wiollka86 08.05.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Też mi się wydaje że ok z ta wyceną. I tak jak pisze Wojak upewnij się czy nie ma żadnych dodatkowych kosztów, w sensie wypożyczanie stempli, koparka, szalunki, jakieś gwoździe itp. Najlepiej żeby dali Ci jakąś gwarancję, że ta cena którą masz na końcu jest ceną ostateczną i nic nie będzie ekstra w trakcie, chyba że jakaś siła wyższa zadziała i coś np. będziecie chcieli zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 08.05.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Witam. beton 11 kubików 2000 zł chudziak 5 kubików 1500 zł dlaczego beton jest po 181zl a chudziak po 300 za kubik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica.b 08.05.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 dlaczego beton jest po 181zl a chudziak po 300 za kubik? Nie wiem dlaczego tak a nie inaczej. Takie informacje były w wycenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 08.05.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 no właśnie tam takich kwiatków jest więcej dlatego napisałem że z całej tej wyceny można by w sumie z 20kzł urwać (z każdej linijki po parę stów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alixon 10.05.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Witam Planujemy budowę domku w tym roku, jesteśmy na etapie kredytu Czy ktoś z Was budował systemem dryfix? Jeśli tak , proszę o informacje dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja3m 13.05.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Witam.Co sądzicie o wycenie na pompę ciepła nibe 1245 10kw z łączną długością odwiertów 180m za 49 500zł.Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 15.05.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Bocianki ostro buduja, nie ma czasu na forum Ja niestety raczej nie pomoge ale kiedy orientowalem sie w cenach PC to twoja wycena jest raczej w polowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 15.05.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Wojak65 - masz rację, wszyscy budują. Ja niestety czekam. Ekipa moja wraca na budowę 26 maja. Bezczynność mnie wykańcza. I przy okazji kombinuję z układem okien w domu, bo coś mi ciągle nie pasuje. Maja3m - to jest cena netto, brutto? za pompę + odwierty + instalacja podłogówki?? Mam podpisaną umowę na pompę Alpha Innotec WZS 101H 10kW + odwierty 210 mb + podłogówka 200m2, na kwotę 78 tys. zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 15.05.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Wierka nie martw sie, ja juz tez teraz tylko czekam, Instalator ma byc za 3 tygodnie Budowlancy za szybko mi zrobili SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 15.05.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 A ja byłam dzisiaj na "kontroli" i ścianki działowe się robią, deszcz leje, miała być więźba ale z uwagi na pogodę będzie jak się trochę polepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 15.05.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 faktycznie przycichło tu, ale to znaczy, że na budowach wrze U nas piwnice zrobione do połowy, teraz stoimy bo leje :/ poza tym dopinamy podłączenie wody, z końcem miesiąca powinniśmy mieć w końcu wodę na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo72bis 15.05.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Witam. Co sądzicie o wycenie na pompę ciepła nibe 1245 10kw z łączną długością odwiertów 180m za 49 500zł. Pomóżcie Mam podpisaną umowę na pompę Alpha Innotec WZS 101H 10kW + odwierty 210 mb + podłogówka 200m2, na kwotę 78 tys. zł brutto Wyceny masakrystyczne.. Obydwie marki pomp są jednymi z najdroższych na rynku. Chcecie taniej zainteresujcie się pompami gruntowymi polskich producentów,sądzę,że w 35tys.zł z odwiertami można się zmieścić,jeszcze taniej i jak jest możliwość na działce to z DZ poziomym a najtaniej pompy powietrze-woda gdzie w cenie 25tys.zł można mieć pompę odpowiedniczkę mocowo do powyższych. Następna sprawa,podłogówka robiona przez firmę od pompy wychodzi zawsze drożej niż gdybyśmy samemu znaleźli instalatora,różnica jest ok.30zł/m2. No chyba,że kasy zbywa to szaleć byleby przy wykończeniu nie było zonka Przy okazji,po doborze mocy pomp widzę,ze będą to pałacyki po 250-300m2 bo 10kW potrzebują właśnie takie domy w dzisiejszych czasach także chyba budżety spore i raczej nie trzeba bać się o zonka Maja3m,do Rudy Śląskiej masz niedaleko,rzuć zapytanie poniżej.Firma konkretna i sprawdzona niejednokrotnie już na forum: http://www.ghs-polska.pl/ekonomiczna-instalacja-co.html P.S Widzę,że sporo "bocianków hanysów" buduje,także może linek się przyda Edytowane 15 Maja 2014 przez Arturo72bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 15.05.