Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2014 - Planujesz budowę w tym roku? Ten dział jest dla Ciebie

Recommended Posts

Drodzy Inwestorzy,

wciąż można dołączyć do akcji pomocy Bociankom. Wystarczy odpowiadać na nasze pytania:

TEMAT AKCJI - jest TUTAJ

Na każdym etapie można dołączyć do akcji. A dzisiaj pytania na czerwiec:

1. Stan surowy bez błędów – starania inwestorów, a praktyka na budowie

Drogi inwestorze, jak przebiega budowa? Jakie pojawiły się problemy? Czy trudno w trakcie budowy dbać o energooszczędność jako cel budowy domu?

2. Trudny temat: dach - oczekiwania inwestorów, a praktyka na budowie

Drogi inwestorze, dach jest trudnym wyzwaniem. Czy Twój dach jest drogi, czy też tani patrząc na koszty inwestycji? Jak dbasz o to, by dach został prawidłowo zbudowany? Jakie decyzje podjąłeś co do pokrycia dachu i doświetlenia poddasza? Jak Twój dach będzie ocieplony?

Czekamy na Wasze wypowiedzi. Czekamy też na zgłoszenia, jeśli ktoś potrzebuje już
bezpłatnej wizyty eksperta "Muratora"
na swojej budowie.

Drogie Bocianki, razem z Fakro i Isoverem chcemy Wam pomagać. Warto skorzystać
:)

DOŁĄCZ DO AKCJI - ZAPRASZAMY

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 944
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej budującym! Przyszłam się i ja pochwalić stanem obecnym domu. Elewacja już skończona, robią się sufity na poddaszu. Jeszcze niestety walczę z papierami odnośnie kanalizacji, bo wpadłam w jakąś czarną dziurę i kręcę się w kółko pomiędzy urzędami i projektantami. Po kanalizie planujemy skończyć instalację kotłowni i zabrać się za podłogi i kafle w łazienkach. Żeby nie było, że leniuchujemy - sama cekoluję ściany :D

20150815117.jpg 20150829121.jpg20150808106.jpg

Powodzenia!

witam, nie wiem gdzie zamiescic pytanie, jestem nowa takze zakladam nowy temat.

interesuje mnie przebudowa stodoly (z piwnica uzytkowa tzn fundamenty wyremontowane zrobiony garaz i piwnica, reszta stodoly nie uzywana jak na zdjeciu widac cala drewniana). Czy da sie postawic w jej miejscu domek jednorodzinny burzac tylko część drewniana? problem polega glownie na tym ze nasz dom (pomaranczowy na zdjeciu )jest postawiony z jednej strony praktycznie w granicy z sasiadem, stodola 1,5 m od tej granicy. Czy w tym przypadku dostaniemy pozwolenie na budowe/ przebudowe/ rozbiorke? wiem ze teraz sa inne wymogi niz 40 lat temu gdy moi dziadkowie stawiali te budynki. moge wrzucic zdjecie w razie potrzeby. dziekuje

• 1 year później...
Witam. Mam stary fundament, jest z piwnica. Scianki z ciegiel. Moje pytanie dotyczy czy zasypywac można tajie piwnice? W jaki sposób jeżeli tak.chce również obniżyć ten fundament, poniewaz jest wysoki na 160cm. Chce również postawic parterowy dom z nieuzytkowym poddaszem do 100m2. Prosiłbym bym o jakąkolwiek podpowiedz.