Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2014 - Planujesz budowę w tym roku? Ten dział jest dla Ciebie

Recommended Posts

Gość Arturo72
Witam, zaczynam budowę domu o powierzchni 137m2, poddasze użytkowe, bez podpiwniczenia, dach dwuspadowy. Znalazłem ekipę budowlaną, która wyliczyła mi surowy stan otwarty na ponad 50000 zł. Mierzeja Wiślana. Uważam, że to trochę za dużo. Czy mógłby mi ktoś doradzić? Wysyłam link projektu: http://extradom.pl/projekt-domu-zofia-portyk-KRD2088

Cena za SSO na średnim poziomie ale jak ekipa sprawdzona w boju i polecana przez innych inwestorów to bierz.

• Odpowiedzi 944
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Chcieliśmy się przywitać i dołączyć do grona bocianków 2014.:bye:

Dosyć niespodziewanie (bo planowaliśmy rozpoczęcie w przyszłym roku) zdecydowaliśmy się na budowę - startujemy za niecały miesiąc. Budujemy Oxford III z pracowni Studio Atrium: http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/S-GL-968-Oxford-III,1023.html. Parterówka z poddaszem nieużytkowym, 140m + garaż 38m.

W tym roku chcemy SSO, z kompletnym dachem. Mamy umówionego fachowca - koszt kompletnych fundamentów i murów - 28 tys. zł. Jesteśmy teraz na etapie załatwiania kredytu i umawiania pozostałych fachowców.

Strasznie się boimy jak to będzie, bo mieszkamy i pracujemy 150 km od miejsca budowy. Teraz urlopy, więc przypilnujemy, potem to już tylko pozostanie podupaść na zdrowiu... :rolleyes:

Witam wszystkich budujących!

w tym roku również i my zamierzamy rozpocząć budowę. w tej chwili czekamy na PnB i szukamy kier.buda i ekipy od SSO, więc jeżeli macie jakichś sprawdzonych fachowców to chętnie przyjmiemy namiary :rolleyes:

Projekt indywidualny, z użytkowym poddaszem, dach dwuspadowy, pow. uz. 180m2.

• 3 weeks później...
Witam wszystkich forumowiczów, Murator również służy pomocą w doradztwie kredytowym, jeśli macie jakiekolwiek pytania zachęcam do kontaktu. Krąży wiele mitów o kredytach budowlano -hipotecznych, z chęcią je wyjaśnię.

• 2 weeks później...

Cześć

mam nadzieję ze do Was dołączymy, planujemy rozpoczęcie w październiku, trzymajcie kciuki! Projekt indywidualny a w cenie mamy całą papierologię :) Mam nadzieję że rzeczywiście pracownia wszystko załatwi...Tak Wam zazdroszczę Waszych zaawansowanych prac:lol:

Edytowane przez Juskra