Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy saly - kostka z pełnym piętrem i jasnym wnętrzem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 321
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Saluś moje zdanie w kwestii łóżeczka znasz ;)

Julcia właśnie skończyła 3 lata i ma swoje trzecie łóżeczko :p

Niemowlęce łóżeczko miała z Ikei :yes: służyło jej bardzo dobrze! Ja w pierwsze małe łóżeczko nie inwestowałabym dużych pieniędzy :no:

Natomiast już w to bardziej docelowe tak :yes: waży jest też dobry materacyk!

Jak skończyła 14 miesięcy zaczęła spać w takim łóżeczku...

http://img40.imageshack.us/img40/2086/ta8b.jpg

A do nowego pokoiku już docelowe łóżeczko o wymiarach 90x200cm zrobiła jej Hazelka, Julcia miała wtedy 2latka :)

Uwielbia swoje łóżeczko! Jest z litego drewna, z wyrytym imieniem Julia :) Myślę, że będzie jej długo służyło :yes: Od zawsze lubiła mieć łóżeczku dużo miejsca, wiec w "dorosłym łóżeczku" odnalazła się natychmiast :) Ja w pierwsze małe łóżeczko nie inwestowałabym dużych pieniędzy :no:

Natomiast już w to bardziej docelowe tak :yes: ważny jest też dobry materacyk!

Julka od urodzenia spała sama. Pierwsze 8 tygodni (w nocy) spędziła w kołysce w nasze sypialni. Dzienne drzemki były w łóżeczku w jej pokoju.

Później spała już w swoim niemowlęcym łóżeczku, w swoim pokoju pod okiem video niani.

U nas taki układ sprawdził się idealnie :yes:

Witaj Saly :)

Bryła domu imponująca :o Robi wrażenie :)

Salon faktycznie przypomina wcześniejszy ;) I to komplement :)

Młynka nie miałam-więc nie pomogę...

Pokój ludzika będzie śliczny i delikatny. Lubię takie neutralne pokoje :)

A miś na fototapecie jest przesłodki!

Pozdrawiam,

Jak samopoczucie ?

Dzięki Dziewczyny Basiu Karolciu i Lady za opinie meblowo-łózeczkowe

Chyba kupie w ikei na początek :-)

Moje samopoczucie - różne ... Ale generalnie (trochę czasem na pokaz;)) udaje twardą sztukę :-) Pracuje, jezdze autem , latam po marketach budowlanych - póki mam na to siły chyba jest OK , oby tak zostało bo dolegliwości różne są do ogarnięcia - ale jakby mi przyszło leżeć to Koniec Świata :lol2:

Pozdrawiam serdecznie Saly

Witam :hug::hug: Dom już robi wowww wrażenie :yes: My na wiosnę będziemy urządzać pokój dla syna i tez będą białe meble (pewnie większość z Ikea). Bardzo fajnie nazywasz przyszłego potomka -Ludzik :p JA pół ciąży planowałam inne imię, potem w ostatniej chwili zmieniliśmy, trochę pod wpływem rodziny (czego w sumie nie żałuję, choć obiecuje sobie że przy drugim już nikt na mnie nie wpłynie :lol2:) Czekam na okna i trzymam kciuki za pogodę. Zdrówka życzę

p.s Karolinaaaaa pozdrawiam serdecznie :hug:

OKNA :lol2:

Częściowo już są :-)

Problem o którym wiedzieliśmy już wcześniej - zamontowanie okien w anresoli nad jadalną

Nie ma do nich dostępu ani z zewnątrz ani od środka - tzn nie ma dostępu z jakiegoś stałego gruntu typu podłoga , taras itp

Po prostu okna w powietrzu - będzie też problem z ich myciem

Ale znaleźliśmy firmą która dała radę choć ponoć nie było łatwo (nie było mnie przy tym) Dodam że te przeszklenia - może niepozornie wyglądają ale kazde okno waży ponad 200 kg Bo szyby tam musiały być grube i hartowane

ps nad garażem kończy się dach dopiero :yes:

EFEKT KOŃCOWY BĘDZIE JAK JUŻ WSZYSTKIE BĘDĄ NA SWOIM MIEJSCU I ZDJĘTE BĘDĄ FOLIE - okna są w kolorze ORZECH jedynie w kuchni oraz sypialni są od środka garfitowe - tak aby do koncepcji wnętrza pasowały :-)

Edytowane przez Saly

Witam :hug::hug: Dom już robi wowww wrażenie :yes: My na wiosnę będziemy urządzać pokój dla syna i tez będą białe meble (pewnie większość z Ikea). Bardzo fajnie nazywasz przyszłego potomka -Ludzik :p JA pół ciąży planowałam inne imię, potem w ostatniej chwili zmieniliśmy, trochę pod wpływem rodziny (czego w sumie nie żałuję, choć obiecuje sobie że przy drugim już nikt na mnie nie wpłynie :lol2:) Czekam na okna i trzymam kciuki za pogodę. Zdrówka życzę

p.s Karolinaaaaa pozdrawiam serdecznie :hug:

Hej Magdzińska

Dzięki za miłe słowa o domku To miała być taka spokojna budowa :lol2: a tu okoliczności wpłynęły na mega tempo (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku) ale zależy mi aby jak najwięcej zrobić i uzgodnić póki jestem Fit i to ogarniam bo potem lato, upały różnie może być....

Co do imienia totalna pustka w głowie....

Ma być normalne , nie wydziwione -ale posiadające odpowiednik angielski :-) więc np Wojtek -podoba mi się w miarę ale odpada :-)

Bierzemy pod uwagę : Artur, Adam, Jaś - ale to takie na razie nie pewne

Odpada Kuba, Rafał i Paweł - bo tak mają dzieci mojego brata - a że jesteśmy bardzo blisko i czesto się widujemy to byłoby głupio :-)

Pozdrawiam Cie serdecznie

Ehhhh.... fajnie ,ze są już okna :)

Z dnia na dzień domek będzie się zmieniał tylko na plus!

Mam nadzieję,że szybko pokonacie instalacje i będziecie działać z tynkami! wtedy fajnie pokażą się pomieszczenia :yes:

Ciekawa jestem tych grafitowych okien w sypialni :rolleyes: Co planujesz w oknach ??? no i co ostatecznie z podłogą ???

:hug:

Gość GOSC12_3

Witam :)

Pozwolisz, że będę podglądała.

Gratuluje Ludzika :)

Dom zapowiada się pięknie i z radością będę podglądac.

W kwestii mebelków: tak jak dziewczyny piszą, nie wyrzucaj pieniędzy niepotrzebnie.

Ja mam takie:

http://www.ceneo.pl/5654663

Szuflada pod łózeczkiem nie była mi potrzebna. MAterac za to kupiłam lepszy. Latex- kokos.

Teraz mały ma 2 latka i juz przeszedł na łóżko 80x180cm.

Tak samo ta komoda z przewijakiem nie potrzebna. Tzn potrzebna, ale ja bym kupiła komode i na to przewijak, ktory róniez ci posłuży 2 lata. A ten jest chyb a przytwierdzony do blatu na stałe.

Skrzynia sie przyda. A tapeta piękna.

Jak coś to pytaj.

No i ogólnie nie kupuj takich sprzętów "całościowych" jak ta komoda z przewijakiem, czy wanienka na stelażu :)

Wiem, że będzie Ci ciężko się przemóc, bo tez to przechodziłam, a potem niektóre rzeczy leżały nieużywane.

Pozdrawiam

Saly, bardzo fajna bryła domu! No i prace już bardzo zaawansowane - dobrze, że mamy taką łaskawą zimę :yes:

Hej Basiu

Oj tak - zima wyjątkowo łaskawa - oby już sobie poszła i nie wracała

U nas dziś piękna pogoda i +7

Oby tak zostało

Witam :)

Pozwolisz, że będę podglądała.

Gratuluje Ludzika :)

Dom zapowiada się pięknie i z radością będę podglądac.

W kwestii mebelków: tak jak dziewczyny piszą, nie wyrzucaj pieniędzy niepotrzebnie.

Ja mam takie:

http://www.ceneo.pl/5654663

Szuflada pod łózeczkiem nie była mi potrzebna. MAterac za to kupiłam lepszy. Latex- kokos.

Teraz mały ma 2 latka i juz przeszedł na łóżko 80x180cm.

Tak samo ta komoda z przewijakiem nie potrzebna. Tzn potrzebna, ale ja bym kupiła komode i na to przewijak, ktory róniez ci posłuży 2 lata. A ten jest chyb a przytwierdzony do blatu na stałe.

Skrzynia sie przyda. A tapeta piękna.

Jak coś to pytaj.

No i ogólnie nie kupuj takich sprzętów "całościowych" jak ta komoda z przewijakiem, czy wanienka na stelażu :)

Wiem, że będzie Ci ciężko się przemóc, bo tez to przechodziłam, a potem niektóre rzeczy leżały nieużywane.

Pozdrawiam

Witaj Riri:welcome:

Dziękuję za wszelkie informacje :hug:

Komoda juz co prawda kupiona ale przewijak się zdejmuje a sama w sobie jest naprawdę ładna

Będę podpytywać

DYLEMATO- POTRZEBNA RADA:

problem dotyczy podłogi na piętrze

Dół domu ładnie się spina (podłoga jasny gres, białe drzwi i do gresu białe, drewniane listwy przypodłogowe)

Okna orzech , stół i schody - ciut jaśniejsze od okien - tak bardziej w nutę egzotyki a'la jatoba czy merbał

I jesteśmy na górze ( duży hol i pokój gabinet -otwarty na antresole) - JAKA PODŁOGA ?????

Czy w kolorze schodów ?????

Czy jakaś jasna ( jasno -sino-szara)

czy dać gres ???- ale gres na górze - tak mało przytulnie

Jak w kolorze schodów - to nie wiem jak mi wyjdzie sypialnia:( ....Bo dałam szare okna i ma być Szaro- biało-ciemno szaro w sypialni

JAKIE LISTWY PRZYPODŁOGOWE????

I CZY DRZWI BIAŁE CZY W KOLORZE PODŁOGI ?????

UMIERAM , NIC NIE WIEM JAK NIE DORADZICIE TO POWIESZĘ SIĘ POD PRYSZNICEM - Nie cierpię nie wiedzieć A się zamotałam i jestem zła:bash::bash::bash: