Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy saly - kostka z pełnym piętrem i jasnym wnętrzem

Recommended Posts

Noo to już niedługo ależ nam to zleciało ... moim faworytem był przed Miłoszem Filip także ja stawiam na Filipka ;) u nas jeszcze zostało planowo 6 tyg ale lekarka mówi że za może być za 4 tyg troszku się stresuję już ;)

Powodzenia Saly trzymamy mocno kciuki:hug:

Hej hej

Ja ma planowane cesarskie ciecie wiec teoretycznie wiem dokładnie kiedy i o której

Teoretycznie bo to nigdy nie wiadomo Ale ten wyznaczony termin daje mi trochę poczucia spokoju :lol2:

Aktualnie wpadłam w dziwny stan Jakbym od zawsze była w tej ciaży i miała być jeszcze hohoho

I ciągle odkładam myśli o tym wszystkim na potem :o a to juz tydzień :o:o

Powiem też szczerze że budowa zajmuje sporo czasu i myśli dzięki temu jestem ciagle w ruchu a myśli zajęte planowaniem a nie panikowaniem :D

Bo gdybym miała leżec i nie miałabym nic na głowie to z moim charakterem chyba bym oszalała :-) No i dzieki temu ze ciągle gdzieś trzeba jechać coś kupić coś zadecydować udało mi się wytrwać w miarę dobrej formie + 9 kg to całkiem dobry wynik :yes:

Pozdrawiam ciepło i też trzymam kciuki

• Odpowiedzi 321
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Salciu!!!!:hug: Nie wiem jak to się stało, że ja wcześniej Cię nie znalazłam, ale grunt że zdążyłam!!! :lol2:

Kurczaki! Nowy domek i nowy potomek jednocześnie!!! Ależ CUDOWNE WIEŚCI!!!!!!!!!!!:wiggle::wiggle::wiggle:GRATULUJĘ z całego serducha! :lol::cool:

PS. Głosuję na Filipa :D.

Dziękuję Kochana:hug::hug::hug:

Super że mnie tu znalazłaś

dzięki za głosa w spr imienia

Całusy OGROMNE

Piękny domek! Brawo Saly! Łazienka też mi się podoba - wizualizacja wiadomo, nie oddaje rzeczywistości, ale z tego co opisujesz, to musi być naprawdę bardzo ładnie!

Kwestia trawy - chodzi mi o markę trawy. Zrób proszę zdjęcie :) Też nie planuję trawnika z rolki - za duża powierzchnia, ani nawodnienia... Może to błąd, ten brak nawodnienia, ale to naprawdę jest ogromy koszt...

Basiu - poszło na priv :-)

Piękny domek! Brawo Saly! Łazienka też mi się podoba - wizualizacja wiadomo, nie oddaje rzeczywistości, ale z tego co opisujesz, to musi być naprawdę bardzo ładnie!

Kwestia trawy - chodzi mi o markę trawy. Zrób proszę zdjęcie :) Też nie planuję trawnika z rolki - za duża powierzchnia, ani nawodnienia... Może to błąd, ten brak nawodnienia, ale to naprawdę jest ogromy koszt...

Saly :hug: Trochę mnie u Ciebie nie było:( Dom jest coraz piękniejszy :yes:

My też mamy gliniastą zimię :roll: dlatego przed ułożeniem trawy z rolki zdecydowaliśmy się wymieszać wszystko z piaskiem aby ją trochę rozluźnić.

Nawodnienie to genialna sprawa. Oszczędność czasu i wody ale też niestety spory koszt :yes:

My zrobiliśmy nawodnienie i teraz nie wyobrażam sobie aby go mogło nie być ;)

3mam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo :hug: :hug:

Hej

Ja tez długo szukałam BIAŁEGO TYNKU i wcale to nie jest łatwe:no:

Najpierw kupiłam tynk po prostu biały - baza

Po nałożeniu na próbe wyszedł taki jakiś brudno siny

Ale w moje hurtowni Pan był na tyle cierpliwy i kumał o co mi chodzi i tak doszliśmy do tego jak zrobić aby był taki jak chce

Wyszedł idealnie - śnieżno - swieżo - biały :yes:

Mój tynk to : Kreisel baza A SS tynk + 250 szotów białego pigmentu ( w mieszalni Pan bedzie wiedział o co chodzi)

Niestety trzeba było dopłacić ok 20 zł do wiadra tynku ale w/g mnie było warto

Pozdrawiam serdecznie

Saly

Saly, trzymam kciuki za pomyślne rozpakowanie ;) Jak już będziesz miała chwilkę wolnego, napisz proszę jaki masz tynk zewnętrzny, poszukuję białego...Dzięki. :bye:

U nas jutro WIELKI DZIEŃ :D

Ok godz 12 ma pojawić się na świecie nasz pierwszy SYNEK :yes:

Nadal nie zdecydowaliśmy jak będzie miał na imię i wcale to nie jest łatwe

Przepraszam jeśli komuś nie odpisałam i wogóle za zaniedbanie dziennika - nadrobię jak się obrobię

TRZYMAJCIE KCIUKI jestem trochę poddenerwowana

Buziaki i do zobaczenia

Saly

no to już lada moment :)

pewnie już jesteś na oddziale i czekasz zniecierpliwiona aż zaczną Cię przygotowywać - mi się to czekanie aż ruszą tyłki strasznie dłużyło!

imię... no niełatwa sprawa - w końcu to raczej na całe życie, chyba że dziecko zechce sobie zmienić :-P ale to rzadkie przypadki...

skoro jeszcze nie zdecydowaliście to wg mnie żadne z tych podanych - widocznie nie mają "tego czegoś" ;) albo chcecie dopasować je do ludzika jak już go zobaczycie :) może na któreś sam zareaguje? :)

no jak nie wybierzecie to i tak będzie dobrze :)

życzę szybkiego dojścia do siebie - cięcie nie jest złe :) ja tam wolę tak rodzić :D

witaj MAMUŚKA!! już pełną gębą pewnie uśmiechnięta :)

wpatrzona w swego małego syneczka - już skradł serce mamusi? :)

no nie gadaj że już wracasz na budowę????

tak dobrze się czujesz? a szwy? przecież to kurna ciągnie szalenie!! przynajmniej mnie

i Artunio z Tobą będzie dopilnowywał wszystkiego?