zibi7 09.02.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Jaki piec na ekogroszek i paliwo zastępcze węgiel i drewno także na owies, miał, kupić na dom w zabudowie szeregowej. Wielkość domu parter: 90mkw piętro poddasze: 70 mkw, poddasze nieużytkowe około 25 mkw (wszystko mierzone po podłogach) Dwie ściany zewnętrzne długości 8 m z pustaka białego 25 cm i styropian 15cm, dwie ściany wewnętrzne z pustaka białego 25 cm 11,5 m i 14,5 m, od sąsiada takie same ściany 11,5 i 14,5 m. Sufit nad poddaszem ocieplony wełną 20cm. Również ciepła woda ma być z tego kotła. Oczywiście cena w granicach rozsądku Edytowane 9 Lutego 2014 przez zibi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 09.02.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Poczytaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOT%C5%81%C3%93W-NA-EKO-GROSZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Ziel. 11.02.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 My z mezem uzywamy HEF'a 25 Kw. Piec jest calkiem ok, tylko maz narzeka na czyszczenie sadzy... niestety ale piec posiada kanaly pionowe, ktore trzeba czyscic od gory. Ja jako kobieta zwracam uwage na jego male rozmiary i dosc kulturalna prace Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi7 08.03.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Jaki piec na ekogroszek i paliwo zastępcze węgiel i drewno także na owies, miał, kupić na dom w zabudowie szeregowej. Wielkość domu parter: 90mkw piętro poddasze: 70 mkw, poddasze nieużytkowe około 25 mkw (wszystko mierzone po podłogach) Dwie ściany zewnętrzne długości 8 m z pustaka białego 25 cm i styropian 15cm, dwie ściany wewnętrzne z pustaka białego 25 cm 11,5 m i 14,5 m, od sąsiada takie same ściany 11,5 i 14,5 m. Sufit nad poddaszem ocieplony wełną 20cm. Również ciepła woda ma być z tego kotła. Oczywiście cena w granicach rozsądku Wracam do tematu, chciałbym prosić o pomoc przy wyborze kotła, chciałbym kupić któryś z tych kotłów, który byłby najbardziej pasujący, a może ktoś poleci kocioł innego producenta , zbliżony parametrami i rodzajem spalanego paliwa, dobrze by było gdyby był zdecydowanie albo chociaż trochę tańszy, moc kotła 15 albo 16 kW www.defro.pl/nowosci/akm-duo www.defro.pl/kotly/seria-agro/agro-uni www.defro.pl/kotly/seria-defro-akm/defro-akm-uni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg1980 11.07.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Zibi7 szukasz jeszcze kotła? Jestem na tym samym etapie co Ty i szczerze mówiac nie wiem kogo mam słuchać. Może Ty już coś wybrałeś? Każdy ma inne zdanie w temacie dlatego postanowiłem zajrzeć tutaj. Instalator z mojej gminy mega gorąco poleca mi kotły firmy Protech. Byłem na ich stronie i wygląda to dobrze, ale nie wiem czemu poleca tylko Protech, a nie daje żadnej kontroferty. Jeśli bym brał to raczej ten http://www.protech-wkg.pl/kotly-grzewcze/kotly/podglad/4-pik.html bo jest na pellet.Takie trochę głupie pytanie: pellet też jest eko, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg1980 29.10.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 I brak odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 29.10.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) instalator poleca to z czego ma prowizję a nie to co jest dla inwestora dobreprotech ma tłoki głównie i kotły na pelet. z tymi pierwszymi zabawa a z tymi drugimi loteria jeśli trafisz w kiepski opał.pelet jest drogi w porównaniu do swojej kaloryczności. jego "moc" oscyluje w okolicach węgli brunatnych z czech a one kosztują 500zł/toneniestety pelet kosztuje sporo więcej. szukałbym kotła na ekogroszek z podajnikiem ślimakowym lub kotła na pelet ale odpowiedniej do potrzeb mocy. kotły tego producenta zaczynają się od 18,5KW. to wystarczy do ogrzania domu o powierzchni ponad 350m2 wybudowanego według obowiązujących w tym roku przepisów. czy masz aż tak duży dom by brać tak ogromny kocioł? i tak na koniec jako ciekawostka dla Ciebie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?222781-Jaki-najlepszy-piec-na-drewno-w%C4%99giel-opinie-na-temat-piecy-jaki-b%C4%99dzie-najlepszy&p=6652676&viewfull=1#post6652676w tym temacie piszesz że masz kociołek tej firmy tutaj że szukasz kotła kłamiesz tam czy tu ?może jesteś papuga i klepiesz posty reklamowe dla protecha??? Edytowane 29 Października 2014 przez timon120777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts