Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2014 - Planujesz budowę w tym roku? Ten dział jest dla Ciebie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 944
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich boćków!

Znaleźliśmy z żoną bardzo funkcjonalny dla nas projekt (duża kotłownia na tyłach domu, duże pokoje dla dwójki dzieci od południa itd.)

Niestety dom ma dach dwuspadowy i najgrorsze że nie znalazłem realizacji z tego projektu na necie. Czy ktoś z Państwa natknął się na podobny projekt z realizacji. Z chęcią bym obejrzał przynajmniej w przybliżeniu jak by wyglądał z zewnątrz.

Żona twierdzi że powiększymy trochę daszek nad wejściem i będzie git :-)

http://www.domenadom.pl/produkty/234/lena-3-ps-.html

Dokładnie bielsko-biała,nie wiem dlaczego dzisiaj nie mogłem edytować swojego posta? chyba po kilku godzinach to już się nie da. Jeżeli ktoś może mi kogoś polecić będę wdzięczny.

Interesuje mnie jeszcze zakup bloczków fundamentowych oraz stal (gdzie kupić dobrze i tanio)

Edytowane przez Darek Volke

Jak chcesz mieć miękkie serce do dupę twardą. Okazało się, że murarz któremu chcieliśmy okazać dobre serce się na nas wypiął i nie raczył nas nawet o tym poinformować więc mamy drugiego, lepszego bez wyrzutów sumienia. Bloczki betonowe są już na działce, czekamy na pogodę :) W niedzielę byliśmy na rybnich targach budowlanych i właściwie oprócz POS nic ciekawego.

sylwus115 gratuluję wylania ław :)

geguss, slomka, steefler witajcie i powodzenia, oby jak najszybciej udało Wam się wbić pierwszą łopatę

Lapeno, wiolka, Hubertus Strasznie szybko Wam to idzie, aż miło się patrzy

wierka już macie podpisaną umowę na instalację? Wow, my nawet o tym nie myślimy! Jak sąsiad i płot?

edit:

wiolka faktycznie, juz zmieniłam ;)

Edytowane przez monika&bartek

Pytanie o instalacje chyba nie mialo byc do mnie :) ja mam umowe na calosc wiec poszczegolne etapy i instalacje mnie nie interesuja. Wszystko mam juz ustalone w zeszłym roku i umowe gwarantujaca wykonanie stanu deweloperskiego do konca pazdziernika :)

A co do murarza to fajnie ze sie wszystko wyjasnilo. Czekam na foty Waszych scian :) oby rosly szybko i solidnie :)

Edytowane przez wiollka86

My bloczki kupowaliśmy w Sośnicowicach w firmie Małro, bo mieli najtaniej i mają takie fajne bloczki ( podobno przez nich opatentowane) z dziurami na młotki za pomocą których można je podnosić/układać. Stal natomiast kupowaliśmy w Świętochłowicach - ale dokładniej nie powiem bo to mąż kupował.

U nas właśnie dzisiaj skończyli murować z bloczków całą piwnicę. Szkoda tylko, że pogoda taka kiepska, bo praca by szybciej szła.

Co do humusu to chętnie podesłałabym mojego męża, ale to za daleko.