Saly 11.02.2014 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witam, Ja również dołączam do obserwatorów;-) Zakupy- super! Trzymam kciuki za szybką budowę i życzę dużo zdrówka dla Mamusi i Dzidziusia:-) pozdrawiam Ania Witaj Aniu:welcome: Fajnie że zajrzałaś Dzięki za miłe słowa Zakupy trochę szalone ( spontaniczne - no ale trzeba łapać okazje ) Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Witam Do dzisiaj tylko czytałam , a dziś napiszę: mam 2 zlewy w kuchni, jeden na wyspie i obok zmywarkę, a drugi prawie naprzeciwko pod oknem. Jestem z tego rozwiązania baaaardzo zadowolona . Namówiła mnie na takie rozwiązanie koleżanka i jestem jej za to wdzięczna. Młynek mam obok zmywarki i to też strzał w dziesiątkę, bo resztki z talerzy idą do młynka a talerze do zmywarki. Mam młynek franke i go nie polecam, bo jest bardzo głośny, niewiele droższy jest młynek teki, a jest zdecydowanie cichszy. Polecam takie rozwiązanie. Pozdrawiam Witaj Meggi Super cenne informacje przynosisz:hug: Jeśli możesz napisz mi konkretnie który model młynka Franke masz (jakiś symbol) i moze który Teki jest lepszy wg Ciebie???? Będę bardzo wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 U mnie niestety ani dziennika ani galerii....a teraz juz przy wykończeniowe chyba nie ma sensu zakładać.Postaram sie za pozwoleniem oczywiście wrzucić co jakiś czas zdjęcia postępów na budowie w celu doradztwa.Beda tu zapewne zaglądały doświadczone forumki wiec liczę na pomoc. Kochana wrzucaj jasne ile tylko chcesz - Będzie mi miło Ale i tak namawiam na jakąś galeryjkę właśnie przy wykańczaniu jest najwiecej dylematów i tematów do obgadania:-) Ale jakby coś służę miejscem u mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 11.02.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Mam franke 0,75 kM, to ten mocniejszy, jest jeszcze 0,5 kM (słabszy), cena to (2 lata temu) około 700 zł. Poszukaj w podobnej mocy młynka teki i będziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 11.02.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Mam młynek franke i go nie polecam, bo jest bardzo głośny, niewiele droższy jest młynek teki, a jest zdecydowanie cichszy. Polecam takie rozwiązanie. No właśnie napisz o jakim modelu Franke mówisz że jest taki głośny bo wcześniej Kasia mówiła że ma Franke i jest zadowolona Wspominała że jest dosyć głośny ale w sumie długo się z niego nie korzysta więc nie ma co robić z tego tragedii Chodziło Ci o ten model Teki TR-34.1 40197111 (moc 0,75KM)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Hej Anuś ja też będę podglądać budowę a na początku bardzo serdecznie Wam Gratuluję a co do młynka nie mam i baaardzo żałuje ale nie wcisnę na bank a korzystam często u koleżanki i to jest rewelacja:yes: Hej Pasie Miło ze jesteś Dziekuję za gratulacje No własnie z tym młynkiem to taki problem ze trzeba go zaplanowac wczesniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 11.02.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Tak to właśnie ten model W instrukcji jest zapis, że młynki nie mogą być montowane w zlewach podwieszanych, a ja mam właśnie w zlewie podwieszanym (blat kamień) i jest ok. Różnica w głośności jest OGROMNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 11.02.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ja właśnie też chciałabym zlew podwieszany Meggi56 Jakiej grubości masz blat z kamienia (jaki kolor)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 11.02.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 bBat ma grubość 2 cm z przodu jest taka "doklejka" - listwa i wygląda jakby miał 5 cm grubości, a kamień to star galaxy czarny ze złotymi drobinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 11.02.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 bBat ma grubość 2 cm z przodu jest taka "doklejka" - listwa i wygląda jakby miał 5 cm grubości, a kamień to star galaxy czarny ze złotymi drobinkami. Sally kochana przepraszam że się tak rządzę u Ciebie w wątku Meggi Czy byłaby możliwość aby pstryknęła fotkę samego blatu (tego właśnie pogrubienia i wstawiła tutaj)? Nasza gospodyni też się zastanawia nad kamiennym blatem więc myślę że będzie zainteresowana odpowiedzią Jak się użytkuje taki blat? Nie jest zimny? Jak z czyszczeniem? Widać każdy pyłek, krople wody itd.? Rozważam u siebie właśnie star galaxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 11.02.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jutro z samego rana wyjeżdżam, więc zdjęcie zrobię po powrociePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANA BLATEM I zdziwiona ze nie można teoretycznie do podwieszanego zlewu:confused::confused::confused: Planowałam blat 2 cm ze w/g oszczędnościowych Czy nie za chudy??? Co właściwie trzeba zaplanowac planując młynek?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jutro z samego rana wyjeżdżam, więc zdjęcie zrobię po powrocie Pozdrawiam OKI MEGGI Spokojnie jak znajdziesz chwilkę uracz nas zdjeciami Będą bardzo pomocne Jeśli to wyjazd wypoczynkowy to BAW SIĘ DOBRZE i wracaj do nas szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.02.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 .... To ART DOM ten na Kasprzaka ... dzięki za cynk może uda się podjechać na weekendzie - jeśli jeszcze coś zostanie o baterie się nie bój - nie wykupię, bo mnie kuchnia tylko interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 dzięki za cynk może uda się podjechać na weekendzie - jeśli jeszcze coś zostanie o baterie się nie bój - nie wykupię, bo mnie kuchnia tylko interesuje Spoko żartowałam z tą baterią A myślę że warto zobaczyć Może coś się przydać w dobrej cenie:) Całusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 11.02.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 INSTRUKCJA OBSŁUGI ROZDRABNIACZA FRANKE: (jak widać poniżej zimna woda musi być włączona przed i po pracy rozdrabniacza)1. Wyjąć korek zlewu. 2. Odkręcić zimną wodę i ustawić średni lub duży strumień, a następnie włączyć młynek do odpadów. 3. Umieścić resztki w młynku podczas jego pracy, gdy woda jest odkręcona. 4. Pozwolić młynkowi pracować przez około pół minuty, po zakończeniu mielenia odpadów. 5. Wyłączyć młynek i pozostawić wodę odkręconą przez kolejne pół minuty. Instrukcja instalacji: http://www.mlynkidoodpadkow.pl/files/franke_ds.pdf Tutaj opisane problemy z podłączeniem ze zlewozmywakiem Franke: http://forum.leroymerlin.pl/jak-zamontowac-mlynek-do-zlewozmywaka,1,20,32436,32536,ssv=2,sbit=2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Dziękuję Ślężankaa Dokładnie o coś takiego mi chodziło Teraz sobie spokojne przeczytam Potem dam niech M przeczyta i wsio już będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.02.2014 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jeżeli chodzi o młynek, to ja bym go dała w głównym zlewie czyli pod oknem przy zmywarce właśnie, tam gdzie będzie najwięcej brudnych prac..., gdzie wrzuca się czasami na chwile naczynia zanim trafią do zmywarki.... ale ja się nie znam, bo do tej pory młynka nie miałam będę korzystała z Twoich doświadczeń Karolcia Cieszę sie ze choć troszkę i dla mnie postanowiłaś odwiedzić forum Może uda mi się Cie namówić na dłuuuuższą wizytę Ty masz taki gust i wyobrażnię (czego mi bardzo brakuje- jak zobacze to dopiero wiem co i jak ) że pewnie nie tylko ja bym na tym skorzystała ale chętnych byłoby więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.02.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Hallo !! hallo! Aniu ,dopiero wróciłam z urlopu i zaraz pędzę do Ciebie...:hug:a tu taaaakie fanastyczne wiadomości.Wiesz ,jakoś budowa domu zeszła na dalszy plan ,gdy dowiedziałam sie o powiększeniu Rodzinki!1:hug: włąsciwie to tylko potwierdziłaś moje przypuszczenia...pamiętasz? kiedyś wspominałaś o niespodziance ,która się z nami miałaś podzielić ? od razy pomyślałam o ciązy!:yes:serdeczne gratulacje!!Jeżeli chodzi o dom,,,, to jestem przekonana ,ze będzie doskonały:yes:oczywiscie ,ze będę podgladać i kibicować ..a moze sie zarażę nową budową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 12.02.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 DZIŚ MAM SPOTKANIE Z ELEKTRYKIEM Ja nie wiem o co chodzi ale chyba w Polsce nie jest tak żle jak mówią.... 4-ty elektryk i Nikomu się nie spieszy do pracy.... A to za zimno jeszcze.... A to nie ma okien -porozmawiamy jak będą Co mają okna do elektryki????? - do wyceny, zaplanowania???????????????????? Wiece ze ja lubie mieć wszystko zaplanowane a tu du... A ceny np za punkt - ale żeby nie było tak prosto - każdy ten pkt inaczej określa i liczy Np pkt to światło górne, gniazdko i włącznik - jako jeden pkt - OK to jest w miarę sensowne ale... są tacy co widzą tu 3 pkt, albo tacy co za swiatełka przy schodach (będzie ok 10) to dla nich 10 pkt + 2 bo dwa włączniki CENA ZA tzw PKT OD 35 zł bez materiału do 80:o zl z materiałem Wiec moje schodki podświetlane wychodzą ok 800 zł (bez oswietlenia i jeszcze to jest bez montażu oprawek oświetleniowych) TOTALNA MASAKRA Tak wiec dziś przychodzi kolejny Pan i zobaczymy - mam nadzieję ze tym razem okaze się OK Mimo ze ciśnienie mi skoczyło stawiam kawkę na lepszy początek dnia (choć mi to chyba nerwosol by się przydał ) : http://img855.imageshack.us/img855/7941/mmgd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts