Lataren 08.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Jak w temacie klej tradycyjny z tzw. worka czy pianka do styropianu? Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 08.02.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 też pytam bo mam do wyklejenia takie puste przestrzenie pod dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 to chyba zalezy juz od roboty jaka jest do wykonania. pianka zdaje sie lepsza ale i chyba drozej wychodzi ok kleju co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 09.02.2014 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Powiem tak liczyłem i umówmy się puszka pianki = ok worek kleju - cenowo - ale jest ale - żadnym brudnych walających się worków - już o wodzie i prądzie nie wspomnę i o ewentualnym pozalewaniu dookoła zaprawą. Interesuje mnie wyłącznie czy ktoś robił i jakie są efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 09.02.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Pianka zdaje egzamin jeżeli masz równo pomurowane ściany , na kleju zawsze coś tam można podrównać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 09.02.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Pianka zdaje egzamin jeżeli masz równo pomurowane ściany , na kleju zawsze coś tam można podrównać ... Witam, ja na piankę kleiłem styro do fundamentu i musiałem go podpierać bo czasem pianka go wypychała (może coś źle robiłem). Na ścianie kleiłem już z worka i moim zdaniem szło szybciej, bo nie trzeba było wracać i sprawdzać czy jest równo. dodam, że ściany miałem równe i zastanawiałem się czy kleju nie nanosić pacą zębatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.02.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Pianka zdaje egzamin jeżeli masz równo pomurowane ściany , na kleju zawsze coś tam można podrównać ... Jar.os ma zupełną rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 11.02.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 U nas również klejenie na piankę szybko wygodnie troszke drożej niz klejem ale bez walających sie worków po budowie mieszania i dźwigania po rusztowaniu wiader z klejem,trzyma "jak diabeł sołtysa"czy jakoś tak jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartbudowniczy 11.02.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Sam jestem na etapie ocoieplania budynku i tam gdzie nie estem pewien podłoża czyli np. na ościeżach w murach ze szlaki kleje na kleju moze na 2-3 duzych pacach a pozniej powoli etapami zalewam pianka bo wiem że da mi to lepsza przyczepność. Napewno pianka daje lepsze właściwości przyczepne do słabego podłoża ale wiem że wychodzi drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.02.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 własnie się szykuje do tego etapu ale powiedzcie - chcę dać szary styropian - nie ma przeciwwskazań aby kleić go na piankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartbudowniczy 12.02.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Na opakowaniu piani do styropianu bedziesz miał wszystkie instrukcje ale myśle że nie bedzie najmniejszego problemu. Poszukaj również na opakowaniu styropianu jeżeli taki opis tam sie znajduje. Nie chce zle doradzić bo nie ocieplałem szarym styropianiem + pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.02.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 a chcesz zeby sie przykleil, czy chcesz miec systemowo z gwarancja? bo przykleic sie przyklei i bedzie trzymal ale czy juz bedzie systemowo.... czyli tak ze jak cos sie sp.... to czy bedzie mozna reklamowac - to juz inna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 ja raczej zdecyduję się na piankę. ale pytanie czy ma sens dawanie podwójnej siatki na styropian? z tego co czytam na forum, to sporo ludzi tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 14.02.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Sprawdź jak pianka której chcesz użyć sprawdza się jako materiał utrzymujący płytę styropianową, przyklej jedną płytę i po całkowitym zaschnięciu pianki postaraj się zerwać płytę, jeżeli odspoi się na łączeniu pianki z murem lub z płytą styro to kiepsko, poszukaj lepszej pianki lub wyrabiaj klej. Jeżeli pęknie styro to ok. Klejenie na piankę jest mniej opłacalne ale pianka ma lepsze wsp przenikania ciepła i nie powoduje takich mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 14.02.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 ja raczej zdecyduję się na piankę. ale pytanie czy ma sens dawanie podwójnej siatki na styropian? z tego co czytam na forum, to sporo ludzi tak robi. Podwójna siatka? Powiem Ci, że elewacji trochę zrobiłem, ale jeszcze 2 warstw siatki na całą elewację nie dawałem. No, czasem się zdarzyło dać specjalną siatkę w poprzek (niebieska tynkarska) i na wierzch zwykłą, ale to tylko w strefach narażonych na uderzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 14.02.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Podwójna siatka? Powiem Ci, że elewacji trochę zrobiłem, ale jeszcze 2 warstw siatki na całą elewację nie dawałem. No, czasem się zdarzyło dać specjalną siatkę w poprzek (niebieska tynkarska) i na wierzch zwykłą, ale to tylko w strefach narażonych na uderzenia. Jest kilku użytkowników na forum, którzy kładą podwójną warstwę, a np. u Arturo w dzienniku ktoś kiedyś wyraził zdziwienie, że tylko jedna warstwa, ale generalnie też uważam, że skoro wg producenta jedna warstwa wystarczy, to wystarczy. a skoro jesteś drugim z rzędu zdziwionym wykonawcą, więc przychylam się do tej opinii jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 18.02.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Podwójną siatkę stosowałem na blokach mieszkalnych do wysokości 2m lub 2,5m i ma to wzmocnić elewacje na np odbijanie piłki przez dzieciaki o ściany... na pewno stosowanie 2x siatki na całej elewacji zwłaszcza we własnym domu jednorodzinnym to zbędny koszt moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 18.02.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 ja raczej zdecyduję się na piankę. ale pytanie czy ma sens dawanie podwójnej siatki na styropian? z tego co czytam na forum, to sporo ludzi tak robi. bo jest siatka i SIATKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 18.02.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 bo jest siatka i SIATKA ja chcę zastosować SIATKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 18.02.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 no to raz wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts