Gość karcia600 10.02.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Witam Mam pytanie, ponieważ mam w pokoju bardzo szpecący, stary grzejnik. Na nowy mnie nie stać,a obudowy też nie są tak tanie co najmniej 200 zł a jeśli są to nie przepuszczają one powietrza. Zastanawiam się na przemalowanie go w kolorze ściany taki jak na zdjęciu, ponieważ chciałabym mieć krótkie firanki , ale nie wiem czy to będzie ładnie wyglądać Jeśli tak to należy mieć jakieś specjalne farby czy taka do ściany będzie się nadawać. Proszę o wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 10.02.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Farba do ścian się nie nada, co więcej pomalowanie takiego grzejnika na jakikolwiek kolor nie sprawi, że będzie on ładniejszy:) Ja bym to zrobił dużo prościej - grzejnik jest we wnęce, warto to wykorzystać - "zamykasz" wnękę płytą K/G, w płycie robisz ze 20 otworów o średnicy 5cm, w otwory pakujesz przelotki takie jak do kabli i na koniec płytę malujesz w kolorze ściany - ładnie i skutecznie - koszt <>50zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 10.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) A gdzie on brzydki? Nie widać rdzy, zadbany, NOWOCZESNY! Pomaluj tło ściany za grzejnikiem w kolorze grzejnika i rurki, a wtedy nie będzie rzucał się w oczy. Jak dla mnie, to można by go tak zostawić, byleby się zlewał z tłem. Ewentualnie można go jeszcze zamaskować jakimiś fajnymi badylami (długimi, suchymi prostymi gałęziami (umocowanymi "trytkami") do grzejnika, pomalowanymi gałęziami w kolorze ściany i grzejnika), wtedy ciepło będzie oddawane, jak należy. Nie przykrywaj grzejnika żadną płytą! Kombinuj! Zajebiście by to wyglądało! Edytowane 10 Lutego 2014 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 11.02.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Farba do ścian się nie nada, co więcej pomalowanie takiego grzejnika na jakikolwiek kolor nie sprawi, że będzie on ładniejszy:) Serio? Ja pomalowałam kaloryfer Tikkurilą taką samą jak ściany bardzo ładnie pokryło i bez problemu trzyma, w drugim pokoju Beckersem i podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 11.02.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Serio? Ja pomalowałam kaloryfer Tikkurilą taką samą jak ściany bardzo ładnie pokryło i bez problemu trzyma, w drugim pokoju Beckersem i podobnie. Moi rodzice za komuny też malowali olejną - razem z drzwiami, oknami i ścianami;) ale chyba nie o to chodzi:confused: Mamy XXI wiek i specjalne farby do grzejników:yes: Samochód też można pomalować lakierem do paznokci, a drewno farbką plakatową - robisz tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 11.02.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Może i mamy, ale nie pisz, że się nie sprawdza, idealnie kryje, po paru latach nic się nie łuszczy i nie wygląda nic gorzej niż "specjalną farbą" a dla mnie ma jeszcze tą zaletę, że szybko schnie i jest idealnie w kolorze ściany. Te ściany olejną to chyba nie w pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.02.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Najtaniej białą farbą,albo srebrzanką.Możesz tez zrobić sama osłoną np:siatka ogrodzeniowa i listewki:http://2.bp.blogspot.com/-0WkAs2X1tQQ/UPr4AHyP0mI/AAAAAAAAC9Q/GVlRgvVlKcw/s1600/oslona_grzejnika_600x0_rozmiar-niestandardommmwy.jpgKawałek materiału+listewkihttp://2.bp.blogspot.com/-ssDu2vARroo/UPr4C66aslI/AAAAAAAAC9o/9QocKIqcRT4/s1600/oslona_grzejnika_kkk600x0_rozmiar-niestandardowy.jpgfilcuhttp://2.bp.blogspot.com/-JOxzwYFlkFI/UPsftLtlhLI/AAAAAAAADJE/phJppnuYzwM/s1600/oslona_kaloryfer.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 11.02.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Może i mamy, ale nie pisz, że się nie sprawdza, idealnie kryje, po paru latach nic się nie łuszczy i nie wygląda nic gorzej niż "specjalną farbą" a dla mnie ma jeszcze tą zaletę, że szybko schnie i jest idealnie w kolorze ściany. Te ściany olejną to chyba nie w pokoju? Jak to jest z wami babami, że kremem do d...y pod oczami się nie posmarujecie, a przecież po paru latach nic się nie łuszczy i nie wygląda nic gorzej;), ale już grzejnik to można wszystkim pomalować, aby taniej było:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 11.02.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak to jest z wami babami, że kremem do d...y pod oczami się nie posmarujecie, a przecież , ale już grzejnik to można wszystkim pomalować, aby taniej było:D hmm a wiesz, że na moim ulubionym blogu babka chemiczka poleca pomadkę (taką odżywczą, nie mylić ze szminką) do ust jako odżywkę do rzęs? Taniej sraniej jak się coś sprawdza po co kombinować, a farby do metalu długo schną i śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts