paragon 05.02.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 WitamCzy jest na forum ktoś komu można zaufać i zlecić wykonanie instalacji rekuperacyjnej w domku jednorodzinnym na dolnymśląsku w okolicach Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 05.02.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Może ... Sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 12.02.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Podbiję temat. Też potrzebuję rady i pomocy przy zaprojektowaniu WM. Przekroje ,przepływy ,opory, wydajności. Cóś tam wiem że za mało wiem. Zapraszam na priv lub do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.02.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Podbiję temat. Też potrzebuję rady i pomocy przy zaprojektowaniu WM. Przekroje ' date='przepływy ,opory, wydajności. Cóś tam wiem że za mało wiem. Zapraszam na priv lub do mojego dziennika.[/quote'] Jest o tym w "sam robię wentylacje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.02.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Podbiję temat. Też potrzebuję rady i pomocy przy zaprojektowaniu WM. Przekroje ' date='przepływy ,opory, wydajności. [b']Cóś tam wiem że za mało wiem.[/b] Zapraszam na priv lub do mojego dziennika. i ty w innym wątku o wentylacji rady dawałeś??? Jeeezuuuuuuu odważny chłop z ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 12.02.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Tak gentoonx. Wywalić dziurę by w piecu sie paliło każdy da radę ale nie każdy wie gdzie to wykuć . WM to raczej coś tylko z nazwy z grawitacyjną ma wspólne pojęcie. Nie sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.02.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 wspólne słowo - WENTYLACJA sposób wykonania, działania, regulacji, kontroli nad wentylacją to niebo a ziemia w obu przypadkach. Nie sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 12.02.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Tak dokładnie to co piszesz.. Tak po prostu to: wentylacja grawitacyjna to kwestia dziur do wyciągania i dmuchania , a wentylacja mechaniczna w której trzeba by to było ciche i dmuchało i wyciągało non stop. Wiemy że grawitacyjna nawet dobrze zrobiona działa tylko w określonych warunkach( w każdym razie nie zawsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatan 13.02.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Też potrzebuję rady i pomocy przy zaprojektowaniu WM. Przekroje ,przepływy ,opory, wydajności.Odnalazłem wiele firm z Dolnego Śląska i wysyłam zapytania. Otrzymuje jedynie kilka propozycji z modelem reku, sterownikiem i oczywiście ceną za komplet z usługą. Niestety nie otrzymuje wstępnego projektu, gdzie na jego podstawie można by podyskutować o zasadności lokalizacji reku, itd. Z uwagi na niski poziom wód gruntowych na działce (1,4-1,5m) do chwili obecnej nie otrzymałem od firm odp. czy mogę zainstalować GWC.Wiosną startuję z budową, więc zależy mi na wyłonieniu oferty by zaplanować podczas budowy kilka elementów oraz oszczędzić sobie zbędnych przekuć.Rozważam zatem samodzielny montaż i zakup systemu.Instalacja w okolicach Zgorzelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 14.02.2014 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Też potrzebuję rady i pomocy przy zaprojektowaniu WM. Przekroje ,przepływy ,opory, wydajności. Odnalazłem wiele firm z Dolnego Śląska i wysyłam zapytania. Otrzymuje jedynie kilka propozycji z modelem reku, sterownikiem i oczywiście ceną za komplet z usługą. Niestety nie otrzymuje wstępnego projektu, gdzie na jego podstawie można by podyskutować o zasadności lokalizacji reku, itd. Z uwagi na niski poziom wód gruntowych na działce (1,4-1,5m) do chwili obecnej nie otrzymałem od firm odp. czy mogę zainstalować GWC. Wiosną startuję z budową, więc zależy mi na wyłonieniu oferty by zaplanować podczas budowy kilka elementów oraz oszczędzić sobie zbędnych przekuć. Rozważam zatem samodzielny montaż i zakup systemu. Instalacja w okolicach Zgorzelca. Może dlatego, że trzeba zadzwonić, dogadać pewne sprawy. Poza tym tak naprawdę to kanały dobiera się do konkretnej centrali i domu. Ponieważ kanały są elastyczne i jest skrzynka rozdzielcza - trudno o projekt ( w sensie projekt wykonawczy) Poza tym Pan Sobie wyobrazi - rano 200-300 maili typu - rzut i proszę o wycenę... Wszystkiego nawet otworzyć się nie zdąży .To jakby do komisu napisał Pan - chciałem kupić samochód. Zawsze lepiej porozmawiać - o co nam chodzi - skonfrontować wyobrażenia z doświadczeniem - najważniejsze jest by wybrać OPTYMALNĄ dla Pana wersję a nie dla sprzedawcy czy montażysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 14.02.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 WM to raczej coś tylko z nazwy z grawitacyjną ma wspólne pojęcie. A co wspólnego z grawitacja ma wentylacja grawitacyjna - jak to jest wentylacja konwekcyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts