pablojarocin 09.02.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witam.Mam strop z płyt żerańskich, moje pytanie brzmi czy lepiej zrobić drewniana podłogę z łat, zrobić kratownicę i w środek dać styropian albo wełne a na górę dać płyty OSB??? Czy lepiej zrobić wylewkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 10.02.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Zrób co chcesz. Domyślam się, że pytanie powinno raczej brzmieć czy wylewka mi popęka?Jeżeli posadzka pod spodem nie jest popękana to nie popęka Ci wylewka.W blokach z prefabrykatów masa ludzi kładła swego czasu wylewki pod płytki i te wylewki im nie pękały.Wyjątkiem są jedynie obszary szkód górniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 17.02.2014 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Nie.Mam stropy z płyt żerańskich. jest to duży dom 15m x 15m(225m kw.). I mam pytanie czy na to dawać wylewkę czy lepiej dać na jakiś łatach i na to płyty, a pomiędzy łaty dać styropian??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amca 24.02.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Pytanie o podłogę z wylewki lub drewnianą może przypominać dyskusję - które święta są lepsze? Wielkanoc czy Boże Narodzenie? Oba rozwiązania mają swoje wady i zalety. Swoje pozytywne cechy i swoje ograniczenia. Trzeba uwzględniać powierzchnię, wagę, koszty itd. itp. Konieczne informacje o podłodze na legarach znajdziesz np. tu: Podłoga na legarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts