jar.os 06.02.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Jak w temacie , czy ktoś ocieplał drewniany stary dom metodą lekką mokrą na wełnie . Chodzi mi o sposób zamocowania wełny i jakie materiały wchodzą w grę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 07.02.2014 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 nikt nie poratuje swoją wiedzą na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 09.02.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Widziałem jak kleili bezpośrednio do bala lub szalówki twarda wełnę, a mocowali wkretami czarnymi samymi talerzykami (paczka chyba ze 20 zł). Ja robiłem z pustka pomiedzy balem a izolacja. Łaty mocowane były pionowo u góry i u dołu mocowane były na kątowniki stalowe, A pomiedzy wkretami. Całość była niezwykle sztywna i wyprostowałem wszystkie nierówności scian. Pomiedzy łaty dałem styro 50 mm grubości a na łaty w dałem 10 cm. Co w sumie dało 15 cm izolacji. Łaty w rozstawie co 50 cm aby dało sie wcisnąć styropian. Znalazłem tylko jedną fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts