Tomasz Brzęczkowski 30.10.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Bo ciepłownicy wiedzą, że ludzie na wsiach mają "darmowe" lub tanie drewno. Tacy budują dom tani, a później chodzą do lasu. Teściowie oczyszczając wyznaczoną przez leśniczego działkę zrobili jakieś 10mp konarów i cienkich pieńków. Zapłacili za to 84zł, z 10 L ropy do traktora i 2 soboty wspólnej pracy. Mogliby leżeć, ale nie są przyzwyczajeni. W ten sposób za mniej niż 150 złotych mają opał na całą zimę. Po co takim ciepły dom? Czy to dla pana gorszy gatunek panie Tomku? Od myszy do cesarza - wszystko żyje z gospodarza. Szanowny Panie, może ktoś nie izolować, może ktoś grzać się darmowym drewnem ( wolę za darmo i bezobsługowo), ale dlaczego ma żyć w ciemnocie ? Dlaczego ma nawet nie wiedzieć, że można inaczej. Pan chce jak ciepłownicy, utrzymywać lud w ciemnocie, by sprzedawać centralne instalacje! Dlaczego uważa Pan, że domy mogą projektować nie wykształceni projektanci. Nie da się zbudować domu zgodnie z dzisiejszymi normami, zużywającego ponad 30kWh/m2 - durszlak zużywający więcej ( bez pomp ciepłą i OZE) świadczy niezbicie, że projektował i realizował go tuman nieznający podstaw fizyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Pan chce jak ciepłownicy, utrzymywać lud w ciemnocie, by sprzedawać centralne instalacje! Przecież to jest zniesławienie. Reszta bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 30.10.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Przecież to jest zniesławienie. Reszta bez komentarza. Dom zużywający ponad 30kWh/m2 bez OZE i pomp ciepła, jest domem nieizolowanym, jest "dziełem" kogoś kto nie zna podstaw izolowania. Natomiast, utrzymywanie ludzi w ciemnocie, że coś co zużywa ponad 30kWh/m2 jest dopuszczalne - to utrzymywanie kudu w ciemnocie w celu wyłudzenia kasy za drogie instalacje i nośniki. Nie uważam, że nazywając oszustwo po imieniu, zniesławiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Wolno uważać. Zniesławienie jest karalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 30.10.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Wolno zauważyć! Tu też jest zniesławienie?Biorąc dodatkowo pod uwagę, że z wszystkich przegród jedynie ocieplenie podłogi na gruncie jest z przyczyn ekonomicznych niewykonalne, stosowanie cieńszych warstw ocieplenia niż 30cm jest dla inwestora ekonomicznym absurdem. Zatem z punktu widzenia etyki projektant, który nie przedstawia inwestorowi tego rachunku, albo o nim nie wie czyli jest głupcem, albo mu się nie chce czyli jest łajdakiem.Dr. Ludomir Duda Dodam, że głupcem gdy nie wie dlaczego a łajdakiem, gdy wie a daje mniej. Edytowane 30 Października 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.10.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ale TB chyba nie neguje innego domu (>20kWh/m2*r) tylko pisze jak ten konkretny model (<20) zrobić i obsłużyć aby było komfortowo i nie drogo? I przy okazji neguje wszelkie inne drogi do osiagniecia tego samego celu. I jakos jeszcze nie pokazal ze mozna tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 30.10.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Ale musisz udowodnić. W tym przypadku nie masz szans. Zwłaszcza, że sąd powoła biegłego. Czyli w tym temacie AUDYTORA nr 1 KAPE. Nie może sąd powołać biegłego "ciepłownika"!!! BO JA ICH UROCZYŚCIE ZNIESŁAWIAM, czyli byliby stroną! Edytowane 30 Października 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 30.10.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 I przy okazji neguje wszelkie inne drogi do osiagniecia tego samego celu. I jakos jeszcze nie pokazal ze mozna tanio. Dokładnie. Ponieważ przez 25 lat przerobiłem wszystkie inne drogi, dlatego mam pełne prawo negować. I zapewniam Pan, że gdybym nie miał racji, nie byłbym tak przez ciepłowników atakowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.10.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Te wszystkie "inne drogi" to są niestety tylko mniej lub bardziej szalone teorie. ... I tu sie fundamentalnie nie zgadzamy. Pomimo tego, twojej/Barth3za drogi nie nazywam szalona teorią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 30.10.