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) najpierw sprostowanie Mam podpisaną umowę na pompę Alpha Innotec WZS 101H 10kW + odwierty 210 mb + podłogówka 200m2, na kwotę 78 tys. zł brutto w tą cenę wchodzi jeszcze cała instalacja wod-kan. Zapomniałam. Wyceny masakrystyczne.. Obydwie marki pomp są jednymi z najdroższych na rynku. Chcecie taniej zainteresujcie się pompami gruntowymi polskich producentów,sądzę,że w 35tys.zł z odwiertami można się zmieścić,jeszcze taniej i jak jest możliwość na działce to z DZ poziomym a najtaniej pompy powietrze-woda gdzie w cenie 25tys.zł można mieć pompę odpowiedniczkę mocowo do powyższych. Następna sprawa,podłogówka robiona przez firmę od pompy wychodzi zawsze drożej niż gdybyśmy samemu znaleźli instalatora,różnica jest ok.30zł/m2. No chyba,że kasy zbywa to szaleć byleby przy wykończeniu nie było zonka Przy okazji,po doborze mocy pomp widzę,ze będą to pałacyki po 250-300m2 bo 10kW potrzebują właśnie takie domy w dzisiejszych czasach także chyba budżety spore i raczej nie trzeba bać się o zonka Ja nie jestem zainteresowana polskimi pompami. Również odpada u mnie poziome źródło - mam sam piach na działce. Pompa PW - nie odpowiada mi, obawiam się zależności od temperatury na zewnątrz. Uważam, że robiąc całą instalację OC przez tego samego wykonawcę unikam ryzyka 'zwalania winy' na poprzednika. Wycena podłogówki 16 tys. netto. Nie uważam by było to chorendalnie drogo. Zwłaszcza, że jak wcześniej pisałam, w przypadku problemów rozmawiać będę z jedną, porządną firmą. Pałacyki - he he tak sobie myśl. Mój dom nie ma nic wspólnego z pałacykiem. Ale z powierzchnią trafiłeś, całkowita wynosi 260 m2, natomiast kubatura wynosi ponad 900m3, więc jest co ogrzewać. Edytowane 15 Maja 2014 przez wierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo72bis 15.05.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Pałacyki - he he tak sobie myśl. Mój dom nie ma nic wspólnego z pałacykiem. Ale z powierzchnią trafiłeś, całkowita wynosi 260 m2, natomiast kubatura wynosi ponad 900m3, więc jest co ogrzewać. Chodziło mi powierzchnię zabudowy czyli dużą jak w pałacach Przy 260m2 budżet pozwala na nie oszczędzanie i nie skazuje na szukanie gdzie taniej także wybór marki pompy rozumiem bo to tylko 10% kosztów budowy Podłogówkę można znaleść już za 60-70zł/m2 brutto ale jak te 5-6tys.zł nie robi różnicy to spoko Edytowane 15 Maja 2014 przez Arturo72bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 15.05.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Pisałam posta, ale mi go wcieło.Arturo72bis ja też wziełam cały zestaw. W przypadku problemów nie zamierzam sie bawić w śledztwo kto winny , wiercący, dostawca PC , czy instalator. Jeden telefon i martwi się jeden pan. Za komfort się płaci. Widziałam działającą 25 letnią pompę nibe, polskie w okolicy miały po 5-6 lat. A producent już się zwinął.Nie interesuje mnie dogrzewanie grzalkami jak temparatura spadnie poniżej minus 20 stopni. 250 m nie nazwałam bym pałacem.Nie ma to jak projekty 140 m użytkowej, po czy okazuje się 290 m po podłodze. Edytowane 15 Maja 2014 przez cormac Wcieło część posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo72bis 15.05.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Pisałam posta, ale mi go wcieło. Arturo72bis ja też wziełam cały zestaw. W przypadku problemów nie zamierzam sie bawić w śledztwo kto winny , wiercący, dostawca PC , czy instalator. Jeden telefon i martwi się jeden pan. Za komfort się płaci. Widziałam działającą 25 letnią pompę nibe, polskie w okolicy miały po 5-6 lat. Nie interesuje mnie dogrzewanie grzalkami jak temparatura spadnie poniżej minus 20 stopni. 250 m nie nazwałam bym pałacem. Nie ma to jak projekty 140 m użytkowej, po czy okazuje się 290 m po podłodze. Jak ja to mówię,kto bogatemu zabroni,nawet ekogroszkiem grzać Ja mam 118m2 pow.użytkowej i 118m2 po podłodze a i pompę za 20tys.zł,obywa się bez grzałki od dwóch sezonów,grzeje w największe mrozy tylko 7h na dobę ale ja miałem skromniejszy budżet na budowę Edytowane 15 Maja 2014 przez Arturo72bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 15.05.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Jak Ci wystarcza to czemu nie. Z tego co kojarzę, mieszkasz na południu Polski , inaczej się temp. rozkładają. Tak z ciekawości dlaczego zlikwidowałeś swój dziennik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ariad 15.05.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 U nas już po pierwszym wkopaniu łopaty, albo raczej wjeździe koparki 13 maja... Podziwiamy, jaki mamy "piękny dół" wykopany A teraz leje, leje... Czekamy na słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo72bis 15.05.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Tak z ciekawości dlaczego zlikwidowałeś swój dziennik budowy? Jeszcze jest http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-D%C4%85%C5%BCenie-do-spe%C5%82nienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszcz%C4%99dna-) Forum przeradza się w komercję zamiast być pomocne inwestorom,użytkownicy z wykupionym płatnym profilem "zawsze" mają rację,chociaż plotą głupoty wprowadzające w błąd zwykłych inwestorów,kwestionowanie tego jest źle widziane,kara się zwykłych użytkowników a nie tych z wykupionym profilem. Edytowane 15 Maja 2014 przez Arturo72bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 15.05.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Jak ja to mówię,kto bogatemu zabroni,nawet ekogroszkiem grzać Ja mam 118m2 pow.użytkowej i 118m2 po podłodze a i pompę za 20tys.zł,obywa się bez grzałki od dwóch sezonów,grzeje w największe mrozy tylko 7h na dobę ale ja miałem skromniejszy budżet na budowę W takim razie rozbija się o rozmiar. Odliczając podwójny garaż, kotłownie i inne pomieszczenia gospodarcze zostaje mi 180 m2 . Uważam to za min, ale ja jestem skrzywiona 8 osób na 65m2 w dzieciństwie ma swój wpływ Nieważne jak kto się buduję, wazne by być zadowolonym z decycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts