kasia176 09.02.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witajcie, mamy taki problem - dom jednorodzinny, w łazience w jednym z ujęć wody (prysznic) zamiast gorącej wody leci letnia. W umywalkach nie ma tego problemu, w kuchni też nie, w łazience na piętrze w umywalce i prysznicu też jest OK. Problem z uzyskaniem gorącej wody w tym jednym punkcie pojawił się jakiś miesiąc temu - woda stopniowo zaczęła być coraz chłodniejsza. Ciśnienie tej gorącej jest odrobinę mniejsze niż zimnej, ale tylko odrobinę. Myśleliśmy, że zepsuł się mieszacz - wymieniliśmy baterię, problem nadal występuje. Przy gwałtownym ruszaniu mieszaczem pomiędzy zimną a gorącą wodą czasem na chwilkę pojawia się gorąca, ale szybko zmienia się w letnią. Co to może być? Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.02.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 jaki masz piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia176 09.02.2014 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Junkers ZWC24-3 MFK dwubiegowy. Myślałam, ze gdyby to był piec to problem pojawiałby się też w innych ujęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.02.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) miałem to samo. tez dwufunckyjny. Po prostu u mnie punkt poboru był najdalej i piec, a był stary nie radził sobie. Ale nie tak od razu, to szło latami, było coraz gorzej. Wymieniałem juz głowicę termostatyczna itd itp. Po wymianie pieca jest ok. Edytowane 9 Lutego 2014 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts