Barth3z 29.07.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Przecież pisałeś że Barth3z robi podobnie ?? Podobnie do koncepcji z pierwszej strony. Zamieniłem jedynie Silkę na BK i układam elewację drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A jak z trwałością takiej elewacji i koniecznością powtarzania konserwacji drewna co kilka lat ? ( szczególnie w miejscach narażonych na wilgoć i słońce ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.07.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A jak z trwałością takiej elewacji i koniecznością powtarzania konserwacji drewna co kilka lat ? ( szczególnie w miejscach narażonych na wilgoć i słońce ). Elewację chcę zrobić z modrzewia syberyjskiego (ale oryginalny, nie polską podróbę). Podobno najlepsze drewno na elewację. Nie trzeba konserwować. Ładnie się starzeje i szare jeszcze bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 De gustibus non est disputandum . PS. elewacja w całości z modrzewia syberyjskiego z trudem mieści się w wątku - ekonomiczny i tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.07.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 De gustibus non est disputandum . PS. elewacja w całości z modrzewia syberyjskiego z trudem mieści się w wątku - ekonomiczny i tanio Tak, to jest poza tym wątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Czyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 To i dorzucenie paru drobiazgów - panele PV, solary , PC , GWC też znacząco nie zmieni koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.07.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Dorzucenie PV i PC może okazać bardzo trafnym rozwiązaniem, np. korzystając z tego programu:http://www.nfosigw.gov.pl/srodki-krajowe/programy/prosument-dofinansowanie-mikroinstalacji-oze/informacje-o-programie/ Elewacja drewniana też może być tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Dorzucenie PV i PC może okazać bardzo trafnym rozwiązaniem, np. korzystając z tego programu: http://www.nfosigw.gov.pl/srodki-krajowe/programy/prosument-dofinansowanie-mikroinstalacji-oze/informacje-o-programie/ Elewacja drewniana też może być tania. To zapoznaj się ze szczegółami ( zarabia bank, producenci a inwestor niewiele ) . PS. tania elewacja drewniana nie jest ani trwała ani bezobsługowa ( wymaga impregnacji i renowacji co kilka lat ) - tanio, trwale i dobrze - to tylko w E...e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.07.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 To zapoznaj się ze szczegółami ( zarabia bank, producenci a inwestor niewiele ) . Zapoznałem i mam plan wejść w to. Zdam relację. PS. tania elewacja drewniana nie jest ani trwała ani bezobsługowa ( wymaga impregnacji i renowacji co kilka lat ) - tanio, trwale i dobrze - to tylko w E...e W temacie jest tanio i ekonomicznie. Nikt nie pisał, że ma być trwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Zapoznałem i mam plan wejść w to. Zdam relację. W temacie jest tanio i ekonomicznie. Nikt nie pisał, że ma być trwale To postawmy z tektury i styro - jak nie będzie padać parę dni postoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 31.07.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Jak w temacie: maly i ekonomiczny i pewnie tez tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.07.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Wiatroizolacja i elewacja. Kolejna budowa, koło której "kręcę się", na uwagę zasługuje wiatroizolacja oraz sposób wykonania trwałej elewacji. Chociaż jej zawieszenie na "mostkach" termicznych to kiepski sposób to obliczeniowo praktycznie niezauważalny. Planuję identycznie ino ruszt na drewnianych dwuteownikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.07.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 A dlaczego aż tak? Nie wystarczy łata do muru? bo lepiej/cieplej. Ale nie wiem czy taniej. Jak będzie blisko realizacji to będę zgłębiał temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.07.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Zrób łatę z dystansem w miejscu kołków. Będzie jeszcze cieplej niż dwuteownik i taniej bo łata cieńsza o grubość kontry dystansującej. A łatę kątownikami metalowymi do ściany ? EDIT: Co myślisz o tym, żeby łatę stanowiły odpowiedniej grubości pocięte płyty MFP ? Edytowane 31 Lipca 2014 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.07.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Potrzebuję łate na ok. 8cm odstającą od ściany domu. Masz na myśli mocowanie tej łaty na przestrzał metalowaymi kołkami do ściany ? Jaka grubość powinna być takie łaty ? 2cm wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 31.07.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Rozumiem, że te rozmiary to typowe? Inne będą na zamówienie i droższe ? Jeśli tak, to wziąłbym 60x25 i wcisnął wełne 50mm. Tylko nie wiem, czy ten 1cm szczeliny powietrznej byłby wystarczający dla wentylacji. Mówi się, że powinno to być min. 20mm. EDIT: A może wystarczy coś takiego?:http://www.elewacje-drewniane.pl/zdjecia/montaz/ScanImage005.jpgTaniej się chyba nie da. Oczywiście te klocki pod kontrłatami 60x25. Edytowane 31 Lipca 2014 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.08.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Zapoznałem i mam plan wejść w to. Zdam relację. W temacie jest tanio i ekonomicznie. Nikt nie pisał, że ma być trwale program =/= tnio i eknomiczne , za to trwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 14.08.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam Wczoraj na budowie zobaczyłem po raz pierwszy klimatyzację z wykorzystaniem wody o temperaturze 16-18 oC .W nowo budowanych zakładach audi, będzie restauracja .Pod sufitem są podwieszone panele Al ok 10 * 50cm Przez środek biegnie rurka Cu .Jest ona mechanicznie z nim połączona.Jak pytałem co to to odpowiedzieli mi ,że to właśnie klimatyzacja.Na to będzie nawiewane powietrze.Niestety zdjęć nie mogę zrobić .O czymś podobnym pisałem ,tylko zamiast sufitu chciałem chłodzić wodą podłogę.Przy taniej własnej wodzie ,gdzie jest ona w dużych ilościach wykorzystywana w czasie upałów do podlewania może to mieć sens? Miłego dnia J.Korona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 15.08.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Sensu w tym brak. Kszhu nie uważa za ekonomiczne posiadanie zielonego wokół domu. Podlewanie to anachronizm. Podlewanie to absurd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts