lenka84 06.05.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Na zdjęciach ładnie się prezentuje ten winyl. Fajnie że jesteś zadowolony. Do domu lub na parter w bloku to może dobre rozwiążanie, ale nie życze nikomu by sąsiad z góry z bloku miał winyl klejony na podłodze. Nic przyjemnego mieć podwójne życie pod względem hałasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 06.05.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Na zdjęciach ładnie się prezentuje ten winyl. Fajnie że jesteś zadowolony. Do domu lub na parter w bloku to może dobre rozwiążanie, ale nie życze nikomu by sąsiad z góry z bloku miał winyl klejony na podłodze. Nic przyjemnego mieć podwójne życie pod względem hałasu. Pewnie masz rację - wszystko trzeba dopasować do siebie. U mnie nie ma problemu, co najwyżej w piwnicy będę słyszał chodzących w salonie . A jak chcesz winyl do bloku to rozważ panel w systemie pływającej podłogi, który układa się normalnie na podkładzie jak 'zwykłe' panele. Drożej to wychodzi niż klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glipson 13.05.2015 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Zainteresował mnie temat podłogi winylowej - robi taką Tarkett, np seria Starfloor lub podłogi obiektowe Essential 30. Chciałabym położyć to w pokoju dziecięcym, zamiast paneli, bo nie przenosi dźwięku. Na żywo jeszcze jej nie widziałam; podobno trudno odróżnić to od prawdziwego drewna. Ktoś ma lub widział i może się podzielić opinią? Interesuje mnie wszystko na temat takich podłóg. Sprawdza się w miejscach gdzie mało się chodzi. Podlogi winylowe szybko się ścieają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 13.05.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Sprawdza się w miejscach gdzie mało się chodzi. Podlogi winylowe szybko się ścieają. To ciekawe W takim razie dlaczego w miejscach użyteczności publicznej najczęściej się je spotyka. (sklepy w galeriach handlowych, restauracje itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewe ręce 13.05.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Sprawdza się w miejscach gdzie mało się chodzi. Podlogi winylowe szybko się ścieają. Koledze chyba rodzaje podłóg się pomyliły. Winyle są mega wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawio 29.07.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Mógłby mi ktoś doradzić czy bezpośrednio na wylewkę Atlas SAM 200 można kleić panele Tarkett Essential 30 ? Czy konieczna jest jakaś dodatkowa wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 29.07.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Mógłby mi ktoś doradzić czy bezpośrednio na wylewkę Atlas SAM 200 można kleić panele Tarkett Essential 30 ? Czy konieczna jest jakaś dodatkowa wylewka? Nie odpowiem konkretnie ale na pewno musi być idealnie równa i gladka i na pewno mocna (na odrywanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawio 29.07.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź. Tarkett Essential 30 trzeba potraktować dodatkowo klejem czy wystarczy sam klej, który jest na panelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 29.07.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Pansowa a jakie ogrzewanie podłogowe wybrałeś wodne, czy elektryczne i jeżeli wodne to czym będziesz ogrzewał pompą ciepła, czy kotłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
corumm 30.07.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Witam, Planuję położenie takich winyli w domku letniskowym - na płyte osb + podkład i panel. co sądzicie o takim pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.07.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Nie odpowiem konkretnie ale na pewno musi być idealnie równa i gladka i na pewno mocna (na odrywanie). musi być równa! Inaczej wszelkie nierówności będą widoczne pod cienkim panelem. Nie może się piaszczyć, musi być zwarta, stabilna o wytrzymałości minimum 12N/mm2. Przede wszystkim musi być sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.07.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Witam, Planuję położenie takich winyli w domku letniskowym - na płyte osb + podkład i panel. co sądzicie o takim pomyśle? Płyty OSB należy przeszlifować w celu antyadhezyjnego wosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.07.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź. Tarkett Essential 30 trzeba potraktować dodatkowo klejem czy wystarczy sam klej, który jest na panelu? wystarczy klej który jest pod panelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawio 01.08.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Dzięki za informację. Niestety z tego co się dowiedziałem to na atlasa sam 200 należy odpuścić klejenie paneli winylowych (może komuś się przyda takie info na przyszłość). Pozostaje mi tylko panel winylowy typu click. Jaki podkład musi być pod taki panel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagoodka 28.01.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Mam pytanie, czy panele winylowe występują w macie, a jesli tak to jaka jest przeciętna cena za metr2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 31.01.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ja nie widziałem, ale jak ktoś ma dostep to chętnie bym zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 08.02.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Witam, Przepraszam, jeśli moje pytanie będzie banalne. Mam ogrzewanie podłogowe. Na podłodze położone są kafle. Czy jest możliwość montażu paneli winylowych bezpośrednio na kaflach bez utraty ciepła z podłogówki? Czy też konieczne będzie skucie kafli? Edytowane 8 Lutego 2016 przez Kama1978k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 08.02.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam, Przepraszam, jeśli moje pytanie będzie banalne. Mam ogrzewanie podłogowe. Na podłodze położone są kafle. Czy jest możliwość montażu paneli winylowych bezpośrednio na kaflach bez utraty ciepła z podłogówki? Czy też konieczne będzie skucie kafli? Panele winylowe klejone o gr. 2mm mają mniejszy opór cieplny (np. Quicstep) niż kafelki, które i tak już są materiałem o jedynym z najniższych oporów cieplnych Jestem przekonany że nie zauważysz różnicy. Nie stracisz ciepła. Po prostu minimalnie dłużej będzie się rozgrzewać ale też dłużej będzie oddawać ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 08.02.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Acha, pytanie wcale nie jest banalne. Opór cieplny ma znaczenie przy ogrzewaniu podłogowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 08.02.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Acha, pytanie wcale nie jest banalne. Opór cieplny ma znaczenie przy ogrzewaniu podłogowym.... Dziękuję bardzo!!!! Jest więc szansa na trochę mniejszy zakres remontu - bez kucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts