Wiolanna 08.02.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Witam,Mam pewien problem. Mieszkam na osiedlu gdzie wiekszosc mieszkancow posiada ogrzewanie weglowe. W zwiazku z tym na scianach i suficie osadza mi sie sporo sadzy. PraktycZnie po dwoch latach od malowania mieszkania sciany i ssufit nadaja sie do ponownego przemalowania. Niby jest to farba zmywalna ale przy czyszczeniu, nawet delikatnym, sciera sie. Czy w zwiazku z tym farba ceramiczna bedzie dobrym rozwiazaniem? Czy znacie jakis sposob na dostawanie sie sadzy Do mieszkania? Bo jedyny ktory przychodZi mi na mysl to nieotwieranie okien.. ale czasem trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 na sadze to chyba ciezko znalezdz sposob, odmalowanie co 2 lata jedna wartwa da sie przezyc chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 09.02.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Możesz spróbować coś takiego jak Śnieżka Zacieki Plamy, jest przeznaczona też np. do ścian z osadem dymu tytoniowego, więc na sadzę też może dać radę. Ale najpierw zmyj jak największą warstwę ściereczką z wodą. To jednak jest trochę pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 09.02.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 ...gąbką samochodową, wodą z mydłem malarskim. Może się okazać, że już malowanie nie będzie konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta008 13.02.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Wiesz co no dziwny problem, bo ja nie wyobrażam sobie jak przez sąsiadów robią mi się brudne ściany haha no ale problem zaistniał, nie wiem może zapytaj gdzieś w sklepie takim z farbami, może faktycznie farba ceramiczna byłaby dobrym wyjściem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.02.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 A moze kupiłeś kiepska farbe zmywalna? Taka co to tylko z nazwy jest zmywalna? Sporobuj beckers, tikkurila, flugger, para, benjamin moore. Poza tym nawet jak bedziesz mył ściany to nie pozbędziesz sie całej sadzy- to dosc mozolna praca nie wspominając ze trzeba ja robić regularnie. Umycie ściany po dłuższym czasie raczej jest ciężkie- z doświadczenia wiem ze taka sadze/ brud to sie rozsmarowuje a nie sciera- ale zawsze mozesz próbować. Poza tym duzo zalezy od tego jakie sam masz ogrzewanie- jesli na węgiel i zwykle grzejniki to malowanie co 2-3 lata jest niestety na porządku dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlueDecoria 13.02.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 W pomieszczeniu, w którym stoi u mnie piec do ogrzewania centralnego pomalowałam ściany i sufit farbą zmywalną Flugger i faktycznie da się nieco odwlec malowanie "odświeżając" ściany gąbką nasączoną wodą z płynem do naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiolanna 12.06.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Dziękuję za porady. Odpowiadając na niektóre pytania:Sama nie posiadam ogrzewania węglowego.Marta008 - jeżeli mieszka się na osiedlu gdzie praktycznie większość osób ogrzewa węglem to dym wydobywający się z kominów powoduje, że m.in. ściany brudzą się bardzo szybko a okna trzeba by myć zimą co tydzień/dwa. Summa sumarum poszłam na skróty, wzięłam miłych chłopaków z provos.pl i przemalowali mi mieszkanie. Farbę wybrałam lepszą niż wcześniejsza i mam nadzieję, że po tej zimie będzie lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts