Basia_KRK 14.02.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Basiu mebelki : firmy Sauthon program Amelia Naprawdę bardzo fajne Saly! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaaaa 14.02.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Saluś moje zdanie w kwestii łóżeczka znasz Julcia właśnie skończyła 3 lata i ma swoje trzecie łóżeczko Niemowlęce łóżeczko miała z Ikei służyło jej bardzo dobrze! Ja w pierwsze małe łóżeczko nie inwestowałabym dużych pieniędzy Natomiast już w to bardziej docelowe tak waży jest też dobry materacyk! Jak skończyła 14 miesięcy zaczęła spać w takim łóżeczku... http://img40.imageshack.us/img40/2086/ta8b.jpg A do nowego pokoiku już docelowe łóżeczko o wymiarach 90x200cm zrobiła jej Hazelka, Julcia miała wtedy 2latka Uwielbia swoje łóżeczko! Jest z litego drewna, z wyrytym imieniem Julia Myślę, że będzie jej długo służyło Od zawsze lubiła mieć łóżeczku dużo miejsca, wiec w "dorosłym łóżeczku" odnalazła się natychmiast Ja w pierwsze małe łóżeczko nie inwestowałabym dużych pieniędzy Natomiast już w to bardziej docelowe tak ważny jest też dobry materacyk! Julka od urodzenia spała sama. Pierwsze 8 tygodni (w nocy) spędziła w kołysce w nasze sypialni. Dzienne drzemki były w łóżeczku w jej pokoju. Później spała już w swoim niemowlęcym łóżeczku, w swoim pokoju pod okiem video niani. U nas taki układ sprawdził się idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 14.02.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Witaj Saly Bryła domu imponująca Robi wrażenie Salon faktycznie przypomina wcześniejszy I to komplement Młynka nie miałam-więc nie pomogę... Pokój ludzika będzie śliczny i delikatny. Lubię takie neutralne pokoje A miś na fototapecie jest przesłodki! Pozdrawiam, Jak samopoczucie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 14.02.2014 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dzięki Dziewczyny Basiu Karolciu i Lady za opinie meblowo-łózeczkowe Chyba kupie w ikei na początek Moje samopoczucie - różne ... Ale generalnie (trochę czasem na pokaz;)) udaje twardą sztukę Pracuje, jezdze autem , latam po marketach budowlanych - póki mam na to siły chyba jest OK , oby tak zostało bo dolegliwości różne są do ogarnięcia - ale jakby mi przyszło leżeć to Koniec Świata Pozdrawiam serdecznie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 14.02.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Saly, bryła domu wygląda imponująco. Ja w czasie budowy wielokrotnie wykorzystywałam swój wyjątkowy stan, więc gdy któryś z wykonawców wmawiał mi, że coś jest niemożliwe, mówiłam wprost, że nie można mi odmawiać Polecam Piękne mebelki. My również zdecydowaliśmy się na białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 16.02.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam :hug: Dom już robi wowww wrażenie My na wiosnę będziemy urządzać pokój dla syna i tez będą białe meble (pewnie większość z Ikea). Bardzo fajnie nazywasz przyszłego potomka -Ludzik JA pół ciąży planowałam inne imię, potem w ostatniej chwili zmieniliśmy, trochę pod wpływem rodziny (czego w sumie nie żałuję, choć obiecuje sobie że przy drugim już nikt na mnie nie wpłynie ) Czekam na okna i trzymam kciuki za pogodę. Zdrówka życzę p.s Karolinaaaaa pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 16.02.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) OKNA Częściowo już są Problem o którym wiedzieliśmy już wcześniej - zamontowanie okien w anresoli nad jadalną Nie ma do nich dostępu ani z zewnątrz ani od środka - tzn nie ma dostępu z jakiegoś stałego gruntu typu podłoga , taras itp Po prostu okna w powietrzu - będzie też problem z ich myciem Ale znaleźliśmy firmą która dała radę choć ponoć nie było łatwo (nie było mnie przy tym) Dodam że te przeszklenia - może niepozornie wyglądają ale kazde okno waży ponad 200 kg Bo szyby tam musiały być grube i hartowane ps nad garażem kończy się dach dopiero EFEKT KOŃCOWY BĘDZIE JAK JUŻ WSZYSTKIE BĘDĄ NA SWOIM MIEJSCU I ZDJĘTE BĘDĄ FOLIE - okna są w kolorze ORZECH jedynie w kuchni oraz sypialni są od środka garfitowe - tak aby do koncepcji wnętrza pasowały Edytowane 27 Lutego 2014 przez Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 16.02.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam :hug: Dom już robi wowww wrażenie My na wiosnę będziemy urządzać pokój dla syna i tez będą białe meble (pewnie większość z Ikea). Bardzo fajnie nazywasz przyszłego potomka -Ludzik JA pół ciąży planowałam inne imię, potem w ostatniej chwili zmieniliśmy, trochę pod wpływem rodziny (czego w sumie nie żałuję, choć obiecuje sobie że przy drugim już nikt na mnie nie wpłynie ) Czekam na okna i trzymam kciuki za pogodę. Zdrówka życzę p.s Karolinaaaaa pozdrawiam serdecznie Hej Magdzińska Dzięki za miłe słowa o domku To miała być taka spokojna budowa a tu okoliczności wpłynęły na mega tempo (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku) ale zależy mi aby jak najwięcej zrobić i uzgodnić póki jestem Fit i to ogarniam bo potem lato, upały różnie może być.... Co do imienia totalna pustka w głowie.... Ma być normalne , nie wydziwione -ale posiadające odpowiednik angielski więc np Wojtek -podoba mi się w miarę ale odpada Bierzemy pod uwagę : Artur, Adam, Jaś - ale to takie na razie nie pewne Odpada Kuba, Rafał i Paweł - bo tak mają dzieci mojego brata - a że jesteśmy bardzo blisko i czesto się widujemy to byłoby głupio Pozdrawiam Cie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaaaa 16.02.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 p.s Karolinaaaaa pozdrawiam serdecznie Cześć Madzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaaaa 16.02.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ehhhh.... fajnie ,ze są już okna Z dnia na dzień domek będzie się zmieniał tylko na plus! Mam nadzieję,że szybko pokonacie instalacje i będziecie działać z tynkami! wtedy fajnie pokażą się pomieszczenia Ciekawa jestem tych grafitowych okien w sypialni Co planujesz w oknach ??? no i co ostatecznie z podłogą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.02.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Aniu domek coraz ślicznej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 16.02.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wklejam zdjęcia pogrubionego blatu, które otrzymałam od Meggi56 Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.02.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Saly, bardzo fajna bryła domu! No i prace już bardzo zaawansowane - dobrze, że mamy taką łaskawą zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 17.02.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam Pozwolisz, że będę podglądała. Gratuluje Ludzika Dom zapowiada się pięknie i z radością będę podglądac. W kwestii mebelków: tak jak dziewczyny piszą, nie wyrzucaj pieniędzy niepotrzebnie. Ja mam takie: http://www.ceneo.pl/5654663 Szuflada pod łózeczkiem nie była mi potrzebna. MAterac za to kupiłam lepszy. Latex- kokos. Teraz mały ma 2 latka i juz przeszedł na łóżko 80x180cm. Tak samo ta komoda z przewijakiem nie potrzebna. Tzn potrzebna, ale ja bym kupiła komode i na to przewijak, ktory róniez ci posłuży 2 lata. A ten jest chyb a przytwierdzony do blatu na stałe. Skrzynia sie przyda. A tapeta piękna. Jak coś to pytaj. No i ogólnie nie kupuj takich sprzętów "całościowych" jak ta komoda z przewijakiem, czy wanienka na stelażu Wiem, że będzie Ci ciężko się przemóc, bo tez to przechodziłam, a potem niektóre rzeczy leżały nieużywane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.02.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Wklejam zdjęcia pogrubionego blatu, które otrzymałam od Meggi56 Bardzo dziękuję [ATTACH=CONFIG]243129[/ATTACH] Dziękuję za zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.02.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Saly, bardzo fajna bryła domu! No i prace już bardzo zaawansowane - dobrze, że mamy taką łaskawą zimę Hej Basiu Oj tak - zima wyjątkowo łaskawa - oby już sobie poszła i nie wracała U nas dziś piękna pogoda i +7 Oby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.02.2014 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam Pozwolisz, że będę podglądała. Gratuluje Ludzika Dom zapowiada się pięknie i z radością będę podglądac. W kwestii mebelków: tak jak dziewczyny piszą, nie wyrzucaj pieniędzy niepotrzebnie. Ja mam takie: http://www.ceneo.pl/5654663 Szuflada pod łózeczkiem nie była mi potrzebna. MAterac za to kupiłam lepszy. Latex- kokos. Teraz mały ma 2 latka i juz przeszedł na łóżko 80x180cm. Tak samo ta komoda z przewijakiem nie potrzebna. Tzn potrzebna, ale ja bym kupiła komode i na to przewijak, ktory róniez ci posłuży 2 lata. A ten jest chyb a przytwierdzony do blatu na stałe. Skrzynia sie przyda. A tapeta piękna. Jak coś to pytaj. No i ogólnie nie kupuj takich sprzętów "całościowych" jak ta komoda z przewijakiem, czy wanienka na stelażu Wiem, że będzie Ci ciężko się przemóc, bo tez to przechodziłam, a potem niektóre rzeczy leżały nieużywane. Pozdrawiam Witaj Riri:welcome: Dziękuję za wszelkie informacje Komoda juz co prawda kupiona ale przewijak się zdejmuje a sama w sobie jest naprawdę ładna Będę podpytywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.02.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Piękne plany na pokoik Ludzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.02.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Piękne plany na pokoik Ludzika Dziękuję Rocia Mam nadzieję ze w realu okaże się fajny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 17.02.2014 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 DYLEMATO- POTRZEBNA RADA: problem dotyczy podłogi na piętrze Dół domu ładnie się spina (podłoga jasny gres, białe drzwi i do gresu białe, drewniane listwy przypodłogowe) Okna orzech , stół i schody - ciut jaśniejsze od okien - tak bardziej w nutę egzotyki a'la jatoba czy merbał I jesteśmy na górze ( duży hol i pokój gabinet -otwarty na antresole) - JAKA PODŁOGA ????? Czy w kolorze schodów ????? Czy jakaś jasna ( jasno -sino-szara) czy dać gres ???- ale gres na górze - tak mało przytulnie Jak w kolorze schodów - to nie wiem jak mi wyjdzie sypialnia:( ....Bo dałam szare okna i ma być Szaro- biało-ciemno szaro w sypialni JAKIE LISTWY PRZYPODŁOGOWE???? I CZY DRZWI BIAŁE CZY W KOLORZE PODŁOGI ????? UMIERAM , NIC NIE WIEM JAK NIE DORADZICIE TO POWIESZĘ SIĘ POD PRYSZNICEM - Nie cierpię nie wiedzieć A się zamotałam i jestem zła:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts