Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie + tynk cienkowarstwowy - aktualna cena robocizny

Recommended Posts

Witam,

Nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, dlatego może Państwo podzielą się swoimi doświadczeniami. Szukam ekipy do wykonania ocieplenia domu wełną mineralną wraz z tynkowaniem (powierzchnia ścian około 200m2) i ciekaw jestem ile średnio kosztuje robocizna (materiał dostarczam ja). Dane:

1) Ocieplenie wełną mineralną 20cm metodą BSO wg systemu Rockowool

2) Tynk cienkowarstwowy sikatowo-silikonowy na fasadę

3) Cokół z tynku mozaikowego 20 cm

Dostałem ofertę na robociznę za około 60 PLN/m2 i wydaje mi się to trochę wygórowane (spodziewałem się około 35-40 PLN/m2).

Jakie są Wasze doświadczenia?

Pozdrawiam

Witam,

Nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, dlatego może Państwo podzielą się swoimi doświadczeniami. Szukam ekipy do wykonania ocieplenia domu wełną mineralną wraz z tynkowaniem (powierzchnia ścian około 200m2) i ciekaw jestem ile średnio kosztuje robocizna (materiał dostarczam ja). Dane:

1) Ocieplenie wełną mineralną 20cm metodą BSO wg systemu Rockowool

2) Tynk cienkowarstwowy sikatowo-silikonowy na fasadę

3) Cokół z tynku mozaikowego 20 cm

Dostałem ofertę na robociznę za około 60 PLN/m2 i wydaje mi się to trochę wygórowane (spodziewałem się około 35-40 PLN/m2).

Jakie są Wasze doświadczenia?

Pozdrawiam

60-dych to drogo. U mnie chlopaki braki po 45zeta/2 na gotowo. Normalnie liczy sie to po 15 za styro, 15 za siatke z klejem i 15 za strukture

nie przeplacaj tylko szukaj dalej

Ech - po raz kolejny dyskusja: czemu tak drogo i czemu wełna droższa jest niż styro. Moja rada - najpierw spójrz na robotę ekipy, potem dożeraj się do ceny. Może się okazać, że te 1500 zł co urwiesz na robocie potem włożysz w prostowanie roboty.

Cena nie jest wszystkim.

yendrek3 mamy tu ewbuxxxo na forum; na welnie nie sadze zeby taniej niz 65-70 wzial robote, moich chlopakow tez bym nie wyslal za mniej niz 60zl z m2 na welne, chyba zeby bylo jakos bardzo blisko.

Witam ponownie,

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Uspokoiło mnie to trochę. Wbrew pozorom nie szukam ekipy najtańszej, tylko czuję, że przy stawianiu SSO poprzednia ekipa trochę mnie naciągnęła i nie chcę znów "mocno" przepłacać. Rzeczywiście sugerowałem się cenami nie patrząc czy to wełna, czy styropian.

Jeszcze raz dzięki

Pozdrawiam