drwal1 08.02.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 witam, Potrzebne mi są orientacyjne ceny kotłów (najlepiej wraz z montażem) z jednej półki jakościowej i mocy około 20kW, ponieważ muszę policzyć opłacalność, oraz czas zwrotu danych systemów ogrzewania. Ceny tak jak napisałem mają być w przybliżeniu, więc jak ktoś chciałby pomóc to zachęcam i dziękuje za pomoc. Gaz ziemny - kocioł starego typu, kocioł tradycyjny, kocioł kondensacyjnyLPG - kocioł kondensacyjny Olej opałowy - kocioł tradycyjny, kocioł kondensacyjnyDrewno - kocioł na drewno, kocioł na peletEnergia elektryczna - pompa ciepła gruntowa, pompa ciepła powietrzna, grzejniki akumulacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.02.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 sprecyzuj jak masz przyłącze gazu do budynku, to kondens, ale jeśli grzejniki nie do wymiany i zostają, a budynek nie do termomodernizacji to tylko zamknięta komora, itd jak budynek niskoenergetyczny - to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.02.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 witam, Potrzebne mi są orientacyjne ceny kotłów (najlepiej wraz z montażem) z jednej półki jakościowej i mocy około 20kW Do ogrzania będzie jakiś dworek 500m2 skoro potrzebna jest taka moc grzewcza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 08.02.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 jak masz gaz ziemny to lpg i olej opalowy sobie odpusc, bierz tylko kondensat nawet do starej instalacji, bo konkretne mrozy są przez 2 tygodnie w sezonie a cala reszta kręci się koło zera więc nie musisz grzać do wysokiej temperatury. kotly kondensacyjne zaczynają się od 4 tys a te z gornej półki od 8-9 tys. kociol niekondensacyjny od około 2 tys. dużo zależy od tego jakie zapotrzebowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malcol 11.02.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Widziałem ofertę PC Panasonic AQUAREA w cenach od 15-20 tys. w zależności od mocy. Może ktoś ma taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts