lukasz69karolina 25.02.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 no to dzieje się - kilka ekip na raz pracujących ja u siebie mam cementowo-wapienne tynki wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.02.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 a ja ma diamant i jestem bardzo zadowolona wszystko zalezy od ekipy ...a będziesz robiła gładzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.02.2014 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 a ja ma diamant i jestem bardzo zadowolona wszystko zalezy od ekipy ...a będziesz robiła gładzie ? Ivy Kochana Chciałabym jak najszybciej - i fajnie by było aby gładzi nie trzeba było kłaść - ale to chyba niemożliwe ??? Ty kładłaś po diamantach gładz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.02.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 no to dzieje się - kilka ekip na raz pracujących ja u siebie mam cementowo-wapienne tynki wszędzie U nas tez sa cementowo-wapienne. Ivy Kochana Chciałabym jak najszybciej - i fajnie by było aby gładzi nie trzeba było kłaść - ale to chyba niemożliwe ??? Ty kładłaś po diamantach gładz??? Kurcze Właśnie opinie są podzielone Ale dużo osób uwaza że cementow-wapienne jednak ciut twardsze A mi zależy żeby było gładko i jezeli gładz to taka szybka - przecierka raczej I co tu zrobić:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.02.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Saly - tylko Knauf Diamant!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.02.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Saly - tylko Knauf Diamant!! Basiu serio ??? A jak z gładkością ???? Dawałaś gładz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.02.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Gładziutki Nie potrzeba gładzi. Aczkolwiek to wszystko zawsze zależy od ekipy.. Czasami weźmiesz najlepszy materiał a i tak zawalą… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.02.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ivy Kochana Chciałabym jak najszybciej - i fajnie by było aby gładzi nie trzeba było kłaść - ale to chyba niemożliwe ??? Ty kładłaś po diamantach gładz??? Saly - tylko Knauf Diamant!! jesli bez gładzi to tylko diamant ja juz nie musiałam robic bo wszytsko idealnie gładkie. Jedynie jakies drobne poprawki ale to bardziej przez poprawki , zmiany czy inne ekipy które uszkodziły sciany. Sciany sa twarde wiec tutaj tego bym sie nie obawiała. Gładziutki Nie potrzeba gładzi. Aczkolwiek to wszystko zawsze zależy od ekipy.. Czasami weźmiesz najlepszy materiał a i tak zawalą… :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 25.02.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 My mamy cementowo-wapienne i gładź. Ignacy jest już z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.02.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 My mamy cementowo-wapienne i gładź. Ignacy jest już z nami super GRATULUJĘ !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.02.2014 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Witam się ciepło - choć u nas mimo słońca dziś -2 Hmm Oszaleje z tymi tynkami - Mamy dwie ekipy tak jak pisałam Jedni cem- wap, drudzy gipsowe Wczoraj ani jedni ani drudzy nie odbierali telefonów:bash: Elektryk - niesłowny drań - znowu coś wymyślił i nie pokończył Wczoraj też Pan który będzie robił elewację stwierdził ze klinkier który kupiliśmy ( ma być przy wejściu wokół drzwi i taki murek okalający taras) -- jest do du.... Nierówny i struktura gdzieniegdzie się łuszczy TAK WIĘC PRZESTRZEGAM PRZED NOWYM KOLOREM KLINKIERU CRH grafit galaxy Ot tyle idę popłakać trochę - :cry::cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 26.02.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Dziękuję Saly, nie przejmuj się, może po prostu pan od elewacji szuka pretekstu na podbicie ceny za robociznę, a tak naprawdę z materiałem jest wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 26.02.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Saly Głowa do góry Pamiętaj o ludziku Z tymi ekipami niestety tak jest ale wierzę że to przejściowe problemy Norma PN – EN 14411 zakłada, że krzywizna płytki może wynosić do 0,5% długości jej boku lub przekątnej. Jeśli faktycznie wykonawca nie wydziwia i klinkier faktycznie jest gorszej jakości to koniecznie reklamuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.02.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Sytuacja klinkierowa - klinkier faktycznie do du.... Po jęczeniu, proszeniu i ostrej wymianie zdań Pan z hurtowni ŁASKAWIE przyjmie klinkier - w sumie 5 palet ok 6 tyś - rozumiecie mój wku....gdyby nie przyjął Klinkier faktycznie jakości bardzo słabej Co z kolei powoduje ze trzeba szukać gdzie indziej i innej firmy .... ALE SĄ I DOBRE WIADOMOŚCI DZIŚ WESZŁY TYNKI Elektryk kończy na biegu na ( dosłownie:lol2: ) Dziś zaczęli listwowanie , zabezpieczanie okien itp Wybraliśmy tynki DIAMANT KNAUF - zobaczymy jak wyjdą Opiszę wszystko dokładnie - a że jestem dość wymagająca - moja ocena będzie dość obiektywna Kurcze nie mogę się doczekać Bo dom budowany z czerwonego Maxa wiec tak trochę ciemno w środku i te pom jakieś takie małe Tynki dopiero rozjaśnią i wyłonią się właściwe proporcje Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.02.2014 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 MIMO ZABIEGANIA NIE ZAPOMNIJCIE DZIŚ ZJEŚĆ DUUUŻO PĄCZUSI SŁYSZAŁAM ŻE IM WIĘCEJ SIĘ ZJE TYM ROK BĘDZIE BARDZIEJ "TŁUSTY" - no ja bez pączków i tak tłusta sie robię więc co mi tam http://img585.imageshack.us/img585/7738/p9nu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.02.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Wybraliśmy tynki DIAMANT KNAUF - zobaczymy jak wyjdą Będziesz zadowolona Saly - z tynku na pewno - mam nadzieję, że z tynkarzy także Smacznych pączków - ja sobie zrobiłam "Tłusty Poniedziałek" i dzisiaj mam już dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 27.02.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Hej Ania! W sprawie podłogi dziewczyny jużpowiedzaiły wszystko W 100 % się zgadzam Podłoga na górze w kolorze schodów ( kolor panela jak najbardziej podobny odcieniem).Ja wszelkim płytkom na podłodze na górze ( oprócz łazienek ) mówię stanowcze NIE .Góra ma być przytulna,poza tym tam raczej nie chodzi się w butach Dom z oknami wygląda .Piękne przeszklenia Plan na zagospodarowanie działki w pełni przemyślany . Ania,działka wygląda na ogromną Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinaaaa 01.03.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Kochana wrzucaj zdjęcia domku plisss... bo nie jestem na bieżąco Może jakieś zdjęcia środka ??? No i zakupów do nowego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 06.03.2014 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) WIOSNA WIOSNA Tak mnie ta pogoda cieszy że latam, kupuję, działam ile tylko mogę i póki mogę bo jak ludzik się pojawi pewnie nie będę już taka nieograniczona czasowo Dwa ostatnie dni spędziłam na działce z panem koparkowym, który dzielnie przekładał ziemię i z jednej str na drugą Jak kupowaliśmy działkę -rosło zboże i działka wydawała się mega równa Jak zborze zostało skoszono okazało się że mamy prawie 1,5 metra różnicy spadku w prawą stroną Gdyby spadek był do tyłu działki lub do przodu - łatwiej byłoby z tego wybrnąć a tu..... Cudowałam i tak i siak i .....wymyśliłam coś a'la ogód 2 poziomowy z jednej str Efekt dopiero jak będzie kostka Ale póki co wygląda to tak: http://img32.imageshack.us/img32/1152/cs0a.jpg http://img20.imageshack.us/img20/1997/2o6i.jpg http://img834.imageshack.us/img834/6366/6d7r.jpg http://img69.imageshack.us/img69/5076/qku4.jpg http://img46.imageshack.us/img46/9040/qbxf.jpg http://img593.imageshack.us/img593/5206/6tg4.jpg http://img703.imageshack.us/img703/311/rzfw.jpg http://img199.imageshack.us/img199/5637/qn30.jpg Na długości domu ta skarpa będzie w jasnym gryziku i jakieś płożące jałowce, potem będa schodki z kostki i dalej ścieżka z kostki do oczka wodnego na końcu ogrodu /pozostała skarpa będzie tylko z kamyczków już bez nasadzeń Generalnie lubię ogrody przejżyste, jasne z przestrzenią Choć roumiem tych którzy uwielbiaja "małpi gaj " Biegając za Panem koparkowym i ciesząc się tym co powstaje Wywaliłam się, potykając o przewody i ... nic się nie stało tylko jak dziecko mam starte kolana do krwi Piecze jak za dawnych czasów - np. gry w gumę - kto grał to wie W ten weekend wybieramy sie z forumową Karoliną do spa pod Warszawą i chyba z basenu nici:(:( Edytowane 6 Marca 2014 przez Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 06.03.2014 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Dziś wieczorem ciąg dalszy i trochę zakupów do wykończeniówki Miłego dnia i do napisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts