sylwus115 10.04.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) monika&bartek - ja bym poczekała i wybrała dobrego i sprawdzonego ... U mnie na dzis domek wygląda tak.... mam nadzieję, że za tydzień będzie taki jak u Ciebie Wiolla ... Kejt_R ja też nie wiem jak jeszcze jedno (mam nadzieje ostatnie) lato w blokowisku wytrzymać ... ale powodzenia i wytrwałosci sobie i Tobie życzę Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez sylwus115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 10.04.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 monika&bartek - ja bym poczekała i wybrała dobrego i sprawdzonego ... U mnie na dzis domek wygląda tak.... mam nadzieję, że za tydzień będzie taki jak u Ciebie Wiolla ... [ATTACH=CONFIG]254038[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]254039[/ATTACH] Kejt_R ja też nie wiem jak jeszcze jedno (mam nadzieje ostatnie) lato w blokowisku wytrzymać ... ale powodzenia i wytrwałosci sobie i Tobie życzę Za tydzień może nie, ale za 2-3 na pewno U mnie taki stan jaki mam jest po 3 tygodniach od wejścia ekipy na plac A co do mieszkania w blokowisku, to może nie mieszkam w typowym bloku bo jest nas tylko 6 rodzin, ale mieszkam z teściową więc doskwiera mi to z potrójną siłą także również czekam z niecierpliwością na własny wymarzony domek Obiecałam znajomym że jak tylko położą mi dachówkę na dach to robię pierwszego grila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geguss 10.04.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam wszystkich i gratuluję rozpoczęcia budowy My z mężem jak dobrze pójdzie to ruszamy w połowie czerwca, już nie możemy się doczekać na naszego Tyberiusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwus115 11.04.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Za tydzień może nie, ale za 2-3 na pewno U mnie taki stan jaki mam jest po 3 tygodniach od wejścia ekipy na plac A co do mieszkania w blokowisku, to może nie mieszkam w typowym bloku bo jest nas tylko 6 rodzin, ale mieszkam z teściową więc doskwiera mi to z potrójną siłą także również czekam z niecierpliwością na własny wymarzony domek Obiecałam znajomym że jak tylko położą mi dachówkę na dach to robię pierwszego grila No właśnie mąż mnie wczoraj z błędu wyprowadził...., że jeszcze parę rzeczy do zrobienia zostało hehe No mieszkanie z teściową to też niezłe wyzwanie ... Geguss do czerwca już niedaleko !!! Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez sylwus115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 11.04.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 U nas walczą dzielnie. Dzisiaj mają w planie zalewanie nadproży na parterze. Tutaj mała uwaga do budujących z betonu komórkowego. Sprawdzcie w jakim systemie będziecie mieli stawiane ściany - Ytong, H+H, Solbet czy inny. Chodzi o to, że każdy system ma gotowe nadproża (zbrojony beton komórkowy) który jest moim zdaniem fajnym rozwiązaniem które niweluje kwestie mostka termicznego nad oknem. Jest jednak małe ale - okazało się, że np. SOLBET ma gotowe nadproża do max otworu 180 centymetrów. Dłuższych po prostu nie produkują. My większość okien mamy 2 metry i już trzeba robić tradycyjnie - czy to L-ki, czy to nadproże w 100% wylewane. Ytong, H+H mają gamę nadpoży większą i można zamówić takie element o wiele dłuższy, ale systemy nie są pomiędzy soba kompatybilne - tzn. mają inne wymiary (szerokość wysokość) i tzw. "pupa". Gdybym to wiedział, to projektant na etapie projektu dałby max okna 1,8 szerokie, ale zmusiłbym wykonawcę do innego systemu. Teraz mleko się rozlało - przemyślcie to już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 11.04.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 u nas mury parteru silka ale nadproza ytong, bardzo nam się dobrze nimi budowało, jeszcze na poddasze trzeba dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 11.04.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 u nas mury parteru silka ale nadproza ytong, bardzo nam się dobrze nimi budowało, jeszcze na poddasze trzeba dokupić Na piętrze u nas wejdzie firmowy SOLBET, ale niestety parter kiszka. SOLBET ma wysokość 24 cm , Ytong 25 cm i do widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 11.04.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Lapeno no bardzo ładnie to u Ciebie wygląda ! U mnie też był taki problem, dlatego 2 nadproża zrobiliśmy lane, a kolejne 2 kupiłem w betoniarni L na konkretny wymiar Teraz panowie się męczą z szałowaniem wieńca na ścianie szczytowej - to dopiero jest gimnastyka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 11.04.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ja mam takie nadproża przy moim Porothermie Jeszcze nie wiem jakie będą przy narożnym oknie, ale podobno wszystkie miały być zamawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 11.04.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ja przy narożnym mam normalną belkę wiązaną i zalewaną na budowie, a jakiej wielkości to okno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubertus_SS 11.04.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam wszystkich, My wystartowaliśmy w marcu br. budujemy mały domek, użyt. pow. 88m2 przerobiony projekt http://pi1.tcdn.pl/wd/p/27/Dom-przy-Imbirowej-3-xc_big.jpg "Dom przy Imbirowej 3" Z racji dobrej pogody prace szybko nabrały tempa, i tak w tej chwili jesteśmy już przy kładzeniu dachówki. A tutaj kilka zdjęć Jeśli ma ktoś pytania chętnie pomogę (jeśli będę potrafił) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 12.04.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Ja przy narożnym mam normalną belkę wiązaną i zalewaną na budowie, a jakiej wielkości to okno ? Okno w węższej części ma 90cm w szerszej 160cm. Dzisiaj zajadę i zobaczę czy już coś z tym zrobili, bo rano widziałam że zbrojenia już szykują na dalsze etapy ale okno dalej bez nadproża, zresztą te długie balkonowe też, więc może będą zalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomka 12.04.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Witajcie, Tak sobie czytam i czytam i doszłam do wniosku, że trzeba sie przedstawić Mamy zamiar budować w maju - mam taką nadzieję.... A budujemy domek Mania B paliwo stałe, pracowni Horyzont Pozwolenie już jest i wredny sąsiad też Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 12.04.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam wszystkich Pozwolenie już jest i wredny sąsiad też slomka - łączę się w bólu. Urwanie głowy mam. Zaglądam tu codziennie, ale na napisanie już czasu brak. Budowa ruszyła. Doły wykopane, ławy zalane, bloczki fundamentowe się układają. Poza tym podpisaliśmy umowę o wykonanie całej instalacji centralnego ogrzewania i wod-kan. Nie mamy jeszcze nagranego elektryka. Nawet nie mamy pomysłu skąd go wytrzasnąć. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steefler 13.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Cześć wszystkim budującym. Od dwóch tygodni jesteśmy właścicielami działki pod Wrocławiem i powoli, luźno zaczynamy myśleć o własnych czterech kątach. Póki co zastanawiamy się nad technologią i poznajemy tajniki murowania, szkieletu, prefabrykatów i ogólnie wszystkiego z czego można dom zbudować. Szukając projektów odpowiednich na naszą działkę trafiłam na ten: http://lk-projekt.pl/lkand674-produkt-818.html I się zakochałam. Cóż, wszystko przed nami. Powodzenia bociany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 13.04.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) witam wejdź na stronę Domy z wizją, tam jest wiele domów w podobnym stylu.Ten dom, który pokazałaś, jest jak kopia projektu Doskonały. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez wierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steefler 13.04.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 witam wejdź na stronę Domy z wizją, tam jest wiele domów w podobnym stylu. Ten dom, który pokazałaś, jest jak kopia projektu Doskonały. Dzięki, rzeczywiście prawie taki sam, trochę układ pomieszczeń inny, ale idea ta sama! A "Z charakterem" jaki piękny, tylko, aż na tyle charakteru nie mam, żeby robić szklaną ścianę w sypialni W każdym razie jest w czym wybierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 14.04.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Czy ktos moglby mnie utwierdzic w przekonaniu albo poprawic jesli sie myle, otoz kominy systemowe dymowe wykonuje sie przed wylaniem stropow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 14.04.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Czy ktos moglby mnie utwierdzic w przekonaniu albo poprawic jesli sie myle, otoz kominy systemowe dymowe wykonuje sie przed wylaniem stropow? wiolka, albo murujesz je od razu, albo zostawiasz dziure w stropie. Polecam to pierwsze rozwiązanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 14.04.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Czy ktos moglby mnie utwierdzic w przekonaniu albo poprawic jesli sie myle, otoz kominy systemowe dymowe wykonuje sie przed wylaniem stropow? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?215421-Komin-czy-strop-co-pierwsze Można przd i po systemowe bezpieczniej po stropie żeby nie uszkodziły się przy zbrojeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts