idka 06.03.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Pozdrawiam Bocianki! W którym banku staracie się o kredyt? Może skorzystamy z podpowiedzi... My poprosiliśmy o wycenę kredytu na 300 tys. w kilku bankach i daliśmy do analizy koleżance, która pracuje w jeszcze innym banku i wyszła zdecydowana przewaga PKO BP. Bank ma strasznie dużo papierologii, lecz niestety jest najtańszy. Może do któregoś nie dotarliśmy? napiszcie coś...My jesteśmy w trakcie projektu (po zmianie działki - radosnej, aczkolwiek nieoczekiwanej okazało się, że dom trzeba zmienić). Cieszę się czytając wasze posty i zaaaaazdroszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PAK_ 06.03.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Plany na ten rok SSO lub jak sie udaSSZ, bedziemy budowac sposobem gospodarczym. A jak ktoś narzeka ze dlugo dokumentacje zbiera to pociesze my papierkologie robilismy przeszło 2 lata dobrze ze nas na nic nie goniło bo by było wiele wiecej nerwów. Pozdrawiam Nawet nie strasz, my dopiero co zaczęliśmy załatwienie papierków....pod koniec lutego kupiliśmy działkę, nawet wpisu do ksiąg jeszcze nie dostałam...Złożyłam wniosek o wypis z MPZP, dzisiaj byłam pytać...i co po 2 tyg...jest "dobrze" leży koło komputera, na przyszły tydz będzie...ma facet szczeście, że nam się nie śpieszy....bo funduszy brak, a chcemy budować etapami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 06.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 u nas tez powolutku:)CZekamy nadal na mapkę do celów projektowych- maiła być 2 tygodnie temu ( tak jak wstępny projekt) lecz niestety jakaś cyfryzacja wkroczyła i na dany teren teraz tylk jeden godeta może korzystać z jakichś tam map- a obecnie las w pobliżu elektrycy "przetrzymują" jakieś poprawki na liniach energetycznych czy cuś:/ Geodeta za to - super facet, mierzył już nam nie raz i sąsiadom działeczki;) - obiecał,że w ciągu tygodnia mapka powinna być i promocyjną cenę nam za wytyczenie domku zaproponował- 500zł przy naszym pokręconym domku:D jak dobrze liczę 14 punktów będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 06.03.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Od przyszłego tygodnia wchodzi ciężki sprzęt na działkę. Nie ma odwrotu. gratulacje! My też zaczynamy wykopy......JUTRO, strach się bać! :D wykonawca nie traci czasu i korzysta z pogody. Witaj makak, witaj Krzysiek2K - POWODZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.03.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Trzymajcie się bocianki i pamiętajcie KONTROLA NAJWYŻSZĄ FORMĄ ZAUFANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 06.03.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 U nas 4.03. 3014 wbito pierwszą łopatę!!!! Jutro zalewają ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 06.03.2014 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 My już zaczęliśmy 03.03 punktualnie-ekipa 10 murarzy, w tydzień dojdą chyba do nadporoży:rolleyes: Ale my już zaczeliśmy w tamtym roku,więc fundamenty,piwnica juz były. Zastanawiam się, czy nasz beton nie bardzo drogi-wprawdzie z pompką,na pewno fachowcom łatwiej i szybciej ale za 1m3 330 zł?strasznie nas to kosztuje-a jeszcze cały strop.. Targuj ta cene za kubik, 1m3 B-20 z pompa to koszt ok. 220zl. aktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 07.03.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 U nas beton kosztuje 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 07.03.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Pozdrawiam Bocianki! W którym banku staracie się o kredyt? Może skorzystamy z podpowiedzi... My poprosiliśmy o wycenę kredytu na 300 tys. w kilku bankach i daliśmy do analizy koleżance, która pracuje w jeszcze innym banku i wyszła zdecydowana przewaga PKO BP. Bank ma strasznie dużo papierologii, lecz niestety jest najtańszy. Może do któregoś nie dotarliśmy? napiszcie coś... My jesteśmy w trakcie projektu (po zmianie działki - radosnej, aczkolwiek nieoczekiwanej okazało się, że dom trzeba zmienić). Cieszę się czytając wasze posty i zaaaaazdroszę!! Niestety kredyty są bandyckie. Możesz jeszcze sprawdzić w firmach pośredniczących, niech ktoś Wam zrobi zestawienie z kilku banków, może odrobinę taniej znajdziesz. Ja się na razie nie orientowałam w kredytach, bo SSZ budujemy za gotówę i generalnie będziemy się starali unikać tych złodziei, na razie odsuwamy od siebie jak najdalej ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gina01 07.03.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 My zaczęliśmy 03.03.2014 r. I już mamy pierwsze szkody w ogrodzeniu. Samochody z pompą uszkodziły słupek ogrodzenia i trzeba było zrywać siatkę;( Myślę, że w przyszłości do większych szkód nie dojdzie! "Brawo" ekipy wspomagające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 07.03.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Targuj ta cene za kubik, 1m3 B-20 z pompa to koszt ok. 220zl. aktualnie Mnie podali cenę 190 zł bez vat z pompom. 330 zł to spora przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 07.03.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Gratuluję wszystkim budującym sie! Do boju! Powoli (chociaż muszę przyspieszyć ruchy) zbieram oferty na okna oraz pompę ciepła i wentylację mechaniczną. Kurcze, ale dostaję ceny - to normalnie muszę się trzymać biurka żeby nie paść z wrażenia. Pompa ciepła - 70 tys., wnetylacja mechaniczna - 40 tys. Oni myślą, że $$$ to na drzewach rosną, czy pod liściem łopianiu się znajduje. Masakra jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.03.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Gratuluję wszystkim budującym sie! Do boju! Powoli (chociaż muszę przyspieszyć ruchy) zbieram oferty na okna oraz pompę ciepła i wentylację mechaniczną. Kurcze, ale dostaję ceny - to normalnie muszę się trzymać biurka żeby nie paść z wrażenia. Pompa ciepła - 70 tys., wnetylacja mechaniczna - 40 tys. Oni myślą, że $$$ to na drzewach rosną, czy pod liściem łopianiu się znajduje. Masakra jakaś. a kto kaze Ci gruntowke kupować z pionowymi odwiertami ? WM sam wykonasz za 8 tys - po to masz forum .... ja tez (znow) będe bocianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 07.03.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Przeczytane na forum: " ten kto buduje, tego się nie żałuje", więc supłaj kasę. My prawdopodobnie weźmiemy pc z firmy Tazo. Sprawdzona już wcześniej w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 07.03.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 a kto kaze Ci gruntowke kupować z pionowymi odwiertami ? WM sam wykonasz za 8 tys - po to masz forum .... Akurat pionowy odwiert to spoko - wycenili to na 15 tys., przy 8 tys. zasialniu dolnym nie jest kosmosem. Cała reszta to kosmos - 20k za podłogówkę bez foli i styropiany, 35k + VAT za pompę. Tutaj jest wyciek. ja tez (znow) będe bocianem Chce Ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 07.03.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 a kto kaze Ci gruntowke kupować z pionowymi odwiertami ? WM sam wykonasz za 8 tys - po to masz forum .... ja tez (znow) będe bocianem Czy chcesz nas ostrzec, że bocianowanie uzależnia? Ach, te emocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idka 07.03.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Kejt! To prawda, postaramy się spłacić kredyt wcześniej... U Ciebie robota wre? Zgodnie z Twoją sugestią czytałam jako nocną lekturę dzienniki budowy. Och, kiedy u nas coś się ruszy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 07.03.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Lapeno - wyceną za WM mnie zabiłes, ja szacowałem sie zmieścić w 15k (plan jest zrobienia tego samodzielnie) Podłogówka 20k ? za ile m ? Ja bede mial na ok 100m i tez az 20 000 nie zakladam Oj widze ze bedziemy mieli problem z dopieciem budzetu...a juz i tak wczoraj Pani w banku powiedzialem zeby dorzucila jeszcze 20 000 PLN R&K a ty co pierwszy dom dla wroga az tak ci juz daje popalic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.03.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 nie znacie powiedzenia ze 1 dom dla wroga, 2 dla przyjaciela a 3 dla siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.03.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 R&K a ty co pierwszy dom dla wroga az tak ci juz daje popalic ? ale dom ? czy wróg? dom popal w tym sezonie max 1200 zł za ogrzwanie ponad 140m2 pow uz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts