lipo 08.01.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Nie we wszystkim się zgadzamy, jednak masz swoich naśladowców więc ktoś z tego korzysta. Dziennik z samej przyzwoitości powinieneś zostawić bo to forum miało realny wpływ na to co wybudowałeś. Zostaw to co splodziles i rzuć pisanie na forum. Zrobisz reszcie przysługę. Nie będziesz nabijać forum odsłon a Ci którzy będą chcieli skorzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 08.01.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 w sumie racja, tylko jak ktoś trafi na fm to do ciebie kszhu moze nie trafić a te wszytskie dzienniki budowy to najwieksza skarbnica wiedzy, przykladów itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arrive Derci 08.01.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Już od dawna nosiłem się z zamiarem opuszczenia tego wątpliwego miejsca i w końcu nadszedł ten upragniony dzień Wpierw kilka lat te forum czytałem, nomen omen tych, których już tutaj nie ma ani ich wartościowych wpisów, potem sam pisałem i dyskutowałem i… wystarczy. To czego mogłem się dowiedzieć z tego forum tego się dowiedziałem a z wartościowymi osobami, które tu poznałem, mam lepszy i o wiele bardziej merytoryczny kontakt poza forum. Czytanie więc kolejnych bzdur tu wypisywanych i kopanie się z koniem, albo ich stadkiem, każdemu kiedyś się znudzi. Trzeba się rozwijać i iść dalej a to forum skutecznie to uniemożliwia. Jak właściciel tego forum nie jest zainteresowany stworzeniem miejsca, na którym użytkownicy będą chcieli dać coś od siebie to trzeba jako tako posprzątać po sobie i znikać. Na koniec, żeby już nie być takim i jednak coś zostawić to zostawię… swoje konto... dla hecy... i dla osoby chętnej dla żartów pisać na koncie założonym już… 5 lat temu! Ile to czasu minęło… użytkownik: kszhu hasło: Murator (wielkość liter ma znaczenie) przypisane konto e-mail: [email protected] wszystkie wiadomości z tego konta można czytać tutaj: http://mailinator.com/inbox.jsp?to=murator Oczywiście po zalogowaniu warto zmienić sobie hasło. Ten adres e-mail można zostawić aby redakcja nie spamowała własnej skrzynki;) Ja już tu nic nie czytam, we własnej sieci adres forum blokowany. Zdrówka wszystkim! ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 08.01.2015 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 ??? to post z 09-02-2014 14:00 pod nickiem kszhu pisze następca użytkownika kszhu w sumie czy to ważne kto jest kim chyba tylko dla prawdziwego najpierwszego ciągnie dżungla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 09.01.2015 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Co się stało ,że wszystkie wpisy kszhu zostały usunięte? poziom jego postów sięgną dna, epitety, kalumnie, gołosłowne przechwałki, reklama dewelopera, zakładanie nowych kont tylko po to żeby sobie wtórować, tyle zostało z szumnych zapowiedzi o bezinteresownej wymianie doświadczeń dla dobra ogółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.01.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Największy syfiarz się w końcu wyprowadził? Jaka ulga. Może już nie będzie tu takiego śmietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.01.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 zakładanie nowych kont tylko po to żeby sobie wtórować, Też nie popierałem jego stylu wypowiedzi, w szczególności z nydarem, ale nie spotkałem się z sytuacją, żeby korzystał z innych kont żeby sobie wtórować. Pewny jesteś tego co piszesz ? Możesz podać gdzie wg ciebie miało to miejsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 09.01.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Ja to zrozumialem tak: w lutym tamtego roku "oddal" konto podal hasla by je sobie ktoś przejął. Teraz jako arrive derci czy jakoś tak dał znać o tym dokonując trzech wpisów w roznych tematach o tresci "???"Diabli wiedzą kto jest kim, ot taka zabawa w kotka i myszke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.01.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Ja to zrozumialem tak: w lutym tamtego roku "oddal" konto podal hasla by je sobie ktoś przejął. Teraz jako arrive derci czy jakoś tak dał znać o tym dokonując trzech wpisów w roznych tematach o tresci "???" Diabli wiedzą kto jest kim, ot taka zabawa w kotka i myszke;) Nie, kszhu był do końca sobą To jest wyedytowany post: - "Ostatnio edytowane przez kszhu ; Wczoraj o 23:41 Powód: Arrive Derci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 09.01.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Pewny jesteś tego co piszesz ? jak ciebie to kręci to zapytaj o szczegóły moderatorów, bo Arrive Derci twierdzi że ma w ręku papier ze swojej firmy o zakazie przekazywania sobie poszczególnych komputerów, natomiast moderator twierdzi że dla tego forum będzie lepiej jak on swoje bezpodstawne teorie będzie wygłaszał gdzieś indziej Edytowane 9 Stycznia 2015 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.01.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 jak ciebie to kręci to zapytaj moderatorów, bo on twierdzi że ma w ręku papier ze swojej firmy o zakazie przekazywania sobie poszczególnych komputerów, natomiast moderator twierdzi że dla tego forum będzie lepiej jak on swoje bezpodstawne teorie będzie wygłaszał gdzieś indziej Nie kręcie mnie to. Po prostu nie spotkałem się z takim procederem z jego strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 09.01.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Nie lepiej zostawić DB i zniknąć ? Ludzie mają nierówno pod sufitem, podwójne tożsamości itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 09.01.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 to post z 09-02-2014 14:00 pod nickiem kszhu pisze następca użytkownika kszhu w sumie czy to ważne kto jest kim chyba tylko dla prawdziwego najpierwszego ciągnie dżungla Hehehe i obstawiam, że to TB Nawet pewnego czasu zastanawiałem się dlaczego on się tak zmienił i wtóruje TB. Nawet razem szkli na wojenki, jednak uznałem, że Kszhu jest poważniejszy boś coś zbudował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 09.01.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Możliwe. Jeśli chodzi o TB to on chyba jest wszędzie spalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 09.01.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Ja też korzystam i buduję. Dobrze, że chociaż załapaliśmy się jak wszystko było opublikowane. Teraz pozostaje nam dzielić się widzą z realizacji. Witam To chyba tylko my tak wybudujemy.Właśnie zakończyłem stan zerowy ,teraz do maja praktycznie przerwa.Ale w tym czasie muszę dokończyć robić rekuperator i bufory . Muszą mi jeszcze zamurować bloczkami dwie ściany od oranżerii / przez tą dziurę wozili mi piach do środka/ i jeszcze obok fundamentów pomieszczenie na wymiennik ciepła. Miłego dnia J.Korona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.01.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Niezły numer z kszhu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 09.01.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Po tym, jak dostał bana. Sam się do tego przyznał zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 09.01.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Dalej mi to jakoś nie pasuje bo posty kszha o "zakończeniu kariery na fm" były umieszczane ze sporą różnicą dat. Jeden jest z poczatku 2012 drugi 2013. Dziwne to trochę Natomiast ciekawe są wpisy uzytkownika arrive derci, wyglądają na wpisy prawdziwego kszha bo jak zauważycie tekst "pożegnania" byl edytowany a powodem edycji był " arrive derci" . ...ale to tylko gdybanie, nie ważne zrobił jak chciał, nie wiadomo teraz kto jest kim, doopcyć to. Czy to wazne kto jest kim, wazna jest wymiana opini, kazdy ma swoj rozum a TB i tak jazdy pozna kto spedził na fm przynajmniej 40min;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 10.01.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 I pokój z Nim. Bierzem się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyka51 18.01.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Barth3z Z tego co pamiętam ,będziesz też odzyskiwał ciepło z wody szarej. Możesz napisać jak rozwiązałeś ten problem ,gdzie umieściłeś rury kanalizacyjne /piach czy styropian / gzie masz wymiennik ciepła,z czego go zrobiłeś. Czy te rury w jakiś sposób izolowałeś. Ja chcę wymiennik ciepła umieścić na zewnątrz fundamentu w wymurowanym z bloczków pomieszczeniu ok 2*1 m głębokim na 1 m. Wymiennik chcę zrobić z rury kanalizacyjnej 400 ewentualnie 315. Ale na razie w mojej okolicy nie mogę, za rozsądną cenę dostać rury +korek+ mufa. Sam wymiennik będzie zasypany jakimś materiałem izolacyjnym, w pomieszczeniu dla niego zbudowanym. Mój wymiennik chcę mieć o pojemności 150-200 l .Taki duży bo u mnie głównie korzystamy z kąpieli w wannie i chciałbym jak najwięcej ciepła z tej wody odzyskiwać. Teraz muszę zacząć po niemieckiej stronie szukać siliki na ściany .Chciałbym takiej jak na zdjęciu ,dla mnie wygląda fajnie jak jest dobrze położona i nie pobrudzona przy murowaniu. .Ja nie chce siliki tynkować . Edytowane 18 Stycznia 2015 przez jerzyka51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts