wojmar 07.02.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Witam, jestem pierwszy raz na forum, i niestety od razu do was z pytaniem. Otóż dostałem od rodziców budynek gospodarczy do przebudowy na dom dla siebie, niestety nikt nie wie jakiego typu tam jest strop, całość była budowana ok 15 lat temu przez poprzednich właścicieli, "oni" nie pamiętają bo całość kompleksowo robiła firma, w projekcie budynku jest wpisane że ma tam być strop DZ 3, niestety wydaje mi się że jest to inny rodzaj stropu, a chcemy ciąć w nim otwór na schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.02.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Z takich zdjęć niewiele wynika, zapewne może belki są z DZ, ale reszta...śmiem wątpić - wydaje się jakby to było coś lanego na deskach szalunkowych jakie były akurat dostępne na budowie.Bez próbnych odkuć nie warto czegokolwiek wycinać, a tym bardziej opierać schody.Kontrolne otwory w kilku miejscach i będzie wszystko wiadomo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 07.02.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Wygląda to na strop żelbetowy monolityczny. W stropie DZ3 widziałbyś na przemian belki o szerokości 12 cm co 60 cm a między nimi pustaki W taki przypadku życzę powodzenia z kuciem otworu na schody i radzę zarezerwować sobie na to cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts