rustin 14.02.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 eko groszek najtańszy? ciekawe. Proszę nie zaśmiecać tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.02.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 koktajl jak będziesz trzymał graty typu kosiarki meble ogrodowe, rowery w garażu, to na pewno auto się tam nie zmieści i będzie stało pod chmurką Wg mnie dom bez piwnicy z garażem jednostanowiskowych równa się brak miejsca na "graty". Jeśli chodzi o miejsce na samochód to wg mnie najlepiej jest postawić wiatę. Tanio wychodzi, nie trzeba pozwolenia, samochód nie rdzewieje, śniegiem nie zasypie, i nie trzeba robić od razu jak nie ma kasy. No i oczywiście piwnica pod domem na graty, piec i węgiel. Nikt nigdy by mnie nie przekonał do piwnicy chyba ze warunki gruntowe wymuszlaby ja. Ona tez kosztuje, ja tym bardziej trzeba ogrzewać, myć okna ( teraz w garażu ich nie posiadam), dbać o nia (w sensie większa powierzchnia do sprzątania) i jeszcze łazić po schodach jakby ich miała mało w domu. Jasne garaz tez kosztuje i nie mało ale jak dla mnie jest z niego większy pożytek. Co do gratow w nim- mozna postawić regały na ktorych poukladasz mnóstwo rzeczy, sprzęt sportowy, "trumnę" mozna powiesić pod sufitem. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem garażu w domu i tyle. Mozna wybudować wiate i do tego np kupic sobie auto z webasto- czemu nie? Co sie tyczy wymiarów garażu- czasem sa tak zaprojektowane ze sam samochód ledwo sie mieści, wychodzenie z niego jest karkołomne, nie wspominając o dodatkowych gratach wiec tu wszystko zalezy od samego projektu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.02.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 . Tanio wychodzi, nie trzeba pozwolenia, samochód nie rdzewieje, śniegiem nie zasypie, i nie trzeba robić od razu jak nie ma kasy. No i oczywiście piwnica pod domem na graty, piec i węgiel. Czy budujesz dom czy dom z garażem w bryle to zadna różnica przy załatwianiu pozwolenia. Poza tym wiata bądźmy szczerzy nie jest najpiękniejszym elementem domu- zgodzę sie ze sa domy do ktorych w miarę pasuje ale w większości wypadkow wyglada to raczej kiepsko. Jesli ktos ma ogrzewanie gazowe czy na prąd to nie sa mu potrzebne metry w piwnicy na opał czy duży kocioł jesli nie czuje potrzeby jej posiadania. I wtedy moze zamiast wykładać pieniądze na piwnice i wiate wyda ja na garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 14.02.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Jeśli nie planuję się mieszkać w piwnicy ogrzewanie jej nie ma sensu, temperatura nawet zimą nie spada poniżej ok. 8 stopni. Najekonomiczniej byłoby również garaż zrobić w piwnicy, ale dużym minusem jest stromy zjazd zimą. Niestety jak nie ma gazu z sieci, jesteśmy raczej skazani na węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.02.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Ja nie mam gazu z sieci ale nie skazalam sie na węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Mam garaż w bryle budynku i innej opcji sobie nie wyobrażam.Garaż z oknami z bramą garażową otwieraną pilotem,z jednym dużym grzejnikiem z grawitacją powietrza,Odkurzaczem centralnym by nie było go słuchać by łatwiej go czyścić,płytkami najazdowymi by Gosia dobrze celowała, i na ścianie te duże by samochód swobodnie myć ,kratki ściekowe z odprowadzeniem do OCZ EKOL,wspaniały falbanek z ukrytymi skarbami,wieszadła na opony-koła ,wieszakiem na meble ogrodowe,wieszakami na rowery.Jakież to fajne uczucie gdy wracając w zimny np. z opadami z zakupów dzień.Bezkolizyjnie wjeżdżamy na plac przed domem ,na który wpuściła nas z pilota brama dwuskrzydłowa,otwieramy bramę garażową,wjeżdżamy doń zamykamy,otwieramy drzwi do hallu -przejścia do hallu właściwego.Wnosimy zakupy i tak czynimy w stronę odwrotną .Dom od środka zawarowany,ubieramy się ,hallami wchodzimy do garażu,wchodzimy do samochodu,otwieramy najpierw bramę garażową,odpalamy gablotę ,wyjeżdżamy zamykamy, otwieramy bramę wjazdową,wyjeżdżamy i zamykamy.Pędem do roboty bo niedługo 7.00:D.Taka jest moja opinia na temat garażu w bryle domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.02.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 i że na siódmą do roboty? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 14.02.2014 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 niktspecjalny a ty jak masz ocieplony garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Styro 12 i moja wspaniała faktura po błędach ale wyszło jeszcze lepiej.Coś jeszcze?W zależności od aury w garażu po nastawie na kalafiorze, temp w przedziale 12-16 stC.Coś jeszcze??? Edytowane 14 Lutego 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 14.02.2014 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 gdzie to masz 12cm ? na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Przykro mi zbaczamy z tematu topiku.Pytaj kogoś innego.Ale przyznam ,że to trochę lakoniczne pytania i zbędę tutaj.Zadałbym pytanie co to znaczy na gruncie ale co miałem napisać napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 14.02.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 No właśnie, zaczną kosić i z delikwentów z garażem w bryle. A przecież ten luksus jest często wymuszany przez warunki zabudowy. I można sobie uważać co się chce na temat garażów w bryle... Ja planuję ocieplać ściany, zrobić wylewkę z odprowadzeniem liniowym i jakiś grzejnik też na pewno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 14.02.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Niktspecjalny, jestem tego samego zdania i mam podobnie. Jedynie teraz minister może nam napsuć krwi jak zmieni ustawę. Pozatym nic sie nie zmienia. Przedewszytkim wygoda. Jak nie ma się gdzie odprowadzić odwodnienia linowego z garażu to można je wypuścić przed garaż i później prostopadłą kratką puścić ją na bok w kostce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 14.02.2014 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 niktspecjalny to ja ten temat założyłem i jasno pytałem jak macie ocieplone więc ja nie rozumiem o co ci chodzi. masz styropian w garażu pod wylewką? Masz na ścianach? suficie? od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Witam Kto z was posiada garaż w bryle domu? Użytkujecie go jako garaż dla samochodu? Macie ogrzewany? Ocieplony? Jeżeli tak to jak. Czytałem , że ogrzewany garaż prowadzi do korozji auta w zimie. Przepraszam ale nie mieszczę się w tym pierwszym zapytaniu ale w ciapkach i bluzie na falbanku mogę spokojnie robić karmik dla ptaków.Barek też ma i zestaw garażowy gdy kolega przyjdzie z prośbą.Zostałeś moderowany na moją prośbę więc heloł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 14.02.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 ponawiam pytanie dla tych bogatych co maja garaz w bryle, czy robiliscie odwodnienie liniowe? Ja zrobiłem studzienkę na środku garażu. Studzienka głęboka na jakieś 70cm kwadrat o boku 60cm. A na górze jest przykryta chudziakiem i zamontuję tam kratkę a spadek zrobie do środka. Dlaczego do środka a nie na zewnarz? aby mi samochod nie wyjechał z garażu gdy go zostawię na luzie. POza tym wydaje mi się ze łatwiej bedzie sprzątać zamiatając piach i syf do tej studzienki niż ciągać przez cały garaż i zapychać odpływ liniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 14.02.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dom jest u mnie w podpisie a tu projekt http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/ewa_ii_paliwo_stale/2706/rzuty Garaż ma 19m2 ale jak dać styro na tą ścianę jeżeli bedzie tam szła woda, wodomierz itd pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Niktspecjalny, jestem tego samego zdania i mam podobnie. Jedynie teraz minister może nam napsuć krwi jak zmieni ustawę. Pozatym nic sie nie zmienia. Przedewszytkim wygoda. Jak nie ma się gdzie odprowadzić odwodnienia linowego z garażu to można je wypuścić przed garaż i później prostopadłą kratką puścić ją na bok w kostce. Jak robiłem klar pod garażem to myślałem by wyciszyć podłoże pod siebie.Udało mi się łącznie z odwodnieniem z czego jestem zadowolony. p.s. jak piszę ,że 12 styro i moją wspaniałą fakturą to chyba nie pod chudziakiem.Tam mam inne dobrodziejstwa o których autorowi pisać nie muszę .Wiadomo dlaczego.On to wie.... serdecznie pozdrawiam tych co mają garaż w bryle budynku jak ja. p.s nie było do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 15.02.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Ja zrobiłem studzienkę na środku garażu. Studzienka głęboka na jakieś 70cm kwadrat o boku 60cm. A na górze jest przykryta chudziakiem i zamontuję tam kratkę a spadek zrobie do środka. Dlaczego do środka a nie na zewnarz? aby mi samochod nie wyjechał z garażu gdy go zostawię na luzie. POza tym wydaje mi się ze łatwiej bedzie sprzątać zamiatając piach i syf do tej studzienki niż ciągać przez cały garaż i zapychać odpływ liniowy Ja akurat mam pomieszczenie pod całym garażem więc musiałem wodę odprowadzić na zewnątrz. Dlatego też ocieplałem podłoże garażu z myślą właśnie tego pomieszczenia pod nim. Teraz jest tam ciepło nawet jak nie grzeje. Bo praktycznie całe pomieszczenie jest w ziemi i ocieplone. W lato za to będzie przyjemnie i chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 15.02.2014 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 niktspecjalny możesz nie zaśmiecać kolejnego tematu swoimi durnymi wpisami? czy masz taka potrzebę pisać jeżeli nikt cię o to nie prosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts