Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy saly - kostka z pełnym piętrem i jasnym wnętrzem

Recommended Posts

Witam,

Ja również dołączam do obserwatorów;-)

Zakupy- super!

Trzymam kciuki za szybką budowę i życzę dużo zdrówka dla Mamusi i Dzidziusia:-)

pozdrawiam

Ania

Witaj Aniu:welcome:

Fajnie że zajrzałaś

Dzięki za miłe słowa

Zakupy trochę szalone ( spontaniczne - no ale trzeba łapać okazje :-) )

Pozdrawiam

Saly

• Odpowiedzi 321
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Do dzisiaj tylko czytałam :), a dziś napiszę: mam 2 zlewy w kuchni, jeden na wyspie i obok zmywarkę, a drugi prawie naprzeciwko pod oknem. Jestem z tego rozwiązania baaaardzo zadowolona :). Namówiła mnie na takie rozwiązanie koleżanka i jestem jej za to wdzięczna. Młynek mam obok zmywarki i to też strzał w dziesiątkę, bo resztki z talerzy idą do młynka a talerze do zmywarki. Mam młynek franke i go nie polecam, bo jest bardzo głośny, niewiele droższy jest młynek teki, a jest zdecydowanie cichszy. Polecam takie rozwiązanie.

Pozdrawiam

Witaj Meggi

Super cenne informacje przynosisz:hug:

Jeśli możesz napisz mi konkretnie który model młynka Franke masz (jakiś symbol) i moze który Teki jest lepszy wg Ciebie????

Będę bardzo wdzięczna :yes:

Pozdrawiam

U mnie niestety ani dziennika ani galerii....a teraz juz przy wykończeniowe chyba nie ma sensu zakładać.Postaram sie za pozwoleniem oczywiście wrzucić co jakiś czas zdjęcia postępów na budowie w celu doradztwa.Beda tu zapewne zaglądały doświadczone forumki wiec liczę na pomoc.:rolleyes:

Kochana wrzucaj jasne ile tylko chcesz - Będzie mi miło :-)

Ale i tak namawiam na jakąś galeryjkę właśnie przy wykańczaniu jest najwiecej dylematów i tematów do obgadania:-)

Ale jakby coś służę miejscem u mnie :yes:

Pozdrawiam

Mam młynek franke i go nie polecam, bo jest bardzo głośny, niewiele droższy jest młynek teki, a jest zdecydowanie cichszy. Polecam takie rozwiązanie.

No właśnie napisz o jakim modelu Franke mówisz że jest taki głośny bo wcześniej Kasia mówiła że ma Franke i jest zadowolona :yes: Wspominała że jest dosyć głośny ale w sumie długo się z niego nie korzysta więc nie ma co robić z tego tragedii ;)

Chodziło Ci o ten model Teki TR-34.1 40197111 (moc 0,75KM)?

Hej Anuś :)

ja też będę podglądać budowę a na początku bardzo serdecznie Wam Gratuluję :hug:

a co do młynka nie mam i baaardzo żałuje ale nie wcisnę na bank a korzystam często u koleżanki i to jest rewelacja:yes:

Hej Pasie:hug:

Miło ze jesteś Dziekuję za gratulacje

No własnie z tym młynkiem to taki problem ze trzeba go zaplanowac wczesniej

Pozdrawiam

bBat ma grubość 2 cm z przodu jest taka "doklejka" - listwa i wygląda jakby miał 5 cm grubości, a kamień to star galaxy czarny ze złotymi drobinkami.

Sally kochana przepraszam że się tak rządzę u Ciebie w wątku :rolleyes:

Meggi Czy byłaby możliwość aby pstryknęła fotkę samego blatu (tego właśnie pogrubienia i wstawiła tutaj)? :rolleyes:

Nasza gospodyni też się zastanawia nad kamiennym blatem :yes: więc myślę że będzie zainteresowana odpowiedzią :) Jak się użytkuje taki blat? Nie jest zimny? Jak z czyszczeniem? Widać każdy pyłek, krople wody itd.? :) Rozważam u siebie właśnie star galaxy :yes:

JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANA BLATEM

I zdziwiona ze nie można teoretycznie do podwieszanego zlewu:confused::confused::confused::confused::confused:

Planowałam blat 2 cm ze w/g oszczędnościowych Czy nie za chudy???

Co właściwie trzeba zaplanowac planując młynek??????

Jutro z samego rana wyjeżdżam, więc zdjęcie zrobię po powrocie

Pozdrawiam

OKI MEGGI

Spokojnie jak znajdziesz chwilkę uracz nas zdjeciami Będą bardzo pomocne

Jeśli to wyjazd wypoczynkowy to BAW SIĘ DOBRZE :-) i wracaj do nas szybko

dzięki za cynk :)

może uda się podjechać na weekendzie - jeśli jeszcze coś zostanie :D

o baterie się nie bój - nie wykupię, bo mnie kuchnia tylko interesuje

Spoko żartowałam z tą baterią

A myślę że warto zobaczyć Może coś się przydać w dobrej cenie:)

Całusy

INSTRUKCJA OBSŁUGI ROZDRABNIACZA FRANKE: (jak widać poniżej zimna woda musi być włączona przed i po pracy rozdrabniacza)

1. Wyjąć korek zlewu.

2. Odkręcić zimną wodę i ustawić średni lub duży strumień, a następnie włączyć

młynek do odpadów.

3. Umieścić resztki w młynku podczas jego pracy, gdy woda jest odkręcona.

4. Pozwolić młynkowi pracować przez około pół minuty, po zakończeniu mielenia

odpadów.

5. Wyłączyć młynek i pozostawić wodę odkręconą przez kolejne pół minuty.

Instrukcja instalacji: http://www.mlynkidoodpadkow.pl/files/franke_ds.pdf

Tutaj opisane problemy z podłączeniem ze zlewozmywakiem Franke: http://forum.leroymerlin.pl/jak-zamontowac-mlynek-do-zlewozmywaka,1,20,32436,32536,ssv=2,sbit=2.html

Jeżeli chodzi o młynek, to ja bym go dała w głównym zlewie :yes: czyli pod oknem przy zmywarce właśnie, tam gdzie będzie najwięcej brudnych prac..., gdzie wrzuca się czasami na chwile naczynia zanim trafią do zmywarki.... ale ja się nie znam, bo do tej pory młynka nie miałam :p będę korzystała z Twoich doświadczeń :hug:

Karolcia

Cieszę sie ze choć troszkę i dla mnie postanowiłaś odwiedzić forum :hug:

Może uda mi się Cie namówić na dłuuuuższą wizytę :confused:

Ty masz taki gust i wyobrażnię (czego mi bardzo brakuje- jak zobacze to dopiero wiem co i jak ) że pewnie nie tylko ja bym na tym skorzystała ale chętnych byłoby więcej :yes:

Hallo !! hallo!

Aniu ,dopiero wróciłam z urlopu i zaraz pędzę do Ciebie...:hug:a tu taaaakie fanastyczne wiadomości.Wiesz ,jakoś budowa domu zeszła na dalszy plan ,gdy dowiedziałam sie o powiększeniu Rodzinki!1:hug: włąsciwie to tylko potwierdziłaś moje przypuszczenia...pamiętasz? kiedyś wspominałaś o niespodziance ,która się z nami miałaś podzielić ? od razy pomyślałam o ciązy!:yes:serdeczne gratulacje!!Jeżeli chodzi o dom,,,, to jestem przekonana ,ze będzie doskonały:yes:oczywiscie ,ze będę podgladać i kibicować ..a moze sie zarażę nową budową ?

DZIŚ MAM SPOTKANIE Z ELEKTRYKIEM

Ja nie wiem o co chodzi ale chyba w Polsce nie jest tak żle jak mówią....

4-ty elektryk i Nikomu się nie spieszy do pracy....

A to za zimno jeszcze.... A to nie ma okien -porozmawiamy jak będą

Co mają okna do elektryki????? - do wyceny, zaplanowania????????????????????

Wiece ze ja lubie mieć wszystko zaplanowane a tu du...:bash:

A ceny:o

np za punkt - ale żeby nie było tak prosto - każdy ten pkt inaczej określa i liczy

Np pkt to światło górne, gniazdko i włącznik - jako jeden pkt - OK to jest w miarę sensowne

ale... są tacy co widzą tu 3 pkt, albo tacy co za swiatełka przy schodach (będzie ok 10) to dla nich 10 pkt + 2 bo dwa włączniki

CENA ZA tzw PKT OD 35 zł bez materiału do 80:o zl z materiałem

Wiec moje schodki podświetlane wychodzą ok 800 zł (bez oswietlenia i jeszcze to jest bez montażu oprawek oświetleniowych)

TOTALNA MASAKRA

Tak wiec dziś przychodzi kolejny Pan i zobaczymy - mam nadzieję ze tym razem okaze się OK

Mimo ze ciśnienie mi skoczyło stawiam kawkę na lepszy początek dnia (choć mi to chyba nerwosol by się przydał :-) ) :

http://img855.imageshack.us/img855/7941/mmgd.jpg