrat_Polnisch.pdf Edytowane 6 Lutego 2014 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 06.02.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ok, dzięki, może gdzieś znajdę w okolicznych składach bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek_kiler 17.02.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 A jakiej firmy jest ta taśma ??? jestem z okolic opalenicy , czy ma Pan jakis namiary na dekarzy ? szukam szpecow od dachu, bede wdzieczny na jakies info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts