cormac 27.03.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No coż lokalizacja na pewno ma wpływ na cenę projektu. Ale wydaje mi się, że sporo zależy też od innych czynników. Im bardziej ''pojechana'' wizja architekta , ciekawa bryła tym wyższe koszty konstrukcji Najważniejsze jest to , by każdy był zadwolony z wyboru i wprowadzał jak najmniej zmian póżniej. Łatwo to powiedziec, a trudniej wykonac. My po etapie fundamentów już wprowadzaliśmy poprawki. Muszę się pochwalic, że po miesiącu murowania i lania betonu na parterze, jutro przyjeżdza nam strop z filigranów nad częśc mieszkalną. Garaż będzie robiony w drugim etapie za tydzień/dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiekkk 28.03.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Dostaliśmy zwrot za wszystko, również za komin super-my komin rozliczalismy troche pozniej i jeszcze czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 28.03.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 US ma 4 miechy na oddanie kasy, u mnie minęły już 3 i widzę że czekają do końca... Najważniejsze że jeszcze nie dzwonili o żadne korekty więc mam nadzieję że wszystko jest ok ps. komin też mam odliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemonka77 28.03.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) Witam Dostałam wypis i wyrys z miejscowego planu. Można się na mojej działce budować. Ale postanowiliśmy wydzielić działkę mniejszą na której będzie stał dom - będzie zabezpieczeniem kredytu więc lepiej żeby nie była za duża. Pozostała część będzie wolna. Czekam na geodetę - ma dokonać podziału, wznowić granice obecnej działki i potem zrobić mapkę do celów projektowych. Byłam w gminie po zaświadczenie że działka posiada dostęp do drogi. Złożyłam wniosek o warunki przyłącza wody- ale będzie je trzeba odanawiać po podziale działki. Dlatego na razie nie idę po warunki do gazowni i prądowni. Teraz tylko czekać mi zostaje na tego geodetę- oby jak najszybciej się ze wszystkim uporał. Podoba mi się projekt Z98 z pracowni Z500 ale wprowadziłabym tam troszke zmian. Proszę zerknijcie jak wam się to widzi? http://z500.pl/projekt/651/Z98_h_PLUS,wersja-projektu-z-podniesiona-scianka-kolankowa.html i moje zmiany Edytowane 28 Marca 2014 przez lemonka77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 28.03.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam się po dłuższej przerwie. U nas powoli do przodu. WC stoi, panowie zbroją dom, koło wtorku/środy zalewamy ławy Poza tym alleluja doczekaliśmy się w końcu po prawie pół roku zmagań z pwik projektu przyłącza wody. Aktualnie leżakuje sobie w starostwie, dzwonić za miesiąc... wierka super, że sąsiad w końcu przyznał się do tego, że płot stoi w złym miejscu. Oby raz dwa zniknął teraz z waszej działki leśnapani powtarzaj sobie że skoro problemy są teraz to potem pójdzie z górki idka wniosek złożony 17.11 a pozwolenie 30.12. Szwagierka należy pod sąsiednie starostwo, składali wnoiosekw tym samym czasie co my i czekali tylko 2 tygodnie. MOże wasz architekt poleci dobrego kierownika budowy? Albo sam ma na to papiery? U nas tak jest 120mna14a my za projekt powiedzmy, że indywidualny zapłaciliśmy 4000. Pokazaliśy naszemu architektowi "nasz" w katalogu, parę rzeczy nam nie pasowało więc nakresił podobny, na wzór katalogowego lemonka zmiany ogólnie ok, jedynie średnio mi sie widzi ta mini toaleta P.S ktoś wie jak można sprawdzić subskrypcję obserwowanych dzienników budowy? szukam szukam i nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geguss 29.03.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Witam, jak dobrze pójdzie to w połowie czerwca również ruszymy z budową naszego lekko zmodyfikowanego Tyberiusza. Mamy już pozwolenie na budowę i umówionego wykonawcę. Załatwiamy formalności kredytowe i jednocześnie wydzielamy mniejszą działkę pod budowę domu gdyż bez podziału bank przejmie całe 1.8 ha które posiadamy a tego nie chcemy. Geodeta walczy z czasem a my czekamy z wypełnionymi wnioskami http://extradom.pl/projekt-domu-tyberiusz-WRW1010 Pozdrawiam. Edytowane 29 Marca 2014 przez Geguss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 31.03.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 No i się zaczęło !!! Dzisiaj o 7 rano przyjechali na budowę, co prawda było ich tylko 3 a miało być 5 ale są Jak narazie to narzekają że bloczki za małe, że będzie dużo cięcia, że rysunki mało czytelne - więc to chyba oznaka że sezon można uznać za rozpoczęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PAK_ 31.03.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 No i się zaczęło !!! Dzisiaj o 7 rano przyjechali na budowę, co prawda było ich tylko 3 a miało być 5 ale są Jak narazie to narzekają że bloczki za małe, że będzie dużo cięcia, że rysunki mało czytelne - więc to chyba oznaka że sezon można uznać za rozpoczęty. Powodzenia!!! NAM DZISIAJ MÓJ BRAT ODBIERZE MAPKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 31.03.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 P.S ktoś wie jak można sprawdzić subskrypcję obserwowanych dzienników budowy? szukam szukam i nie mogę znaleźć USTAWENIA >> http://forum.muratordom.pl/usercp.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 31.03.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jak dodać link do swojego dziennika w swoich postach (na dole) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 31.03.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam, jak dobrze pójdzie to w połowie czerwca również ruszymy z budową naszego lekko zmodyfikowanego Tyberiusza. Mamy już pozwolenie na budowę i umówionego wykonawcę. Załatwiamy formalności kredytowe i jednocześnie wydzielamy mniejszą działkę pod budowę domu gdyż bez podziału bank przejmie całe 1.8 ha które posiadamy a tego nie chcemy. Geodeta walczy z czasem a my czekamy z wypełnionymi wnioskami http://extradom.pl/projekt-domu-tyberiusz-WRW1010 Pozdrawiam. Witam serdecznie, wspomnieliście że zaczynacie formalności kredytowe, może mogłabym pomóc sprawdzić wszystkie oferty dla Państwa. Firma Murator pomaga bez dodatkowych opłat swoim klientom w znalezieniu ofert , mamy do dyspozycji większość banków dostępnych na rynku.Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 31.03.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Szanowni Państwo, jak widzę wielu z was dopiero odbiera pozwolenia na budowę, co oznacza , że dokumenty do rozpoczęcia budowy kompletne. Z chęcią pomogę w zapoznaniu się z ofertami kredytów hipotecznych na rynku i rozwianiu wielu wątpliwości. Warto zwrócić uwagę na fakt, że Murator dzięki specjalnej ofercie z Eurobankiem może zaproponować Państwu bardzo atrakcyjną ofertę na budowę domu. Pomagamy również w całej procedurze uzyskania kredytu. Zapraszam do dyskusji z chęcią pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 31.03.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 geguss witaj i powodzenia Projekt domu bardzo ładny, układ pomieszczeń funkcjonalny wojak65 no to teraz już z górki R&K ale to tylko subskrypcja tematów na forum, a mi chodzi o nowe wpisy w obserwowanych dziennikach budowy Na środę zamówiona grucha, zalewamy ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 31.03.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 witajcie U nas postępy. wniosek o kredyt złożony. dom wytyczony. przyłącze wody - zrobione. teraz już tylko czekamy na firmę budowlaną i fundamenty. w poniedziałek mają kopać. Martwię się .. co mi urośnie na tej działce? Na głębokość metra mam sam żwir i piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geguss 31.03.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Witam serdecznie, wspomnieliście że zaczynacie formalności kredytowe, może mogłabym pomóc sprawdzić wszystkie oferty dla Państwa. Firma Murator pomaga bez dodatkowych opłat swoim klientom w znalezieniu ofert , mamy do dyspozycji większość banków dostępnych na rynku.Zapraszam Witam, dziękujemy za zaoferowaną pomoc lecz w chwili obecnej korzystamy już z usług zaprzyjaźnionego doradcy. Gdybyśmy jednak kiedyś ponownie potrzebowali pomocy chętnie odświeżymy temat. Pozdrawiam. Edytowane 31 Marca 2014 przez Geguss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 31.03.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 witajcie U nas postępy. wniosek o kredyt złożony. dom wytyczony. przyłącze wody - zrobione. teraz już tylko czekamy na firmę budowlaną i fundamenty. w poniedziałek mają kopać. Martwię się .. co mi urośnie na tej działce? Na głębokość metra mam sam żwir i piach. Wierka, ale fajnie Ci. Mogłabyś powiedzieć jak to z przyłączem wody było w sensie wykonawstwa/cen ? Z roślinnością Ci nie pomogę, ale Elfir ma wONtek na forum, z pewnością coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 31.03.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jak dodać link do swojego dziennika w swoich postach (na dole) ? Nie próbowałam w praktyce, ale jak wejdziesz w profil i ustawienia, potem w sygnaturę, to tam można wstawić sobie linka, szperaj rozumem dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 31.03.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Wierka, ale fajnie Ci. Mogłabyś powiedzieć jak to z przyłączem wody było w sensie wykonawstwa/cen ? Z roślinnością Ci nie pomogę, ale Elfir ma wONtek na forum, z pewnością coś podpowie. Projekt przyłącza 600 zł. Wykonanie 5700 zł. Cena obejmowała przeprowadzenie wody pod ulica, a następnie pociągnięcie rur przez 65 m w głąb działki. W tej cenie mieliśmy tez załatwienie wszystkich formalności. Teraz zostało mi podpisanie umowy z gmina na dostarczanie wody i montaż wodomierza. Roślinki - dzięki Kejt za info o Elfir. Widze na forum Jej aktywność w ogrodowych wątkach. Ale na razie nie zaprzątam dobie głowy tym. Nam za mała podzielnośc uwagi, albo za mało czasu na zajmowanie sie wieloma tematami na raz. Jeszcze w weekend podczas wypadu do Warszawy skradziono nam aparat fotograficzny. ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geguss 01.04.2014 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) geguss witaj i powodzenia Projekt domu bardzo ładny, układ pomieszczeń funkcjonalny Początkowo miała to być Arkadia ale plan zagospodarowania przestrzennego nie akceptował równoległego do drogi ułożenia kalenicy tego domu więc ostateczny wybór padł na Tyberiusza. Przeglądając zdjęcia wybudowanych już domów postanowiliśmy wybrany projekt lekko zmodyfikować. Podstawową zmianą było powiększenie pomieszczenia gospodarczego (kotłowni) w celu wstawienia tam kotła na paliwo stałe z podajnikiem, zmieniliśmy także wyjście na taras i powiększyliśmy wiatrołap (kosztem pokoju). Na poddaszu dodaliśmy kilka okien a strych stał się pomieszczeniem użytkowym. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Geguss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 01.04.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 U mnie do końca tygodnia maja już posadzkę na gruncie zrobić. Szybko to chłopakom idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts