Lataren 09.02.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witaj - problem na pewno nie raz poruszany ale - wczoraj było ciepło ok 10 st. C ale wieczorem przy małym dziecku trzeba rozpalić i tak: czyszczę kocioł wkładam gazety, kartony i drewno nie zamykam kotła tylko rozpalam. Za 2 godziny dotykam ściany na piętrze bezpośrednio nad kotłownią i była taka gorąca, że aż zrobiła się widoczna rysa. Zawołałem sąsiada, który jest kominiarzem - notabene czyścił mi komin 2 tygodnie temu i myślałem, że sadza się zapaliła - poszczerał od dołu rzucił kulą i mnie opier..., że w sobotę o 21 nie pozwalam mu piwa wypić. Ze ściany trochę śmierdzi - więc co zrobić wykuć czy jak ktoś miał już taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 09.02.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 sąsiad kominiarz to skarb, tylko z tym piwem nie przesadzaj... jak kociołek jest za duży w stosunku do powierzchni domu będzie śmierdział - kreozotgorący komin przy normalnej eksploatacji to dziwne i wyklucza to co napisałem o kreozocierozpalasz gazetami, kartonami przy otwartych drzwiczkach, a sadzy w ten sposób sobie nie zapaliłeś przypadkiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 09.02.2014 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Masz rację może przypaliłem sadzę bo 2 tygodnie temu sąsiad czyścił komin - bo już wtedy sadza przysmażyła się ale od 2go piętra a teraz od pierwszego - zanim się zorientowałem to już było może po wszystkim. Kominiarz podsumował to tak będzie czystszy komin. Ale sam nie wiem czy to rozbierać czy jak|? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 09.02.2014 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 P.S. Zawsze tak rozpalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 09.02.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 P.S. Zawsze tak rozpalam. czemu chcesz rozbierać, poproś sąsiada niech sprawdzi wszystko, czy co nie pękło i już sadzę można łatwo zapalić np. gazetami sam tak kiedyś w starej kamienicy zapaliłem i mało co ze strachu nie umarłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 09.02.2014 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Sąsiad z tego co z nim rozmawiam to raczej zwykły czyści - komin to jemu to ryba jak go zaprosiłem dziś i chciałem podpytać powiedział tak: Lepszy ciąg będzie. Pytam: 2 tygodnie temu czyściełeś komin skąd to - Odp. Nie wiem. Popękała ściana wczoraj - Odpowiedź. Dziś nie widać. Śmierdzi - to otwórz okno. i tak na okrągło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.02.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Masz rację może przypaliłem sadzę bo 2 tygodnie temu sąsiad czyścił komin - bo już wtedy sadza przysmażyła się ale od 2go piętra a teraz od pierwszego - zanim się zorientowałem to już było może po wszystkim. Kominiarz podsumował to tak będzie czystszy komin. Ale sam nie wiem czy to rozbierać czy jak|? Może jakbyś to napisał jeszcze raz, używając pięknego polskiego języka to ktoś mógłby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 09.02.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Sąsiad z tego co z nim rozmawiam to raczej zwykły czyści - komin to jemu to ryba jak go zaprosiłem dziś i chciałem podpytać powiedział tak: Lepszy ciąg będzie. Pytam: 2 tygodnie temu czyściełeś komin skąd to - Odp. Nie wiem. Popękała ściana wczoraj - Odpowiedź. Dziś nie widać. Śmierdzi - to otwórz okno. i tak na okrągło. a pisałem... nie pić za dużo piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 10.02.2014 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Chyba masz rację z tym piwem... więc problem się nie skończył chciałbym poznać opinie na temat: na strychu mam wykwity na kominie (zaznaczę, że przed wymianą dachu i przemurowaniem komina nie znałem tego problemu - palę tak samo) wykwity wchodzą do pokoju - już komin na strychu chcę obłożyć wełną - ale przeczytałem gdzieś, że zalecają najpierw pomalować wapnem czy to coś da? W lato i tak tynki idą kaput. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 10.02.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Wapno - metoda odsiarczania spalin - myślę, że pomoże....co nie co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts