Michał_ZG 08.02.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam, Nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, dlatego może Państwo podzielą się swoimi doświadczeniami. Szukam ekipy do wykonania ocieplenia domu wełną mineralną wraz z tynkowaniem (powierzchnia ścian około 200m2) i ciekaw jestem ile średnio kosztuje robocizna (materiał dostarczam ja). Dane: 1) Ocieplenie wełną mineralną 20cm metodą BSO wg systemu Rockowool2) Tynk cienkowarstwowy sikatowo-silikonowy na fasadę3) Cokół z tynku mozaikowego 20 cm Dostałem ofertę na robociznę za około 60 PLN/m2 i wydaje mi się to trochę wygórowane (spodziewałem się około 35-40 PLN/m2). Jakie są Wasze doświadczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.02.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Srednio-niska cena jak na welne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.02.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 60 zeta za wełnę to niezła cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 08.02.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 w granicach 65-70 zł ,za 35-40 można przykleić styropian ale bez tynku ,choć ostatnio moją ofertę przebiła konkurencja która będzie robić elewacje wełną za 28zł ,w cenie jeszcze montaż parapetów więc wszystko jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 08.02.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam, Cenę masz przystępną, nie zapominaj że przy wełnie dochodzi jedno naciąganie kleju więcej, dodatkowo wełna nie jest takim "miłym" materiałem w obróbce jak styropian, pełno jej się wbija w ubrania i skórę. PozdrawiamPolakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam, Nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, dlatego może Państwo podzielą się swoimi doświadczeniami. Szukam ekipy do wykonania ocieplenia domu wełną mineralną wraz z tynkowaniem (powierzchnia ścian około 200m2) i ciekaw jestem ile średnio kosztuje robocizna (materiał dostarczam ja). Dane: 1) Ocieplenie wełną mineralną 20cm metodą BSO wg systemu Rockowool 2) Tynk cienkowarstwowy sikatowo-silikonowy na fasadę 3) Cokół z tynku mozaikowego 20 cm Dostałem ofertę na robociznę za około 60 PLN/m2 i wydaje mi się to trochę wygórowane (spodziewałem się około 35-40 PLN/m2). Jakie są Wasze doświadczenia? Pozdrawiam 60-dych to drogo. U mnie chlopaki braki po 45zeta/2 na gotowo. Normalnie liczy sie to po 15 za styro, 15 za siatke z klejem i 15 za strukture nie przeplacaj tylko szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.02.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Ech - po raz kolejny dyskusja: czemu tak drogo i czemu wełna droższa jest niż styro. Moja rada - najpierw spójrz na robotę ekipy, potem dożeraj się do ceny. Może się okazać, że te 1500 zł co urwiesz na robocie potem włożysz w prostowanie roboty. Cena nie jest wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 tak Balto tylko ja nie podaje najtanszej ekipy w okoicy tylko ogolnie przyjeta stawke za ta robote. Nie znam ekipy co bierze wiecej niz 45 z metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.02.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 yendrek3 mamy tu ewbuxxxo na forum; na welnie nie sadze zeby taniej niz 65-70 wzial robote, moich chlopakow tez bym nie wyslal za mniej niz 60zl z m2 na welne, chyba zeby bylo jakos bardzo blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 yendrek3 mamy tu ewbuxxxo na forum; na welnie nie sadze zeby taniej niz 65-70 wzial robote, moich chlopakow tez bym nie wyslal za mniej niz 60zl z m2 na welne, chyba zeby bylo jakos bardzo blisko. o kur.. to nie doczytalem ze chodzi o welne chlopaki. ja mowilem caly czas o styro, wielkie sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_ZG 08.02.2014 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam ponownie, Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Uspokoiło mnie to trochę. Wbrew pozorom nie szukam ekipy najtańszej, tylko czuję, że przy stawianiu SSO poprzednia ekipa trochę mnie naciągnęła i nie chcę znów "mocno" przepłacać. Rzeczywiście sugerowałem się cenami nie patrząc czy to wełna, czy styropian. Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.02.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Wiesz, to często tak bywa.... szaleństwo przy stanie surowym, a jak przychodzi do wykończenia to już szukasz oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 09.02.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Wiesz, to często tak bywa.... szaleństwo przy stanie surowym, a jak przychodzi do wykończenia to już szukasz oszczędności niestety coraz częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts