BorÓwki14 11.01.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 siódemka, gratulacje! Widzę, że bardzo szybko się uwinęliście z budową - niecały rok, szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek2K 13.01.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ja melduję postępy domu w gaurach. Tynki i wylewki schną, styropian na ocieplenie jest, kominek dostarczony, ocieplenie strychu w trakcie. Projekt kostki wyceniony. Czekamy do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 14.01.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 euzebia widzę jesteśmy na podobnym etapie, jak idzie u Was robota? wojak, siódemka gratulacje! Sprawnie Wam poszło, wiadomo kto pierwszy zrobi parapetówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 14.01.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 tak parapetówka będzie już niedługo tylko ludzie nawet nie wiecie ile zajmuje wykończenie domu na 100% czas ucieka a drobiazgów jeszcze pełno...ale byle do wiosny i pierwszego grila na swoim podobno wszystko wynagradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 01.02.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Niektórzy z nas mają tempo, godne pozazdroszczenia. Ja się mogę pochwalić na razie tylko czymś takim: Ponieważ zima prawie bez mrozów, ekipa powoli buduje dalej, mam już strop. Za 2 tygodnie zamawiam okna, drzwi i bramę garażową. Pozdrowionka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaZgierz 12.02.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Witam. Całe wieki mnie tu nie było.wojak, siódemka- super, ze już mieszkacie w nowych domkachwierka- my na podobnym etapie. Jesienią ociepliliśmy dom styropianem, ale bez kleju. W środku instalacje, tynki, wylewki aby przed zimą przeschły i teraz niestety prace stanęły. No może nie stanęły, ale idą żółwim tempem, bo duuużo robimy sami. Za to od miesiąca mamy cieplutko w domku, w piwnicy na podłodze płytki, na ścianach w kotłowni też. Do łazienek, kuchni i na podłogi czekają kupione na położenie. Schody zamówione, meble do kuchni też, kostka na zewnątrz leży od jesieni i czeka na położenie. Myślę, że w maju pierwsze urodziny młodszego syna będą już w nowym domu. Gdyby mąż nie musiał do pracy chodzić, to byłoby dużo więcej, a tak to tylko po pracy i soboty zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia1985 17.02.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam, pobardzo długiej nieobecności,nasza papierologia przeszła moje najsmielsze wyobrazenia bo na dzien dzisiejszy jestesmy w dalsym ciagu w tzw. "czarnej du*ie"fundamenty mielisly wylewac latem 2014 roku a po dzien dzisiejszy nie mamy pozwoleniamam jednak pytanie odnośnie ścian, z czego konienkretnie stawiaceie sciany ? pustak czy cegła ? jakie ocieplenie ?mój maz chce teraz kupić materiały bo (podobno) sa teraz w niższych cenach :/dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 19.02.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 justysia teraz mają wejśc jakieś udogodnienia dla budujących, że niby nie trzeba PNB. Skoro to u Was tak długo trwa to może się zorientuj o co dokładnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia1985 20.02.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Słyszłam, ze Sejm juz tą ustawę zatwierdził, teraz jeszcze Senat i Prezydent wszystko ma trawac ok 3-4 mies.Mam nadzieję, ze do tej pory wyciagniemy juz projekt od naszych architektów i skonczymy batalie o zjazd.W naszym przypadku ustawa ta nic nie zmienia bo wstepne umowy z dostawcami (prad, gaz, woda) juz mamya zjazd na droge wojewódzka pozostał bez zmian i jest wymagany ... wciaz po gorke.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 06.03.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Drodzy forumowicze, wiosna za oknem , czas na podejmowanie decyzji Banki jak zwykle na wiosnę zaczynają wprowadzać bardzo ciekawe oferty kredytowe nie tylko związane z budową.Za pomocą produktu hipotecznego można zrobić remont, dokończyć budowę zrobić adaptację czy pożyczyć pieniądze na cel dowolny i spłacić inne zobowiązania. Zapraszamy do kontaktu z chęcią pomożemy w znalezieniu dobrych ofert jak i przeprowadzeniu wszystkiego szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamArt 18.03.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Witam się w tym wątku. Pozwolenie na budowę dostaliśmy pod koniec czerwca 2014. Teraz czekają nas ściany szczytowe i dach. Mam nadzieję, że za rok na wiosnę uda nam się już wprowadzić. Gratulacje dla tych, którzy już mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April40 22.03.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam w tym wątku Czy są tu jakieś aktywne "bocianki" z Krakowa i okolic? W grupie raźniej! BorÓwki14 - nie mogę trafić na Wasz dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April40 22.03.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 I nasz domek już stoi:) SSZ. Elektryka się robi, a tynki to już na wiosne:) [ATTACH=CONFIG]286815[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286816[/ATTACH] kasiekkk - ooo widzę, że są tu aktywne bocianki z małopolski Domi - co do dachówki, mam ofertę od firmy "PODWYSZYŃSKI" ul.Niwy 21/2, 30-705 KRAKÓw, czekam jeszcze na dwie oferty. Wycenili nam dachówkę robena piemont i z wienenebergera E 32, ale nie mam pojęcia którą weźmiemy, jeszcze troszkę czasu mamy, ale powoli się za to bierzemy. Kolega brał od tego Podwyszyńskiego i był b. zadowolony. Ok, zmykam, oczy się kleją, na kompie za długo nie wysiedzę... Jeżeli chodzi o krakowskie firmy, to najlepszą ofertę na dachówkę mieliśmy od firmy Dekke ul.Babińskiego (pozdrowienia dla pana Tomka) i tam też zamówiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamArt 23.03.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 April40 ja się witam z Krakowa, a budujemy się zaraz za Krk, ale troszkę jeszcze na południe A u Was budowa w Krakowie? Teraz doczytałam, że okolice Krk u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euzebia 08.04.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Czy ktoś z Was jest zorientoany ile czasu może zająć szlifowanie do względnie gładkiej powierzchni jętek? Chcemy je zostawić odsłonięte na poddaszu. Są pojedyncze i krótkie - może z 2,5m długości i ok 15cm wysokości. Zastanawiamy się z mężem czy kupić szlifierkę kątową na tych kilka jętek i zrobić to samodzielnie czy lepiej komuś zlecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 12.04.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 BorÓwki14 - nie mogę trafić na Wasz dziennik budowy April, nie może być! Proponuje "naklikać" na mój nick i dać "view blog entries", powinno pomóc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 01.05.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 hej bocianki co tam u Was? Kto buduje a kto mieszka? U nas kończą montować okna, w kolejce drzwi, bramy garażowe zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 01.05.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) czesc Monika&bartek my - jak zwykle mieszamy procesy i etapy. Dach od jesieni pokryty papą. Dachówka od dwóch miesięcy stoi przed domem, nie wiem kiedy położymy. Dom ocieplony styropianem - też od jesieni, jeszcze nie otynkowany. A w środku wszystkie ściany pomalowane na kolory. Łazienki dwie prawie gotowe. Brakuje podłóg i drzwi. Brakuje kuchni, brakuje schodów - ale robią się. I można mieszkać. http://images70.fotosik.pl/850/09a9480065ae1d45m.jpg http://images70.fotosik.pl/850/76e701c22a6a4d02m.jpg http://images69.fotosik.pl/851/f3f7cf6a3c6c9cd1m.jpg http://images67.fotosik.pl/852/9c0bc94850fc99a5m.jpg http://images69.fotosik.pl/851/afc8f1bcd3a6a0eam.jpg http://images66.fotosik.pl/851/b8e0c46fb2f36026m.jpg http://images66.fotosik.pl/851/906517535476283dm.jpg Edytowane 1 Maja 2015 przez wierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 03.05.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 wierka pięknie u Ciebie, strasznie podgoniliście z budową, super! schody są przeeeepiękne! Szare ściany też na plus sama o takich marzę nieważne że mieszacie etapy, ważne że idziecie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April40 21.05.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 No pięknie się robi!! Schody fantastyczne i te szarości..! marzę o takim stanie u nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts