Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

czy ktoś z was kupił projekt z 228 lub buduje ten domek

proszę o wymiane doświadczeń mam zamiar kupić ten projekt jest nowoczesny

http://z500.pl/projekt/688/Z228,dom-z-poddaszem-uzytkowym-kotlownia-na-paliwo-stale-i-gabinetem-na-parterze.html

thumb_Z228_view1.jpg

no ja wybudowalem z216 i jestem caly happy. Ten z228 tez bardzo fajny domek, ja projekt jest nowy a w z500 to wiele z nich jest bardzo nowych to mala jest szansa aby ktos wczesniej go budowal. Tak bylo w naszym przypadku 2 lata temu. Masz do niego jakies watpliwosci?

Przed chwilą go kupiłem z228 szukałem myślałem aż wkońcu podjeliśmy z żoną decyzje ,mamy wąską działkę ale długą

dom postawimy pionem by postawić z boku wiatę

projekt będzie gotowy i dostaniemy go w swoje ręce za 15 dni ,kuchnie planujemy zamknąć a łazienkę na górze zrobić jako jedną całość

zastanawiam się jaki kolor elewacji by tu pasował

@Wroclaw1983: nad kolorem elewacji stary to sie jeszcze bedziesz zastnawiac 100 razy. Wierz mi na slowo jak tak mialem i do dzis zmieniam koncepcje. Najpierw postaw ta chalupe i potem bedzies zsie martwic.

Piec mam Termet EcoCondens 20, jednofunkcyjnyz zasobnikiem na CWU 120L. W calym domu podlogowka wiec piec chodzi na 107% sprawnosci. Jak narazie rachunki za gaz do 250zl/miesiac wiec nie narzekam. No i ty jako ze z Wrocka jestes to zachecam do lokalnego patriotyzmu i kupna wlasnie kotla ze Swiebodzic.

@Wroclaw1983: nad kolorem elewacji stary to sie jeszcze bedziesz zastnawiac 100 razy. Wierz mi na slowo jak tak mialem i do dzis zmieniam koncepcje. Najpierw postaw ta chalupe i potem bedzies zsie martwic.

Piec mam Termet EcoCondens 20, jednofunkcyjnyz zasobnikiem na CWU 120L. W calym domu podlogowka wiec piec chodzi na 107% sprawnosci. Jak narazie rachunki za gaz do 250zl/miesiac wiec nie narzekam. No i ty jako ze z Wrocka jestes to zachecam do lokalnego patriotyzmu i kupna wlasnie kotla ze Swiebodzic.

Gazu nie będe planować ,ale zastanawiam się nad ogrzewaniem kominkowym ,pompą ciepła

• 1 month później...
  • 1 year później...
Buduje ktoś jeszcze dom według tego projektu? Po wybraniu działki z wjazdem od południa zdecydowaliśmy się na ten projekt. Czy uważacie, że te wcięcia w elewacji (na taras i wejście) są dobrym rozwiązaniem. Niby zabierają troszkę powierzchni, ale za to nie trzeba np. przedłużać dachu, żeby mieć daszek nad tarasem lub wejściem :)