Barth3z 19.09.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Na piankę przyklei spokojnie i będzie to trwałe rozwiązanie. Tyle, że styro wcześniej malować nie może a płyty tak czy inaczej "pracować" będą. Przykleję i malować mogę. Może nie tą farbą, którą zalinkowałem, ale np. folią w płynie. A pracować będą od czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 21.09.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam Barth3z ,Ty masz te resztki z cięcia płyt ,jak to wygląda.Też się zastanawiam nad sprowadzeniem tego do izolacji fundamentu ,GWC i kilku metrów rur .Nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 21.09.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Witam Barth3z ,Ty masz te resztki z cięcia płyt ,jak to wygląda.Też się zastanawiam nad sprowadzeniem tego do izolacji fundamentu ,GWC i kilku metrów rur .Nada się? Pewnie, że się nada. W zeszłym roku zrobiłem ocieplenie fundamentów podobnym proszkiem. W tym roku sprawdzałem - wcisnąłem rękę po łokieć i sucho jak pieprz. Super sprawa. Polecam. EDIT: A tu fotka z badania organoleptycznego. Edytowane 21 Września 2014 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 21.09.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Jest jakiś problem z jego załatwieniem, czeka się długo? Będę za dwa tygodnie w Polsce , w końcu zaczynam budowę to bym ten proszek starał się załatwić. Będę chciał tym też ocieplić wymiennik ciepła wody szarej ,obok fundamentu domu wymuruję pomieszczenie 1*2m . Tam chcę umieścić ten wymiennik ciepła i obsypać go tym proszkiem ,dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 21.09.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dobry pomysł, ale na proszek czeka się ok. roku czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.09.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Fajna inspiracja z asymetrycznym dachem i solidnym okapem od południa:http://www.archdaily.com/547018/skylight-house-andrew-burges-architects/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.09.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 A panele PV gdzie zainstalujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.09.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 W "polu";) Ma sens ich instalowanie obecnie dla "normalnego" a nie "power" usera? Wątpię. Nie myśl "obecnie". Myśl przyszłościowo. Oczywistym jest, że przyszłość to PV. Warto je przewidzieć już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Dlatego buduję się tu i teraz a jak coś się zmieni to się bez problemu dostosuję. Dokupisz pola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 30.09.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Pojawiają się info od innych producentów o klimatyzatorach na R32: "Now Mitsubishi Electric has announced that it will introduce 11 new Z series room air conditioning models in Japan in November running on R32." Mitsubishi chyba TB handluje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 03.10.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 WitamW poniedziałek chcę zaczynać wykopy ,u mnie tego będzie sporo równanie terenu staw i dom.Ale mam duży problem chodzi mi o kwotę którą ,można zapłacić za wybudowanie domu z silikatów,rozmawiałem dzisiaj ze znajomymi i trudno mi określić ile można zapłacić za wymurowanie domu.Liczy się od ilości pustaków ,ich wielkości powierzchni ścian.Wy jesteście bardziej zorientowani w tym temacie ,może jakieś sugestie.W przyszłym tygodniu będę szukał wykonawcy ,dobrze byłoby gdybym się orientował jak to wygląda w Polsce. Miłego wieczoru J.Korona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 04.10.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 (edytowane) Dostałem od kumpla wycenę. Za fundamenty + ściany chce 45tys. (sama robocizna) ! Przez to opóźnia mi się robota, bo byłem na niego zdecydowany, a teraz muszę szukać nowej ekipy. EDIT: Mam drugą - 25tys. Możliwe, że będzie mniej, bo jednocześnie buduję dwa domy obok siebie. Oba wg koncepcji kszhu Edytowane 4 Października 2014 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.10.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Jak dla mnie ceny kosmos tak czy inaczej. Ja za to samo z ciężkiej silki (SSO bez dachu) dałem ekipie 22kPLN a to nie była najtańsza ale i tak ich wygnałem. ps. Ty budujesz dwa czy z drugim inwestorem? Te 25 to cena wstępna dla jednego domu. Już na wstępię widzę, że przynajmniej 3tys. zbiję. Do tego dwa domu to kolejne tysiące w dół. ps. Z drugim inwestorem, z tym, że pilnuję obie inwestycję, bo sąsiad nie obyty w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.10.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Te dwa domy koło siebie? I takie same? Jakaś oaza nowoczesnej pasywności? Podobne, nie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.10.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Coś takiego jak w 4:50 minucie poniższego filmu chodzi mi po głowie: Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.10.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dla mnie ogród zimowy to genialne rozwiązanie .Tyle,że jak nie hand made to bardzo drogie . Dla lubiacych zielone super. Dla poprawienia parametrów ściany tak samo . Kawkę pić w słoneczny lutowy niedzielny poranek-wyborne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.10.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Coś takiego jak w 4:50 minucie poniższego filmu chodzi mi po głowie: https://www.youtube.com/watch?v=i2F1YSP2f_U Co Wy na to ?Będę miał taki na całej południowo-zachodniej i części południowo-wschodniej ściany. Boczne ściany i w części w środku będą miały zdejmowane na lato panele. Będzie to zamiast tarasu, czy też raczej, w lecie będzie to taki, częściowo osłonięty taras a w zimie klasyczny ogród zimowy. Powietrze z tego będę w zimie rozprowadzał po innych pomieszczeniach, korzystając z wentylatora wyciągowego z nadmuchem na wymiennik PPC i zwykłych kratek z wejściem z ogrodu zimowego. W takim ogrodzie, nawet najmniejszym odpoczywa się rewelacyjnie. Nie wyobrażam sobie by czegoś podobnego we własnym domu nie mieć. Inną sprawą są koszty. Przy kupowaniu w firmie to naprawdę droga impreza, dlatego wszystko będę robił sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.10.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jak najbardziej. I to można samemu poskładać do kupy - szyby to nie problem a są dedykowane do tego profile, coś jak BOSCH-owskie aluminiowe - tniesz jak chcesz i łączysz na wszystkie możliwe sposoby bo łączników cała masa. Kszhu, podasz jakiegos linka do takich rozwiazan? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.10.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Będę miał taki na całej południowo-zachodniej i części południowo-wschodniej ściany. Boczne ściany i w części w środku będą miały zdejmowane na lato panele. Będzie to zamiast tarasu, czy też raczej, w lecie będzie to taki, częściowo osłonięty taras a w zimie klasyczny ogród zimowy. Powietrze z tego będę w zimie rozprowadzał po innych pomieszczeniach, korzystając z wentylatora wyciągowego z nadmuchem na wymiennik PPC i zwykłych kratek z wejściem z ogrodu zimowego. W takim ogrodzie, nawet najmniejszym odpoczywa się rewelacyjnie. Nie wyobrażam sobie by czegoś podobnego we własnym domu nie mieć. Inną sprawą są koszty. Przy kupowaniu w firmie to naprawdę droga impreza, dlatego wszystko będę robił sam. W moim przypadku do zrobienia jest praktycznie tylko jedna ściana. I oczywiście tylko samodzielna realizacja. Jeśli uda się osadzić same pakiety szybowe w murze, to drewniany stelaż pod takie przeszklenia będzie łatwiejszy do zrobienia. Czy powinienem myśleć już na etapie fundamentów o tej zabudowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 06.10.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jak najbardziej . Powinieneś pomyśleć o opasce izolacyjnej pionowej po obwodzie przyszłego ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts