niktspecjalny 27.03.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Forum czegoś uczy.Pokory.Lepiej nie wdawać się z Wami w przepychanki słowne bo nie ma to sensu tak mi to powiedziano.Ja Wam nie wierzę a Wy olewacie mnie.Lepiej się poddać i nie ulegać prowokacjom i dać Was do ignorowanych i nie czytać.Lżej na duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.03.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No i to jest odpowiedź. Najłatwiejsza. FM ma ten "feler", że widać historię. Z 8 lat również. Uczymy się całe życie, a pokora to cenna cecha charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.03.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Chwila bez ignorancji i małe wytłumaczenie.Nie rozumiesz co chciałem przekazać.Ale skoro to lubisz i to widać nie ucz się pokory tylko wklejaj moją historie sprzed 8 lat.Miłej zabawy.Staram się nie wdawać w takie gadki dla gadki a ty zaczynasz mi w tym coraz bardziej przeszkadzać.............do ignorowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 31.03.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Chwila bez ignorancji i małe wytłumaczenie.Nie rozumiesz co chciałem przekazać. Nie rozumiem co chciałeś przekazać. Wytłumacz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 05.05.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Witam, wlasnie jestem na etapie ukladania styropianiu w domu i garazu. po ulozeniu styro w garazu zastanawiam sie teraz jak oddzielic wylewke w garazu od progu aby nie powstawal mostek na styku progu z garazem. Mam w garazu 10cm styro na podlodze i na to pojdzie wylewka anhydrytowa 7cm. garaz bedzie ogrzewany. w tym momencie styro konczy sie ok. 5 cm przed progiem garazu. Mam pomysl taki zeby dac pomiedzy wylewke a prog styrodur o grubosci 5cm na wysokosc wylewki, z drugiej strony dojechalbym kostka brukowa do tego styroduru. moze byc takie rozwiazanie, czy inaczej kombinowac? z gory dzieki wielkie za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.05.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Wejdź na wątek o bramach garażowych Hormanna. Jest tam aktualna dyskusja na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 10.05.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ja miałem okazję wypróbować odwodnienie liniowe w garażu bo nie doczyściłem płytek po fudze i teraz trzeba było ostro sie wziąść z teściem do roboty i to z dość mocnym Kercherem. Jakbym nie miał odwodnienia to na bank to takim zabiegu woda w piwnicy Kercher chodził 2 godziny. Płytki doczyszczone. W piwnicy pod garażem sucho. Woda odprowadzona do rynny a te wyprowadzone za dom na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 12.05.2014 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 A jakiej firmy i jaką wysokość masz tego odwodnienia przez garaż? Pozdrawiam Ja miałem okazję wypróbować odwodnienie liniowe w garażu bo nie doczyściłem płytek po fudze i teraz trzeba było ostro sie wziąść z teściem do roboty i to z dość mocnym Kercherem. Jakbym nie miał odwodnienia to na bank to takim zabiegu woda w piwnicy Kercher chodził 2 godziny. Płytki doczyszczone. W piwnicy pod garażem sucho. Woda odprowadzona do rynny a te wyprowadzone za dom na ogród. [ATTACH=CONFIG]259342[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 14.05.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 ok 6cm wysokości. producent maxpol, wylewka normalna z miksokreta i wyłożone płytkami. spadek ok 2cm na strone, garaż jak widac dwupozycyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.05.2014 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Dzięki. Jak myślisz, czy sprawdziłoby się lastrico zamiast płytek na wylewce z miksokreta z dodatkiem przeciwwodnym? Jak w nim zamontować ten odpływ /garaż 1-stanowiskowy/? ok 6cm wysokości. producent maxpol, wylewka normalna z miksokreta i wyłożone płytkami. spadek ok 2cm na strone, garaż jak widac dwupozycyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.11.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) Odpływ liniowy, taki jaki znalazłem lokalnie w hurtowniach (firmy nie pamiętam). Niski (?...8 cm), z polimerobetonu i kratki ocynkowej. Początkowo chciałem dać dwa odpływy równoległe do kierunku jazdy,parkowania auta tak aby cały syf z kół od razu spływał do rynienek. Zrezygnowałem z tego ze względów technicznych raczej trudności, ponieważ odpływy oddzielały by wylewkę i mogły by powodować jej pęknięcie pod ciężarem samochodu. Dlatego chcąc zachować jednolitą płytę wylewki zastosowałem odpływ liniowy tuż przed bramą garażową, przy okazji postarałem się o zmniejszenie mostka w bramie. Tutaj najpierw 6 cm twardego styro i styrodur na styku bramy przygotowane miejsce na odpływ ułożony na zaprawie na styrodur pójdzie jeszcze wyprofilowany kawałek blachy Odpływ odprowadzony mam na zew. i będzie prowadzony w ziemi na tył działki z odpowiednim spadkiem, nie wydaje mi się że będzie problem z zamarzaniem. Bez odpływu przed bramą woda z topniejącego śniegu dopłynie do uszczelki i przy mrozie zamarznie blokując jej otwarcie. Wiem to z doświadczenia i zawsze przed otwarciem bramy musiałem ją kopnąć dołem aby puścił lód. A na wylewkę myślę użyć tego http://www.noxan.pl/posadzki/podloga-epoksydowa-powloka.html Pozdrawiam! Ja zrobiłem tak: Wyrównanie styropianem do wysokości progu całośc przykryta 3cm styrodurem łącznie z pionowa dylatacją W środek zbrojenie całośc zalana betonem B20 tak wygląda po zrobieniu wszystkiego. Odwodnienie: Na środku kratka ściekowa do kanalizacji. Na całości styropian 15cm i na wylewka betonowa ok 11cm + zbrojenie. Gotowa posadzka garażowa 38cm poniżej poziomu "0". Edytowane 3 Listopada 2014 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 08.11.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Wesoło tu macie, niby nicspecjalnego, zwykły temat o garażu, ale do drinka jak znalazł. Co do garażu w bryle domu - jak najbardziej tak. Mam na płycie fundamentowej i w niej już znalazły się rury kanalizacyjne, po dwóch stronach auta trójkątne skośne odpływy do kratek, rura do betonowej studzienki studzienki z "niezbyt" szczelnym dnem obok garażu. Garaż bez ogrzewania, ocieplony z każdej strony 20cm styro. 10 też by starczyło, ale tak już poszło z rozpędu. W największe mrozy i wiatr w bramę mam +5. Zazwyczaj 8-10 zimą, ale to nie zasługa gruntu bo tam też styro, tylko domu i pralni przy garażu. Czasem opłukuję delikatnie auto z wiadra jak np. jest duży mróz i nie mam nic lepszego do roboty, a nie chce mi się jechać 300m na myjnię. Cały syf z progów ładnie mi ścieka po skosach do kratek, czasem trzeba zmyć z tyłu i z przodu na boki, dalej samo idzie. Karcherem w garażu? Chciałbym zobaczyć ten garaż po umyciu auta. Odpływ liniowy przed garażem średnio mi się podoba. Trzeba wymiatać syf z garażu na zewnątrz, myć, jak się zamiata to się kurzy itp. Nie zrobiłbym tak, odpływ powinien być w garażu moim zdaniem. Obok garażu mam też wiatę, ale każdemu kto chce tak zrobić radzę połączyć jakimś przejściem dom z takim pomieszczeniem, ja jeszcze nie mam ale widzę że to konieczne - muszą być drzwi z domu (u mnie z garażu). Poza tym otwarta wiata nie ma sensu. Tylko latem, ale zimą to nic nie daje - warto dorobić wrota i ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivelee 18.01.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Miszkam w szeregowcu od 26 lat, moi rodzice od 29. Mamy garaż w bryle budynku, w piwnicy. Nie ma żadnego grzyba mimo, że garaż nie jest ogrzewany. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Vivelee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.01.2015 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 potrzebuje szybkiej rady. garaż ma ok 6m dł czyli spadek. będzie z 6 cm. jeżeli wstawie bramę 2, 2m to będę miał do dyspozycji ok 12 cm czyli na początku posadzka będzie miała 12 cm grubosci . garaz ma być niżej niż reszta domu, a przy bramie 6 cm. czy tak wystarczy? tylko w tedy posadzka będzie poniżej izolacji poziomej co wystaje spod ścian, nie będzie to przeszkadzać?od chudziak do izolacji mam 12 cm. jeżeli bym wziął bramę ok 2. 15 cm to wyjdzie może na. równo z izolacja ale tyle betonu lać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.01.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Możesz wykonać spadek do środka, a tam instalować korytko liniowe/kratki. 1cm/m spadku wg mnie jest zupełnie wystarczający, poza tym nie musisz przecież robić go na całości. Od bramy spadek do garażu do najbliższej kratki i reszta to długość samochodu. Nawet jeśli jeździsz 5-metrowym to już masz metr mniej niż długość garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.01.2015 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Prawdopodobnie nie będzie u mnie żadnego odpływu dlatego będzie spadek w stronę bramy.To , że będzie posadzka poniżej izolacji poziomej nie przeszkadza ( chciałem aby garaż był niżej niż reszta domu ) Jeżeli dam bramę tą 2.2m to będę miał do dyspozycji 12cm od chudziaka, wystarczy ? tylko jak to się robi wtedy , bo jak na początku garażu dam te ok 12cm wylewki to tak czy siak przy bramie mi wyjdzie ok 6-8cm , a co z przestrzenią miedzy bramą a posadzką ?te ok 4-6cm ? czy wtedy się na początku garażu wylewa ok 16cm i robi taki spadek aby przy bramie wyszło te 12cm ? Bo nie wiem czy wstawić bramę 2.1m , 2,15m czy 2.2m ? Przy brami 2.1m bym miał ok 22cm od chudziaka do bramy2.15m ok 17cm 2,1m ok 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.01.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Jeśli dasz spadek do bramy bez odpływu to przy silnych mrozach możesz od razu zamawiać gumowy, kosztowny, dolny fartuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.01.2015 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A czy ja o to pytam ? Dużo osób tak ma i jakoś gumy nie wymienia. Może i się da jakiś odpływ ale przy bramie, jeżeli będzie możliwość bo nie ma żadnego podłączenia do kanalizacji itd. Pytam o wysokość bo jutro muszę podać przy pomiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A to przepraszam. Pytaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.01.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Widzę, że do jutro raczej odpowiedzi nie dostanę I nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts