bany13 05.02.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Witam w domu posiadam dwa piece murowany kaflowy taki z czterema fajerkami i kocioł co zębiec. Lubie czasami napalić w kuchni kaflowej dla przyjemnośći i w kotle co. Mój problem polaga na tym, że w piecu kaflowym jest duży ciąg, a jak chcę palić w piecu kaflowym to chciałbym żeby też to palenie dawało trochę ciepła, więc chciałbym prosić o porady kiedy zasuwać szyber i kiedy dokładać węgla tak, aby wszystko nie poszło w komin. Edytowane 5 Lutego 2014 przez bany13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.02.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Z tych fajerek wnioskuję że posiadasz piec kuchenny. On jest przeznaczony do podgrzewania garów z różnymi tam takim żarełkiem. Jest to pochodnia paliwa, dopóki się pali to jest upał, po wygaszeniu jest od razu zimny. Nic na to nie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bany13 06.02.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Czyli ciepła długo trzymał nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.02.2014 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Nie takie jego zadanie. Jego zadanie - przekazanie ciepła /od razu zaznaczam że nie jestem zwolennikiem teorii cieplika/ od spalanego paliwa do garnków. Z niespecjalnie zresztą wielką sprawnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.