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Przecież to jest zniesławienie. Reszta bez komentarza. A właściwie zniesławienie kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zniesławienie, pomówienie, obmówienie, oszczerstwo – występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. A właściwie zniesławienie kogo? Pan chce jak ciepłownicy, utrzymywać lud w ciemnocie, by sprzedawać centralne instalacje! To było do mnie, więc mnie, nieprawdaż? Ale musisz udowodnić. W tym przypadku nie masz szans. Szansę mam bo to forum publiczne. Poza tym występujemy pod prawdziwymi nazwiskami i on mnie fałszywie oskarża. A co do utrzymywania ludzi w ciemnocie to robię to z pewnością budując dom z 30cm styropianu i rekuperacją. TB i jego logika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Kiedy ostatnio byłem stroną w postępowaniu sądowym zjawili się świadkowie, których nie było przy zdarzeniu. Pierwszy powiedział co miał powiedzieć, drugiego "zawiodła pamięć", a potem druga strona widząc jak się pozostali wiją przerwała proces proponując ugodę. Myślałem że ich zżują do końca, ale odpuścili. Świadkowie... A relacja to nie jedyny dowód. No widzicie. Stawianie spraw na ostrzu noża jest niebezpieczne. A jeszcze gorsze jest ustawianie noża ostrzem do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.10.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja się wybudowałem, mieszkam, obserwuję, mierzę i badam a Barth3z się buduje - to jest praktyka a nie teoria. Ty o nowej koncepcji to na razie piszesz, Barth3z wylal ławy, moze zdążył wykopać coś pod GWC. Całość jeszcze w fazie teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 30.10.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Biorąc dodatkowo pod uwagę, że z wszystkich przegród jedynie ocieplenie podłogi na gruncie jest z przyczyn ekonomicznych niewykonalne, stosowanie cieńszych warstw ocieplenia niż 30cm jest dla inwestora ekonomicznym absurdem. Zatem z punktu widzenia etyki projektant, który nie przedstawia inwestorowi tego rachunku, albo o nim nie wie czyli jest głupcem, albo mu się nie chce czyli jest łajdakiem. Dr. Ludomir Duda A tu ilu jest zniesławionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja tego nie osądzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 30.10.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Duda, to ten chemik co mu dom ADD nie za bardzo wyszedł? Ciepłownik jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 30.10.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ty o nowej koncepcji to na razie piszesz, Barth3z wylal ławy, moze zdążył wykopać coś pod GWC. Całość jeszcze w fazie teorii. Póki nie wybuduję i nie zamieszkam, to cały czas będzie teoria. Duda, to ten chemik co mu dom ADD nie za bardzo wyszedł? Ciepłownik jeden. Ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 30.10.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja uważam, że Duda powinien najpierw coś sensownego zbudować, a nie zaczynać od uczenia. Niektórych to widzę fascynuje i robią podobnie. A potem jedno słowo za dużo i problemy gotowe. A dom Dudzie wyszedł aż za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 30.10.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja uważam, że Duda powinien najpierw coś sensownego zbudować, a nie zaczynać od uczenia. Niektórych to widzę fascynuje i robią podobnie. TB zafascynował Duda a mnie kszhu Chyba wybrałem lepiej, bo kszhu przynajmniej coś wybudował, a Duda dalej przy teorii za milion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.10.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ja uważam, że Duda powinien najpierw coś sensownego zbudować, a nie zaczynać od uczenia. Niektórych to widzę fascynuje i robią podobnie. A potem jedno słowo za dużo i problemy gotowe. A dom Dudzie wyszedł aż za bardzo.Nie bierzesz pod uwagę motywacji. Z czegoś żyć trzeba. Z termodynamiki chemicznej najwyraźniej nie bardzo się da. Budowlanka, szczególnie taka eco-trendy wydaje się być dobrym sposobem na zrobienie kariery i pieniędzy. Wystarczy zrobić wokół siebie trochę szumu. Zobacz to, podesłał mi sąsiad, bo mu szczęka opadła jak przeczytał a wie, że pisuję tu na forum: Ulotka Elektra Na dole są "ciekawostki". Autor? Wiesz już skąd ten pomysł na kW kabli? Warto robić wokół siebie szum? Pomijam już treść i oczywiste niezgodności z nauką. Duża i chyba nie najgorsza firma współpracuje z człowiekiem którego, zważywszy na wiedzę i poglądy nikt nie powinien zauważyć a co najwyżej, czytając uśmiechnąć się z politowaniem. Promuje jednak Brzęczkowski kable jak może. Warto? warto! Duda też w jakimś sensie robi karierę. To się zwróci prędzej czy później. Nikt za jakiś czas nie będzie pamiętał o jego wpadkach i amatorszczyźnie. Będzie "ekspertem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts