panfotograf 07.04.2018 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Papa, wylewka i gres techniczny?Gruba folia jest trwalsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 07.04.2018 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Gruba folia jest trwalsza A coś dokładniej? Trwalsza od czego, papy? Jeżeli tak to uważasz, że teraz skuje wylewke i dam folie? Pytam co pod płytki dawaliscie. Ps. Jest papa, folia 0.5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biolon 14.06.2018 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Witam, Mam pytanie odnośnie wentylacji garażu w bryle budynku. Mam w projekcie oddylatowaną płytę fundamentową grzewczą od płyty nieogrzewanej (garaż). Ściany zewnętrzne garażu ocieplone 20cm styropianu. Cała płyta fundamentowa ma również 20cm XPS. Brama garażowa izolowana. Wew. Ściany ocieplone przy ścianie do pomieszczeń mieszkalnych. Garaż nie ogrzewany. I mam problem z wentylacją.. Aby dom spełniał normę domu energooszczędnego NF40 szukam wszędzie mostków termicznych. Ale skoro w garażu jest wentylacja grawitacyjna a garaż jest przewidziany na dwa samochody to powinienem mieć kratkę wentylacyjną o średnicy 0,04m. Mam tak zrobione w garażu nieogrzewanym wolnostojącym. Jak to pogodzić z garażem w bryle budynku? Chodzi mi głównie o dopływ świeżego powietrza. Dana taką kratka to ogromny mostek termiczny. Jak to rozwiązać by miękki to ręce i nogi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 14.06.2018 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Kratka wentylacyjna o średnicy 4cm?Garaz mam nadzieję nie ogrzewany, więc nie ma co sie bać mostków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biolon 15.06.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Oczywiście pomyłka z wymiarem kratki. Chodzi tu o otwór 14x14cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czopeks 21.06.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Witam, Mam pytanie odnośnie wentylacji garażu w bryle budynku... Skoro garaż nieogrzewany, a dość dobrze zaizolowany, to straty ciepła będą niewielkie i na ogólny bilans strat nie powinno mocno wpłynąć. Jeśli chodzi o wentylację, no to w takim pomieszczeniu dopuszcza się tylko grawitacyjną, więc nie wiele można tu poradzić, ale straty przez wentylację nie powinny być duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 22.06.2018 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Jeśli chodzi o wentylację, no to w takim pomieszczeniu dopuszcza się tylko grawitacyjną, więc nie wiele można tu poradzić, ale straty przez wentylację nie powinny być duże. Czemu tak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 23.06.2018 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Skoro garaż nieogrzewany, a dość dobrze zaizolowany, to straty ciepła będą niewielkie i na ogólny bilans strat nie powinno mocno wpłynąć. Jeśli chodzi o wentylację, no to w takim pomieszczeniu dopuszcza się tylko grawitacyjną, więc nie wiele można tu poradzić, ale straty przez wentylację nie powinny być duże.Ja też tak uważam - mam taki garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts