Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

POSZUKIWANA TAPETA DO SYPIALNI:confused::confused::confused::confused::confused:

Potrzebuję pomocy

Poszukuje tapety - paski pionowe szerokie ( 8-12cm) w kolorze ciemny szary, grafit czarny - do sypialni za łóżko

Może ktoś???? coś widział ???? plissss

Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości wszystkim budującym :hug:

• Odpowiedzi 321
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ania widzę, że szybko idziecie do przodu!!! Dom wygląda super!!!! Pewnie bardzo się cieszysz :wiggle::wiggle:

Co do tapety to ja mam tą, ale to jest taki normalny szary, nie za ciemny http://alejka.pl/tapeta-na-flizelinie-out-of-africa-pasy-rasch-nr-715767.html Zobacz sobie z tej kolekcji Rasch bo mają różne kolory. Z samej tapety jestem bardzo zadowolona, nie jest droga, a jakość ok.

P.S Wyglądasz ślicznie- widziałam fotki na FB:rolleyes:

Ania widzę, że szybko idziecie do przodu!!! Dom wygląda super!!!! Pewnie bardzo się cieszysz :wiggle::wiggle:

Co do tapety to ja mam tą, ale to jest taki normalny szary, nie za ciemny http://alejka.pl/tapeta-na-flizelinie-out-of-africa-pasy-rasch-nr-715767.html Zobacz sobie z tej kolekcji Rasch bo mają różne kolory. Z samej tapety jestem bardzo zadowolona, nie jest droga, a jakość ok.

P.S Wyglądasz ślicznie- widziałam fotki na FB:rolleyes:

Dziękuję Madziu :hug:

Tapeta bardzo fajna o soc takiego mi chodziło Sprawdzę czy nie mają w ciemniejszej opcji

powiem tylko tyle: jaką Ty masz zajebiście ogromną łazienkę!!!! :jawdrop: ile ma - ze 25metrów chyba :)

EEE tylko tak wyglada na wizualizacji ma niecałe 14metrów ale i tak jak na łazienkę jest sporawa

Chciałam mieć koniecznie i prysznic i wannę

Prysznic na codzień a wanna niech raz na tydzień ale uwielbiam szczególnie zimą

W poprzednim domu miałam wannę w łazience gościnnej ...bez sensu Więc teraz się uparłam i mam

Pozdrawiam

Saly piękny domek się robi i fajny tarasik

Dziękuję Kori :hug:

Ten taras to było jedno z moich marzeń

Duży zadaszony taras, gdzie meble ogrodowe będą sobie stały spokojnie bez w/g na pogodę - chodzi o to ciągłe chowanie poduch jak pada

Mam nadzieję ze ten taras okaze się funkcjonalny

Pozdrawiam Saly

Saly jak u was sie pięknie robi! Pedzicie jak burza...Czy ta kostka to Libet Piccola moze bo bardzo znajomo wyglada:rolleyes:Taka u siebie planuje.Ja u siebie zlikwidowałem balkon bo stwierdziłam ze nie będzie z niego pożytku a w jego miejsce zrobiliśmy duuuuzy taras około 35-40 metrów.Teraz dzieciaki maja swój taras do dyspozycji u góry a my przez to zyskaliśmy zadaszenie tarasu na dole.:) Edytowane przez fajna kobieta

Witaj Saly :)

Pięknie u Ciebie, a idziesz jak burza :) Podczytywałam Twoje zmagania z tynkami Knaufa/tynkarzami...U mnie było to samo - miało wyjść Diamantem tak, że nie trzeba będzie gładzi, a wyszło jak zwykle :/ Miejscami to może nie trzeba, ale zasadniczo jednak tak, więc niestety gładzie się kładą. A u Ciebie jak ostatecznie wyszło?

Ja też buduję "kostkę" pełnym piętrem ;)

Pozwolę sobie do Ciebie zaglądać i śledzi postępy :)

Jeśli możesz, pochwal się rzutem piętra :) Ciekawa jestem, jakie są zmiany względem "oryginału" ;)

Pozdrawiam

Justyna

Witaj Saly!

Pierwszy raz piszę , ale to nie znaczy , że po cichu nie podgladam :)

Jeśli pozwolisz to chetnie odgapię taras. Napisz prosże co tto za kostka i czy jest chropowata, jesli tak to jak myslisz jak z utrzymaniem czystości , czy brud nie bedzie w nia " wchodził"?

dziękuje za odp i pozdrawiam serdecznie!!

Saly jak u was sie pięknie robi! Pedzicie jak burza...Czy ta kostka to Libet Piccola moze bo bardzo znajomo wyglada:rolleyes:Taka u siebie planuje.Ja u siebie zlikwidowałem balkon bo stwierdziłam ze nie będzie z niego pożytku a w jego miejsce zrobiliśmy duuuuzy taras około 35-40 metrów.Teraz dzieciaki maja swój taras do dyspozycji u góry a my przez to zyskaliśmy zadaszenie tarasu na dole.:)

Hej Fajna kobieto :-)

Kostka to GALA BETON - tańsza od Libetu a jak dla mnie kolor duuużo ładniejszy :-)

Moja wersja to kostka BIAŁA - ale ma drobinki ciemne

Wygląda naprawdę nieźle :-)

Witaj Saly :)

Pięknie u Ciebie, a idziesz jak burza :) Podczytywałam Twoje zmagania z tynkami Knaufa/tynkarzami...U mnie było to samo - miało wyjść Diamantem tak, że nie trzeba będzie gładzi, a wyszło jak zwykle :/ Miejscami to może nie trzeba, ale zasadniczo jednak tak, więc niestety gładzie się kładą. A u Ciebie jak ostatecznie wyszło?

Ja też buduję "kostkę" pełnym piętrem ;)

Pozwolę sobie do Ciebie zaglądać i śledzi postępy :)

Jeśli możesz, pochwal się rzutem piętra :) Ciekawa jestem, jakie są zmiany względem "oryginału" ;)

Pozdrawiam

Justyna

Witaj Justynko:welcome:

Bardzo miło ze zaglądasz

U mnie sprawa z tynkami jest ze tak powiem w toku....

Pan Tynkowy - szefowy - zapewniał o gładkości i idealnej strukturze pod malowanie , oczywiscie cudownej ekipie która cudownie to wszystko zrobi A wyszło właśnie jak to zwykle bywa do d.....:mad:

U mnie nie tyle chodziło o dokonanie "cudów" tylko o cenę płaciciliśmy 28 zł /m właśnie dlatego ze miało być tak ach i och

A ze zależy mam bardzo na czasie no się zdecydowalismy

Miałam ofertę zrobienia tynków gipsowych za 21 zł i juz bym się wtedy nie czepiała tylko żyła ze świadomoscią ze trzeba zrobić gładz i już:yes: W sobotę mają przyjść i jeszcze coś tam poprawiać ....zobaczymy

Rzuty mam cholerka w pdf i nie umiem ich przerobić na jpg Może wiesz jak to zrobić ????

Witaj Saly!

Pierwszy raz piszę , ale to nie znaczy , że po cichu nie podgladam :)

Jeśli pozwolisz to chetnie odgapię taras. Napisz prosże co tto za kostka i czy jest chropowata, jesli tak to jak myslisz jak z utrzymaniem czystości , czy brud nie bedzie w nia " wchodził"?

dziękuje za odp i pozdrawiam serdecznie!!

Witam serdecznie:welcome:

Kostka jest z granitową posypką i jest chropowata Firma GALA BETON kolor BIAŁY

ale był to mój świadomy wybór.

Taras z płytek...:no: ani mnie się nie podoba ani praktyczny Zazwyczaj po ostrej zimie coś tam pęka Fugi się brudzą, coś upadnie przy grilu lub krzesłem sie przesunie za mocno - odpada

Drewno - piękne i bardzo mi się podoba - drogie i co najgorsze wymagajace konserwacji w zasadzie co rok - odpada

Kostka - w sumie najtańsza opcja, ładnie wygląda - można dobrać do elewacji / reszty kostki W razie "W" mozna wymienić 1, , 5 czy 20

Co do utrzymania czystości są preparaty i myjka podciśnieniowa

Oczywiście każdy ma swoje plusy i minusy - Ja tak to widzę jak opisałam

Pozdrawiam serdecznie

Saly :hug:

Nie mam pojęcia jak - zapytam jutro małża mego, jest szansa, że będzie wiedział ;) Dam znać, jeśli się dowiem, jak to zamienić :) Co do tynków, to jakbym o swojej ekipie czytała!!!! Jeśli Cię to pocieszy, to nam krzyknęli 30zl/m i miały być cuda na kiju...nie mów, że to ekipa polecona na tym forum... Ah, jako, że sama planuję sporo tapet :), przynoszę: http://www.cole-and-son.com/int/collection-new-stripes/wallpaper-84/6044/ oraz http://www.cole-and-son.com/int/collection-new-stripes/wallpaper-84/5034/ Może coś się przyda :)

Dzięki za tapety :-)

Moja ekipa z Turka .... porażka do kwadratu - ale pierwszy raz zachowaliśmy się dobrze bo do końca nie zapłaciliśmy ...

Mają poprawić abo obniżyć trochę cenę

Pewnie "guzik" z tego wyjdzie ale zobaczymy :lol2:

Pozdraiwma

PS jak wymyślisz jak PDF zamienić na zdjęcie - daj znaka :-)

jak przerobić pdf na jpg

1. otwierasz sobie pdf, ustawiasz tak by widzieć to co chcesz mieć w jpg na ekranie

2. klikasz na klawiaturze PrtSc - klawisz po prawej stronie na górze, w okolicy Beckspace

3. otwierasz Painta

4. klikasz "wklej"

5. no i zapisujesz jako jpg

:) :)

saly powiedz mi ile masz mb działki z tyłu? tzn od krawędzi domu do końca działki ile masz metrów bieżących?????

jak przerobić pdf na jpg

1. otwierasz sobie pdf, ustawiasz tak by widzieć to co chcesz mieć w jpg na ekranie

2. klikasz na klawiaturze PrtSc - klawisz po prawej stronie na górze, w okolicy Beckspace

3. otwierasz Painta

4. klikasz "wklej"

5. no i zapisujesz jako jpg

:) :)

saly powiedz mi ile masz mb działki z tyłu? tzn od krawędzi domu do końca działki ile masz metrów bieżących?????

Dzięki lukasz69karolina

Tylko mi wtedy taki mało czytelny obraz wychodzi :-( Ale zaraz pokombinuje

Tutaj jest "wstepny" plan ogrodu

działkę mamy sporą ok 2600 m Było ciut wiecej ale jakies tam pasy drogowe i musieliśmy sie odsunąc od frontu

Te wymiary są takie na oko Wydaje mi się ze z tyłu jest ok 28-30 metrów teraz - pseudo mapka robiona była zanim powstał dom na użytek zaplanowania kostki :-)

http://img834.imageshack.us/img834/5638/5imy.jpg

w painta jak wklejasz to tak poprzesuwaj by tylko sam rysunek był - jak najmniej tła dookoła...

jak zapiszesz jako jpg i wkleisz z dysku tutaj to będzie mały obrazek - a po kliknięciu będzie duży i wyraźny :)

kurka 30metrów - tak myślałam właśnie... też tyle chciałam :cry: a wyszła połowa tylko :(