pat28 08.02.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Właśnie dostałem zgodę od urzędu miasta, na postawienie ogrodzenia wokół mojej działki. Do starostwa budowa ogrodzenia została także zgłoszona, łącznie z lokalizacją bramy wjazdowej. Nie mam jednak zgłoszonego zjazdu z drogi publicznej. Jest to działka niezabudowana i nie widzę sensu zgłaszania (i co za tym idzie - projektowania) teraz zjazdu w danym miejscu, jeśli za parę lat gdy działka będzie zabudowana i najprawdopodobniej obecny projekt trzeba by było modyfikować. Jeśli postawię ogrodzenie i bramę zgodnie z zezwoleniem, to czy ktoś się nie doczepi znowu, że przed bramą nie ma zgłoszonego zjazdu z drogi publicznej??? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 08.02.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Pozwolenie zjazd z drogi publicznej jest potrzebne gdy wykonujesz zjazd z drogi w formie fizycznej, czyli wykonujesz np. w tym miejscu utwardzenie terenu (tłuczeń, kostka, asfalt) i oficjalnie będziesz tędy wjeżdżał i wyjeżdżał z posesji.Resztę pozostawiam w domyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 28.02.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Skoro zglosiles budowe ogrodzenia to rozumem, ze chcesz je budowac? Skoro w dokumentach zaznaczyles gdzie wybudujesz brame, to w zasadzie juz wiesz, gdzie bedziesz mial w przyszlosci zjazd. Jesli nie przystapiles jeszcze do wyukonania projektu domu to uzyskiwanie na tym etapie pozwolenja na budowe zjazdu nie ma wiekszego sensu. Projekt zjazdu mozesz wykinac razem z projektem domu i wystapic o jedno pozwolenie lub wykonac osonbno i uzyskac osobno pozwolenie na budowe dla zjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts