JacekOstrowski 11.09.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam, chętnie dołączę do Waszego grona. W końcu mogę na 100% stwierdzić, że w tym roku powstanie mój wymarzony domek. Obecnie mieszkam z żonką na wynajmowanym mieszkanku. W drodze leci do nas już bocian, więc czas na własny kąt. Marzenie o domu mieliśmy od zawsze- działka też już była- w spadku rodzinnym- uzbrojona, gotowa pod budowę. Wciąż brakowało funduszy. Teraz już mamy zebraną ekipę- budowa rozpoczęła się z początkiem września. Zakładaliśmy 3m-c na stan zewnętrzny, surowy. Wiem, że w tym czasie niestety ekipa się nie wyrobi. Wszystko zależy jaką będziemy mieć zimę Jakby udało się do zimy zamknąć stan zewnętrzny- na pewno prace trwałyby wtedy bez przerwy. Inaczej trzeba będzie odłożyć do wiosny. Podchodzę do tego spokojnie- widzę jak prace posuwają się do przodu z dnia na dzień. Dom ma być jednopiętrowy- nieduży- całość bez garażu i ogródka tylko 80m2. Jak myślicie- czy uda się zamknąć stan zewnętrzny w 3-4m-c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 12.09.2014 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witaj Jacek. Ja zaczęłam swoją budowę 19 marca tego roku a 21 lipca miałam już dach a tydzień później okna. Wszystko zależy od tego jak będą zorganizowane prace na budowie. Ale biorąc pod uwagę wielkość twojego domu myślę że powinno Ci się udać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekOstrowski 12.09.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witaj Jacek. Ja zaczęłam swoją budowę 19 marca tego roku a 21 lipca miałam już dach a tydzień później okna. Wszystko zależy od tego jak będą zorganizowane prace na budowie. Ale biorąc pod uwagę wielkość twojego domu myślę że powinno Ci się udać. Powodzenia Dziękuję Ci bardzo. Ekipa jest dosyć sprawna, prace też są dobrze zorganizowane. Mam nadzieję, że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekOstrowski 12.09.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Znalazłem ciekawy filmik: Może mój domek też tak szybko powstanie:) W ogóle taki filmik z postępów budowy własnego domu, to bardzo fajna pamiątka. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzisza20 15.09.2014 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witajcie My również ruszymy jeszcze w tym roku C114a Znany po przeróbkach okolice Bełchatowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekOstrowski 15.09.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witajcie My również ruszymy jeszcze w tym roku C114a Znany po przeróbkach okolice Bełchatowa !!! Witam i życzę powodzenia z budową domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 15.09.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witajcie My również ruszymy jeszcze w tym roku C114a Znany po przeróbkach okolice Bełchatowa !!! witam Sąsiada/Sąsiadkę. Z której strony Bełchatowa??? my w tym tygodniu będziemy zalewać strop nad piętrem. Mam nadzieję, że do końca października będziemy mieć SSZ. Oby tylko pogoda nie pokrzyżowała nam planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasMir 04.10.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Hej,hej.My budowę domu zaczęliśmy 5 sierpnia 2014,a teraz deskujemy dach. Myślę,że 3-4 miesiące to bardzo optymalny termin. Życzymy powodzenia i czekamy na relacje fotki. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bena78 07.10.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Ale cisza na forum-pewnie wszyscy walczą na budowach. U nas już jest SSZ. Jestem z tego powodu zadowolona. Teraz będziemy się wykańczać hihi( mam nadzieję , że nie dosłownie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 08.10.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ruch się zrobi pewnie zimą jak już wszyscy zakończa sezon budowlany My się nie spieszymy bo i tak nie planujemy wprowadzić się w przyszłym roku. U nas na dzień dzisiejszy gotowa więźba, powoli zabieramy się za resztę dachu. Do końca roku SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiollka86 09.10.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 U mnie sezon budowlany otwarty do lutego- lecimy z wykończeniówką. Do końca października stan deweloperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 09.10.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 My zakończyliśmy na ten rok SSO, na wiosnę pewnie zaczniemy od okien http://images70.fotosik.pl/256/45a063f87fb6f7fcgen.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabartek 09.10.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Adam widzę mamy podobne plany dom prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 09.10.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 U nas teraz mała cisza - schną tynki w środku i garażu wolno-stojącym.Wylany taras i pod zadaszeniem na drewienko. Teraz walczę z tematem poustalania wykończeniówki - jaka wełna pod dach, kto i za ile gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Euzebia 09.10.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 I u nas w końcu prace ruszyły po wielu bólach W przyszłym tygodniu ekipa zacznie wznosić mury i pojawia się pytanie czy potrzebujemy takie wielkie okno tarasowe w salonie. Salon 25,5m2 okno 3częściowe (1 część nieotwieralna) 2,7m szerokości. W pokoju jest jeszcze okno na drugiej ścianie 1,8x1,5m. Jeśli zmniejszymy okno to do dwuskrzydłowego ~1,8m szer. Czym się kierować? Estetyką i dobrym doświetleniem pomieszczenia czy ucieczką ciepła w zimie? Dodam, że okna będą 3szybowe. Sugestie i rady mile widziane Agga M. - jaj się ma Twój skarbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lapeno 13.10.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 I u nas w końcu prace ruszyły po wielu bólach W przyszłym tygodniu ekipa zacznie wznosić mury i pojawia się pytanie czy potrzebujemy takie wielkie okno tarasowe w salonie. Salon 25,5m2 okno 3częściowe (1 część nieotwieralna) 2,7m szerokości. W pokoju jest jeszcze okno na drugiej ścianie 1,8x1,5m. Jeśli zmniejszymy okno to do dwuskrzydłowego ~1,8m szer. Czym się kierować? Estetyką i dobrym doświetleniem pomieszczenia czy ucieczką ciepła w zimie? Dodam, że okna będą 3szybowe. Sugestie i rady mile widziane Agga M. - jaj się ma Twój skarbek? Czym większe okno, tym: - większe straty ciepła - wyższe koszty zakupu ale - ładniejsze widoki - ładniej się prezentuje Duże okna to również MUS skorzystania z usług bardzo dobrej ekipy monterskiej okien, zrobienia prawidłowej izolacji termicznej budynku. Dodatkowo musicie dobrze się zastanowić nad kwestią rolet - czy chcecie montowane nad ramą okna czy też dokręcane do belki nad oknem (mówią na to integro - nie wiem, czy wszyscy tak to nazywają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekOstrowski 16.10.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam, w końcu znalazłem czas, żeby wejść na forum, ostatnio ciągle na placu budowy. Wszystko od pukać na razie idzie zgodnie z planem, myślę, że do końca grudnia uda się zamknąć stan zewnętrzny, może uda mi się następnym razem jakieś zdjęcie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.10.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 i ja w końcu dołączam .... inne bociany już powoli odlatują a my zaczynamy ... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=284455&d=1413387159 ściągamy humus ....i robimy mostek (wjazd przez rów na działkę 6m rura 40) od jutra kręcimy zbrojenie a końcem przyszłego tygodnia ławy może uda się wylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 26.10.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Witam wszystkich budujących, z doświadczenia już wiem , że budowa to studnia bez dnia, nawet jak się pilnuje kosztorysu. Zdarza się , że koszt budowy przekroczy znacznie zaplanowaną kwotę. Jeśli jesteście zainteresowani dobraniem kredytu, zmianą warunków lub uzyskaniem kredytu na dokończenie, wykończenie czy wybudowanie domu zachęcam do kontaktu. Bez dodatkowych dla Państwa kosztów możemy spróbować znaleźć lepszą ofertę niż posiadacie.zachęcam do kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 27.10.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witajcie ! My rownież powoli kończymy zmagania na ten rok na budowie. Mamy już okna, część instalacji, aktualnie izolujemy taras, tak aby na wiosne nie lało sie już do środka, do garażu. Oczywiście przez zime będziemy planować dalej, dalej.. wykończenie, albo jak się poczas wykończenia nie wykończyć itp.. Gratulacje dla wszystkich, pięknie Wasze domy rosną !! Fota na koniec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts