TomRz 06.02.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Właśnie jestem na etapie wykańczania domu który został wybudowany 10 lat temu zainstalowano w nim instalację c.o. otwartą. W górnej części znajduje się naczynie wzbiorcze otwarte oraz na szczytach każdego z pionów odpowietrzniki. Instalacja miedziana jeszcze nie uruchamiana. Planuje zakup i instalację kotła gazowego z zasobnikiem. Jak przerobić taką instalację? Czy wystarczy zmienić tylko naczynie ewentualnie odpowietrzniki? Czy naczynie może zostać w tym samym miejscu? Co muszę wziąć pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 06.02.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Właśnie jestem na etapie wykańczania domu który został wybudowany 10 lat temu zainstalowano w nim instalację c.o. otwartą. W górnej części znajduje się naczynie wzbiorcze otwarte oraz na szczytach każdego z pionów odpowietrzniki. Instalacja miedziana jeszcze nie uruchamiana. Planuje zakup i instalację kotła gazowego z zasobnikiem. Jak przerobić taką instalację? Czy wystarczy zmienić tylko naczynie ewentualnie odpowietrzniki? Czy naczynie może zostać w tym samym miejscu? Co muszę wziąć pod uwagę? witam nie wiem jak masz dokładnie zrobioną instalację możesz zostawić naczynie - musisz tylko zdemontować rurę, którą nadmiar wody przelewa się do kanalizacji i zaślepić korkiem otwór pozostały po demontażu rury, poza tym na górze naczynia daj odpowietrznik automatyczny możesz je też zdemontować i na rurach dać odpowietrzniki automatyczne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomRz 06.02.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Czyli jak dobrze rozumiem na każdym szczycie pionu i za obecnym naczyniem muszą być automatyczne odpowietrzniki i to załatwi sprawę?Obecnie posiadam takie odpowietrzniki. http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/845/ewpa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.02.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 wywal zbiornik przelewowy a przeponowy najlepiej daj przy kotle, wszystko będzie razem a przy konserwacji kotła serwisant będzie miał pod ręką zbiornik, bo trzeba kontrolować ciśnienie powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomRz 06.02.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A odpowietrzniki mam dobre czy do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.02.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomRz 06.02.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Czyli co mam zrobić? Odpowietrzniki dobre wiec wszystko ok? Naczynie zmienić? Stare zakorkować nowe dać przy kotle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.02.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 stare usuń, reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomRz 06.02.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ok, zakładam dodatkowy odpowietrznik taki jaki już mam zaraz za obecnym naczyniem i sprawa zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts